Memandu UBER


.

Alhamdulillah dah seminggu jadi pemandu UBER. Boleh la untuk tambah duit poket ni kan.. sambil-sambil cari pengalaman ...hihii..

Online dlm 5 hari je seminggu. Part time je biasa keluar jam 830am - 1/2pm camtu..
 dlm 29 hrs & 42 competed trip. Dapat komisyen lagi..hehe

Sebenarnya tak susah untuk mendaftar jadi pemandu UBER.. saya buat pendaftaran online dan isi dalam form yang disediakan. Hanya ambil gambar kad pengenalan, lesen memandu dan insurans kereta & upload online. Syarat jadi pemandu UBER ni ada kereta sendiri, pastikan nama kita ada dalam cover note Insurans kereta.

Jom try jadi DRIVER UBER di JB boleh register & dapatkan RM100 drp UBER.
Daftar sini PEMANDU UBER

Saya daftar & uber proses permohonan dalam 2/3 hari je. Ada kawan ni pagi hantar dokumen petang dah dapat approval jadi pemandu UBER. Bila kita dah approved kita akan dapat emel/sms & kita boleh la start bawa UBER.

ok kawan2 yang nak daftar sebagai penumpang (RIDER) UBER ni boleh  daftar kat bawah ni untuk dapatkan diskaun pertama kali naik UBER. FREE je!.

klik sini utk daftar PENUMPANG UBER. :)

Mula-mula download apps UBER dalam smartphone masing2.. lepas tu daftar. nak jadi penumpang boleh.. pemandu pun boleh. mudah je nak daftar uber ni. sebagai penumpang kalau gunakan UBER ni memang mudah sangat2.. just request je dan tulis tempat nak pick up (ambil). Nanti pemandu UBER akan datang sampailah depan rumah kalau kita request kat rumahlah ;) dan tambang dia memang berbaloi2 sebab murah berbanding teksi biasa.
ha..cubalah.. insyaAllah tak menyesal pilih UBER ni.. hehe :)

p/s : UBER hanya ada di KL, JB, KK & PENANG.




Family day. Janda Baik, Pahang.


.

Alhamdulillah...
berkesempatan join family day sebelah suami walaupun dengan jadual yang padat sbb urusan rumah di JB. seronok sebab dapat jumpa ahli keluarga sbb da lama tak balik kampung..
sebelumnya mesti sebulan sekali akan balik kampung. tapi sebab da pindah tempat baru ni dengan urusan tukang2 rumah tak berani nak tinggalkan dorang wat keje sendiri kat rumah tanpa ada yang monitor.. ( sebab dah terkena byk benda x btl le ni.. )

tapi alhamdulillah semuanya dipermudahkan..  :)
 
 sampai dah..
hurmm.. x sihat... demam nie... 
paling suka mandi sungai..
sbb demam langsung taknak main air..huhu
 suasana yang tenang.. sunyi.. segar..
 homestay..

 antara anak-anak buah..
 makan time.. yahuuu..

esoknya awal pagi dlm jam 900am dah bertolak ke jb semula..
syukurlah dapat stay semalam ngan family..
mudah2an dapat join lagi family day camni dengan family. InsyaAllah.
 
14.3.2016

Last Day di Pulai Perdana, Skudai


.

Alhamdulillah..
urusan pindah rumah berjalan dengan baik..
walaupun berat hati tinggalkan rumah.. tinggalkan jiran2.. banyak kenangan selama tinggal di rumah Pulai Perdana ni.. walaupun agak sunyi.. tp alhamdulilah tenang & selamat..
sepanjang kat sini pernah juga dgr rumah2 jiran kena pecah rumah.. biasa yang pakai pagar autogate..xtau le cmne orang tu buka..lepas tu.. umah sebelah pun penah kena masuk siang2..
tp syukur rumah sendiri x pernah kat sini.. hb plak slalu juga turun kl sbb mengajar sana..
so kalau kena tinggal semalam dua tu biasa.. kadang2 risau juga dlm hati..tp tawakal je lah..

semua tu tinggal kenangan sekarang ni.. memang takkan lupa sampai bila2..
 
duk mengemas2 rumah.. kenangan yang besh.. huhu
tinggal sejak nov 2010 - 2016 bulan 3.
si 'mandor cilik' tengok orang masukkan barang2 dalam lori.. 3 tan 2x trip woo..
banyak rupanya barang2 dalam rumah ni..lebih 5 tahun duduk kat rumah ni..
service ok.. amik kat senai..
:)
boleh tahan pokcik mokcik mengemas rumah ... :D

'preview tempat baru..'
Alhamdulillah.. syukur dapat duduk rumah sendiri.. :)

tarikh keluar rumah sepenuhnya
15.3.2016

Tahun baru azam baru tempat baru aktiviti baru..


.

Alhamdulillah..
dapat ber blog semula..
dah nak dekat setahun rupanya tak menulis..whoaa ..lamanya x sedar...
 dah masuk tahun baru pun..
sayang btl.. menulis kat blog ni at least ade la kenangan kalau dah tua nt kan.. bole tengok2 gambar.. baca balik.. anak2 pun boleh join tengok.. hahaha
semoga istiqamah hendaknya lepas ni..hihi..
Syukur urusan pindah rumah dah selesai.. sebulan duduk di tempat baru..
walaupun rumah ada yang masih belum siap...tp alhamdulillah dah selesa untuk didiami..
keje-keje yang belum selesai lagi tu iALlah kita cuba buat sikit - sikit..
nanti lelama siaplah kan.. :)

ok aktiviti pertama di tempat baru..anjuran kumpulan ibu bapa penjaga untuk tadika PASTI kawasan Kulai. sebenarnya tak pernah main..dlu masa sekolah suka main yang ganaih2.. kalau tengok bola jaring ni macam x rock lah..ekeke...  tapi saje  nak try.. boleh dpt kawan2 baru & turunkan berat badan.. hahaha
 sesi latihan bola jaring..

 hari perlawanan .. penyokong setia.
 main je.. menang kalah num 2.. 
yang penting usaha & dongibab..hihihi
 ada gaya pro x..hihihii
 latihan malam hari..
 semangat mcm kat sekolah..hehehehe
 match dlm masa seminggu.. wpun tak berjaya tapi seronok dapat join team ni.. dapatlah ber sosial sket kan..lapang skit kepala ni.. :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails