Alhamdulillah.. :)


.


 
Tschuss..
 
wah.. tak sedar rupanya da hampir 3 bulan tak berupdate rumah ni..
last sekali update pasal cite di saarbruecken.
Alhamdulillah.. urusan2 penting mama piyah di Jerman dah selesai.
syukur sangat-sangat bila susah payah masa kat sana hari tu nyata berbaloi..
surat conformation daripada sana pun dah di terima awal bulan Julai aritu menyatakan perkara ni dah dapat di selesaikan dengan baik.
so , insyaAllah selepas ni takde masalah lagi lah diharapnye.. :)
sebak di hati Allah je yang tahu.. T.T

Urusan papa piyah juga iAllah dah sampai penghujungnya, lepas ni just tunggu tindakan daripada orang-orang di sana. Urusan di pihak sini memang dah selesai, Alhamdulillah..
mohon doa semua semoga dipercepatkan dan dipermudahkan proses yang seterusnya, insya Allah!

Gambar-gambar masa hari-hari terakhir di Jerman.

 ole-ole..
 semua ada.. terbeli sebab takleh tahan tgk harga..he3
 
nutella 1kg.. 3.99 euro/pcs dlm rm17++ je?.. sib baik sedar diri amik 2 je.. 
kalau tak sedar diri dah amik 1 dozen buat stok sbb murah sangat!! 
lepas tu pening sbb masuk beg dah berat...hahaha :)

antara pesanan drp kawan2.. huhuhu
 dalam train dah nak sampai ke frankfurt airport..ya Allah.. rindu sgt2..teringat kenangan dgn anak2..
beshnya kalau dapat tinggal dgn family lg kat sini..
 sebenarnya bercampur baur perasaan masa ni.. tak tau nk hepi ke..sedih ke..
 perasaan masa ni mcm nervous sbb takut tak lepas nak keluar..haha

me myself.. alhamdulilah..nak menunggu flight dah..
 
pekena seafood nudeln
 jumpa kawan baru.. isteri Amiril.. yg sambung belajar di Jerman.
dalam flight nak berlepas..
 rindu..
 melayan perasaan.. Subhanallah..cantik sangat2..
sejuk di luar...
 lama menunggu flight 12h
selamat sampai..alhamdulilah..
memula rasa mcm bawa 2 beg.. tapi tak tau la mana datang nye beg2 yang lain tu..hahaha...

hmm...
terima kasih, mak abah.. adik-adik dan lain2 yang sama2 membantu menjaga adik beradik ni sepanjang ketiadaan kami di Malaysia.

 atuk yang sabar melayan cucu...
 selfie live drp haziq untuk mama masa kat Jerman..
 huhu
 semangat dia bagi perkembangan adik2 kat kampung guna whatapps
lubang idung kecik..hihi
  
adik faris 
izzah..
faiz
 
ngan yiau pun ada... bagus jd reporter ni..heee
tau la orang tiap ari makan roti je..dia tunjuk makan sedap-sedap..sabo ajew..
huhuhu

abis da cite di jerman..(lamanye nk abis..hihihi)
dlm hati berharap dapat sampai lagi..
InsyaALLAH :)


Saarbrucken!


.

Hari ke 5 di Saar, lepas en suami habiskan kerja aritu beliau ajak ke Uni Saarland untuk beli souvenir uni.. tapi tak kesampaian sebab kedai uni dah tutup, time tu da dekat jam 5..kedai tutup dlm jam 230pm camtu.. nampaknya takde rezeki nk beli souvenir sebab dah hari jumaat. sabtu sure tutup dan ahad da fly back ke Malaysia.. takpelah.. next time mana tau ada rezeki datang balik Germany kan.. insyaAllah. :)
dalam Uni Saarland

sebelum tu.. menunggu bas ke uni..
bas panjang kata haziq...

dalam uni lagi..
dalam sejam je kat Uni..lepas tu ke stadt. hujan dah start renyai2..
pekena kebab & ayam golek halal lepas balik daripada uni.. lama tak makan daging...rasa lebih bertenaga..aummm..heheeee
dah semakin cantik juga kedai ni.. 
 gaya orang lapar & first time jupe ayam golek kat jermen kali ni..hihii


tempat ni dekat je dengan rumah lama kitorang.. dalam 10 meter je kot.

center city Saarbruecken.
rumah pertama kami di Germany.. tingkat 3 rumah yang kaler hijau tu.. rumah kedua di Homburg, tapi tak sempat nak ke sana.. kiranya 2 tahun di saarbruecken dan hampir 2 tahun juga di Homburg :)
pandangan sebelah kiri rumah lama..
tram ni sgt dirindui..hihi
breakfast hotel.. lebih kurang sama je untuk 3 hari.. roti je yang boleh makan.. daging, ayam dll mampu nk tengok je la kan..

comel bekas tee ni..
 
teruja nak makan strawbery ni dalam euro 2.99 utk satu kg! besar n freshhh..:)
makan sambil tengok tv jerman..!
 teringat anak-anak. bestnya kalau diorang join skali..
pemandangan malam hari drp dalam hotel tu..
nampak tenang tapi sejuuuuukkk..!!

Metzingen 2014


.

Alhamdulillah, masa di jerman kelmarin berpeluang keluar dengan kawan-kawan yang baru dikenali.
Plan nk ke Outlet Metzingen, dengarnya tempat ni best.. kita pun teruja nak pergi sebab sepanjang semingu ni takde keluar ke tempat-tempat yang jauh walaupun makan masa dalam 4 jam lebih dengan train..

dalam train..cantik pemandangan ..cerah tapi agak sejuk..9 degree tu...!
beberapa kali transit..
jumpa dengan macam-macam orang.. yang paling comel jumpa satu group budak-budak nak bercamping.. dengan beg2 comel.. teringat anak-anak dulu ke sekolah camtu..hihihi
Mei yang sejuk di Europe!

:)
singgah di Karlsruhe..tapau makanan..ok jugak lah rasenye.. restoren asia .
buang pape yg patut.. masuk toilet kena bayar 1 euro kat sini..
teruskan perjalanan untuk kejar next train.. satu train terlepas sebelum ni sebab train delay..so, timetable train tu dah lari sket.. asalnya sampai dalam jam 11am..tp sebab train tu lambat jadi drag masa.. sampai jam 2pm...lama jugak tuuu....
tom yam gung.. makan dalam train je
takde kije..hahahahah
siyes memang best kat sini.. cuma rasa masa cam kejap sangat la pulakkk...
mamat jerman ni mmg peramah kot.. bila orang amik gamba ade je yang tumpang skaki..sib bek mcm ensem.. hahahah
mit aini...
kawan sekampung di saar..:)
train station metzingen..
nak balik daaa...
sejukkkk

meh kejar train.. last train nk kena kejar.. kalau tak nanti terpaksa balik esok kot.. time ni da jam 7 lebih..
sorang lagi takmo masuk..hihihi
tengok tuu kul bapa baru sampai saarbruecken HBF
abis da gamba sebab time ni da penat + sejuk sangat.. ramai orang dalam train sebab baru lepas match kat stuggart..adui..ramai org dah ting tong..& depa meraban2.. nasib baik lah tak kacau orang kan..

Alhamdulillah sampai di Saarbrucken HBF jam 110 minit pagi.. time ni tengok2 buah hati da tunggu kat situ.. ( adelah teman nak balik hotel kan..kalau idak sorang2 la jalan ke hotel awal pagi tu..) .. time tu rasa macam perasan sweeet laaak...hihihihi.. ( jangan jeles.. hiks :P)



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails