Tahun baru azam baru tempat baru aktiviti baru..


.

Alhamdulillah..
dapat ber blog semula..
dah nak dekat setahun rupanya tak menulis..whoaa ..lamanya x sedar...
 dah masuk tahun baru pun..
sayang btl.. menulis kat blog ni at least ade la kenangan kalau dah tua nt kan.. bole tengok2 gambar.. baca balik.. anak2 pun boleh join tengok.. hahaha
semoga istiqamah hendaknya lepas ni..hihi..
Syukur urusan pindah rumah dah selesai.. sebulan duduk di tempat baru..
walaupun rumah ada yang masih belum siap...tp alhamdulillah dah selesa untuk didiami..
keje-keje yang belum selesai lagi tu iALlah kita cuba buat sikit - sikit..
nanti lelama siaplah kan.. :)

ok aktiviti pertama di tempat baru..anjuran kumpulan ibu bapa penjaga untuk tadika PASTI kawasan Kulai. sebenarnya tak pernah main..dlu masa sekolah suka main yang ganaih2.. kalau tengok bola jaring ni macam x rock lah..ekeke...  tapi saje  nak try.. boleh dpt kawan2 baru & turunkan berat badan.. hahaha
 sesi latihan bola jaring..

 hari perlawanan .. penyokong setia.
 main je.. menang kalah num 2.. 
yang penting usaha & dongibab..hihihi
 ada gaya pro x..hihihii
 latihan malam hari..
 semangat mcm kat sekolah..hehehehe
 match dlm masa seminggu.. wpun tak berjaya tapi seronok dapat join team ni.. dapatlah ber sosial sket kan..lapang skit kepala ni.. :P

CIk Piyah Dentist.


.


Alhamdulillah..
lepas beberapa minggu di pujuk2 akhirnya mahu ke Dr gigi..
semangat dia nk cabut gigi..
tapi...
mungkin sebab tunggu lama sangat jadi dia penat dan lapar..
dtg klinik pkl 1130.. dlm pkl 130 baru Dr panggil masuk bilik..
uhuhuu.. lamaaaa....
cik abe ckp pasni kite x yah g klinik ni lagi..
biasa mmg buat kat klinik ni..x penah lama sangat camni..
mungkin sebab sabtu cuti .. byk keje Dr kot.. Dr sorang je nampaknya..
orang x dela ramai sangat..
sib baik mama ada kesabaran tahap tinggi time ni..
kalau x memang xde la nk tunggu lama gini..

mula2 masuk senyum je Izzah nie..
 cak
 :)
 Dr bagi gel untuk inject.. gel bagi supaya rasa kebas dlu .. kendian baru inject bius kat gusi..
1st time dia tahan lagi.. pastu yang kedua tu cik piyah dah x tahan nangis..
duduk dah xmo baring lagi..
pujuk2 pun xleh gak..
sabar je..

Dr kata biar dulu.. nt boleh cabut secara natural. dia akan tercabut sendiri.. hmm .. lama gak ..sampai rini x tertanggal lagi.. gigi belakang tu dah tumbuh dah.. goyang 2 biji.. camna la ni eh..
dr ckp bagi makan keras2.. nanti lelama dia longgar.. oklah cuba nanti..

Tahniah Izzah sebab berani..
sebenarnya kalau kita orang besar ni pun seram juga kalau jumpa Dr gigi ni...
budak-budak lagi la kan...

9 April 2016

Senibong


.

Alhamdulillah
kali ke 4 ke tempat ni dalam tempoh 5 tahun..hihii
mula2 dlu ke 6 corner.. lepas tu Anjung.. kemudian Selera Senibong.
kalau ke sini pun sebab ada special event cam anni ker..
besday ke.. kalau time lain xdelah kot.. biasa ke DAMAI pun ok..
kita suka try kedai2 lain2.. kat Senibong ni ada banyak kedai.. ada yang ok ngan selera kita ada yang kurang skit.. so kenalah try kan..
yang latest ni kita g kedai yang 1st sekali kalau masuk ikut depan tu..
kedai x ingat plak nama.. 
makanan sedap juga.. tomyam sedap..
ramai chinese makan nasi lemak kat sini..
ada try gak nasi lemak tu ada rasa mcm pulut skit nasi tu..
bukan nasi biasa.. sbb tu chinese suka kot..


 sedia.. ketam sambal ngan siakap 3 rasa
 butter prawn ngan tomyam, sayur kailan ikan masin
 ikan sedap.. jus tembikai pun ada
pun ok..

total  habis dalam RM179
oklah untuk satu family makan..
tapi banyak sangat sebenarnya ni..
next time kena kurangkan..hiihihi

23 march 2016

Genting Highlands


.

Selepas ke Colmar bukit tinggi, kami ke Genting.. misi utama nak naik cable car.. lama sungguh tak ke sini wpun duduk kat klang je… bukan jauh beno pun..dalam sejam lebih je da sampai ngan kereta.. rasanya last pergi masa haziq dalam perut kot.. maksudnya da lebih kurang 12 tahun tak sampai genting… sekarang ni anak da 4 baru sampai balik..xpela janji sampai..heee

 
view 1 (drp balkoni hotel..)
View 2
dalam bilik..
complete.
bersih..
gayat woo..tingkat 7
bb takut air da besar..siap boleh menyelam guna gogle
da leh lepas sume.. mama releks sket r..
sejuk juga...

sebab nak rasa feel duduk atas tu.. kami tempah hotel semalam kat awana genting. alhamdulillah bilik besar.. 2 katil queen.. oklah selesa.. pemandangan cantik.. makanan mudah nak cari kalau nak jimat keluar ke bandar ada pasaraya 99, harga murah berbanding harga barang2 kat atas.. pasaraya 99 ni area starbuck, stesen petron.. tak ingat lak apa nama tempat dia.. pasaraya nie masa kitaorg pergi katanya baru seminggu buka.. ooo patutlah.. mesti ramai orang beli kat sini nanti sebab murah.. sama harga macam pasaraya 99 kat tempat lain.. tak perlu byr lebih.. ye tak..?
cik piyah suka main air
1st time menyelam
 
besh =)
aktiviti wajib g swimming pool untuk anak-anak.. memang suka sangatlah dapat main.. orang yg jaga swiming pool ni baik siap bagi pinjam baju renang utk mama sbb tak leh pakai baju cotton biasa.. kena pakai baju renang yang licin2 tu.. anak-anak pun da selamat mandi.. ada slide lagi ..sukalah.. mama sempat la rase dua kali naik slide tu.. 1st time siap uwek2 lagi sbb air masuk lam hidung… sbb laju sangat..nie sume sebab menyahut cabaran papa le ni.. slide tu memang tinggi gak la.. pastu laju lak..tercabar mak..
 pasaraya 99
kawasan pasaraya 99 kot2 sapa2 nak cari..
lepas check in tu… siap2 cari makan.. kat pasaraya 99, lepas tu terus naik atas genting.. sampai je terus g merrybrown makan lunch aka dinner… lapo la..hahaha.. harga ok.. 
lepas tu cari skyway (cable car) tu.. jauh nun jalan ke atas naik eskelator..jupe akhirnya dan naik.. tinggi gak cable car nie kadang cuak dan berdebar juga bila sesekala cable car ni berhenti & naik , turun tempat curam.. 
 
berkabus..
 
lepas hujan..
kadang2 berkabus.. kadang nampak pemandangan clear.. tp lebih banyak berkabus nampaknya.. bila sampai stesen bawah tu mmg kabus tebal x nampak apa.. tak turun terus naik balik ke atas.. rasanya macam lebih setengah jam naik cable car tu..

takde byk aktiviti kat genting nie .. just jejalan je..cuci mata.. dan naik beberapa ride utk anak-anak.. main bowling jap sebab da x tau nak buat apa.. (boleh gitu..ekekeke)
strike..!! er.... er... hihiihi
gaya ada da nie..
selesai main.. dapat 2 game..bole la ye bang..
cenyum ckit..
malam hari dalam bangunan..
 cik piyah nak naik nie.. layankan jap..

lepas tu kitorang pun balik la ke hotel.. agak dlm jam 10 lebih.. sume da kepenatan.. tidolah…
pagi2 lepas breakfast terus check out.. g berdua je ngan haziq.. makan2.. kat sini bfast utk kanak2 rm20 seorang..
macam2 ada..
luas
byk pilihan..
aik.. takkan makan cereal je haziq..? ooo 1st round.. heee

Tamatlah percutian singkat kat cni.. Alhamdulillah..

Rate hotel RM 195  (5*)
Travel : 2 jun 2015

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails