Family day. Janda Baik, Pahang.


.

Alhamdulillah...
berkesempatan join family day sebelah suami walaupun dengan jadual yang padat sbb urusan rumah di JB. seronok sebab dapat jumpa ahli keluarga sbb da lama tak balik kampung..
sebelumnya mesti sebulan sekali akan balik kampung. tapi sebab da pindah tempat baru ni dengan urusan tukang2 rumah tak berani nak tinggalkan dorang wat keje sendiri kat rumah tanpa ada yang monitor.. ( sebab dah terkena byk benda x btl le ni.. )

tapi alhamdulillah semuanya dipermudahkan..  :)
 
 sampai dah..
hurmm.. x sihat... demam nie... 
paling suka mandi sungai..
sbb demam langsung taknak main air..huhu
 suasana yang tenang.. sunyi.. segar..
 homestay..

 antara anak-anak buah..
 makan time.. yahuuu..

esoknya awal pagi dlm jam 900am dah bertolak ke jb semula..
syukurlah dapat stay semalam ngan family..
mudah2an dapat join lagi family day camni dengan family. InsyaAllah.
 
14.3.2016

Last Day di Pulai Perdana, Skudai


.

Alhamdulillah..
urusan pindah rumah berjalan dengan baik..
walaupun berat hati tinggalkan rumah.. tinggalkan jiran2.. banyak kenangan selama tinggal di rumah Pulai Perdana ni.. walaupun agak sunyi.. tp alhamdulilah tenang & selamat..
sepanjang kat sini pernah juga dgr rumah2 jiran kena pecah rumah.. biasa yang pakai pagar autogate..xtau le cmne orang tu buka..lepas tu.. umah sebelah pun penah kena masuk siang2..
tp syukur rumah sendiri x pernah kat sini.. hb plak slalu juga turun kl sbb mengajar sana..
so kalau kena tinggal semalam dua tu biasa.. kadang2 risau juga dlm hati..tp tawakal je lah..

semua tu tinggal kenangan sekarang ni.. memang takkan lupa sampai bila2..
 
duk mengemas2 rumah.. kenangan yang besh.. huhu
tinggal sejak nov 2010 - 2016 bulan 3.
si 'mandor cilik' tengok orang masukkan barang2 dalam lori.. 3 tan 2x trip woo..
banyak rupanya barang2 dalam rumah ni..lebih 5 tahun duduk kat rumah ni..
service ok.. amik kat senai..
:)
boleh tahan pokcik mokcik mengemas rumah ... :D

'preview tempat baru..'
Alhamdulillah.. syukur dapat duduk rumah sendiri.. :)

tarikh keluar rumah sepenuhnya
15.3.2016

Tahun baru azam baru tempat baru aktiviti baru..


.

Alhamdulillah..
dapat ber blog semula..
dah nak dekat setahun rupanya tak menulis..whoaa ..lamanya x sedar...
 dah masuk tahun baru pun..
sayang btl.. menulis kat blog ni at least ade la kenangan kalau dah tua nt kan.. bole tengok2 gambar.. baca balik.. anak2 pun boleh join tengok.. hahaha
semoga istiqamah hendaknya lepas ni..hihi..
Syukur urusan pindah rumah dah selesai.. sebulan duduk di tempat baru..
walaupun rumah ada yang masih belum siap...tp alhamdulillah dah selesa untuk didiami..
keje-keje yang belum selesai lagi tu iALlah kita cuba buat sikit - sikit..
nanti lelama siaplah kan.. :)

ok aktiviti pertama di tempat baru..anjuran kumpulan ibu bapa penjaga untuk tadika PASTI kawasan Kulai. sebenarnya tak pernah main..dlu masa sekolah suka main yang ganaih2.. kalau tengok bola jaring ni macam x rock lah..ekeke...  tapi saje  nak try.. boleh dpt kawan2 baru & turunkan berat badan.. hahaha
 sesi latihan bola jaring..

 hari perlawanan .. penyokong setia.
 main je.. menang kalah num 2.. 
yang penting usaha & dongibab..hihihi
 ada gaya pro x..hihihii
 latihan malam hari..
 semangat mcm kat sekolah..hehehehe
 match dlm masa seminggu.. wpun tak berjaya tapi seronok dapat join team ni.. dapatlah ber sosial sket kan..lapang skit kepala ni.. :P

CIk Piyah Dentist.


.


Alhamdulillah..
lepas beberapa minggu di pujuk2 akhirnya mahu ke Dr gigi..
semangat dia nk cabut gigi..
tapi...
mungkin sebab tunggu lama sangat jadi dia penat dan lapar..
dtg klinik pkl 1130.. dlm pkl 130 baru Dr panggil masuk bilik..
uhuhuu.. lamaaaa....
cik abe ckp pasni kite x yah g klinik ni lagi..
biasa mmg buat kat klinik ni..x penah lama sangat camni..
mungkin sebab sabtu cuti .. byk keje Dr kot.. Dr sorang je nampaknya..
orang x dela ramai sangat..
sib baik mama ada kesabaran tahap tinggi time ni..
kalau x memang xde la nk tunggu lama gini..

mula2 masuk senyum je Izzah nie..
 cak
 :)
 Dr bagi gel untuk inject.. gel bagi supaya rasa kebas dlu .. kendian baru inject bius kat gusi..
1st time dia tahan lagi.. pastu yang kedua tu cik piyah dah x tahan nangis..
duduk dah xmo baring lagi..
pujuk2 pun xleh gak..
sabar je..

Dr kata biar dulu.. nt boleh cabut secara natural. dia akan tercabut sendiri.. hmm .. lama gak ..sampai rini x tertanggal lagi.. gigi belakang tu dah tumbuh dah.. goyang 2 biji.. camna la ni eh..
dr ckp bagi makan keras2.. nanti lelama dia longgar.. oklah cuba nanti..

Tahniah Izzah sebab berani..
sebenarnya kalau kita orang besar ni pun seram juga kalau jumpa Dr gigi ni...
budak-budak lagi la kan...

9 April 2016

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails