Sukan srih 2015


.

Alhamdulillah berakhir sudah sukan Sekolah Rendah Islam Hidayah (SRIH), JB baru - baru ni.. cuaca memang agak panas dah beberapa minggu tak hujan. pihak sekolah pun berusaha nak pendekkan masa program ni sebab taknak terlalu lama di padang. Hampir jam 1 ptg baru sukan habis .. itupun tiada upacara penyampaian hadiah untuk murid-murid yang join aktivti sukan hari ni.. hanya ada upacara penyampaian hadiah bagi pemenang rumah acara keseluruhan & pemenang rumah bagi perbarisan.. acara hari ni hadiahnya diberikan pada hari sekolah nanti..
Izzah safiyyah pecah rekod kali ni sebab join sukan.. sebelum ni di tadika mampu tahan sampai sejam dua je sebelum acara bermula lepas tu dia dah menangis langsung takmo join sukan walaupun dah berlatih seminggu sebelum tu..puas pujuk tetap tak berkesan.. huhu.. kali ni menangis juga mula-mula sampai tu.. takut katanye... tapi lepas pujuk-pujuk baru nampak ok.. lama juga la nk memujuknye..uhuhu..

berpanasan di padang..
 
:)
TAHNIAH IZZAH!

mama bangga Izzah dapat bertahan sampai habis acara..
menang atau kalah tak penting yang penting usaha tu..hehehe
kesian juga tengok dia dan kawan2 berpanas menunggu turn untuk dia main..cikgu pun ada untuk jaga.. dan beri makanan , air bila murid haus.. mama pun sempat hulur beberapa kali air untuk Izzah takut dia tak tahan sebab panas sangat.. alhamdulillah ok juga lah..
kali ni papa pun da book tarikh ni nak tengok anak-anak bersukan.. tahun lepas tak dapat nak join sebab kena mengajar di KL kalau tak silap.. syukur kali ni dapat tengok anak-anak.. 1st time program di buat kat Stadium Educity di Nusajaya (dekat dengan Legoland Johor) dalam 30 mins daripada rumah..
:)
Haziq kali ni main bola sepak..menang tempat ketiga.. & join perbarisan rumah kuning.. alhamdulillah rumah kuning jadi johan perbarisan.. dapat hadiah 2 pingat kali ni.. da lama dia mengidam nak dapat hadiah tapi belum pernah dapat sebelum ni.. kali ni dapat 2 skali.. seronok bukan main.. hepi tengok dia seronok.. 
kunun - kunun naik pentas.. amik berkat.eheh
pinjam piala pusingan johan perbarisan - rumah kuning!.
 
Faris masuk acara gelung terbang dan jadi johan juga.. Izzah masuk acara bowling padang, tengok lucu sangat.. comel.. berjaya juga jatuhkan 3 botol..kurang kuat dia baling..kalau kuat lg mungkin boleh jatuh semua..ehehe
ok.. Tahniah anak-anak semua!
yeay
 tunggu giliran..
-7 march 2015, Educity Stadium, JB - 
 

Happy 35th Birthday!


.


Alhamdulilah..
7.3.2015
- 35 -
 


Tiada kata-kata indah mampu di lafazkan sebab tak pandai..huhu..
Hanya doa yang selalu dititipkan buat yang tersayang.

"Semoga Allah permudahkan segala urusan,
Terus success dalam semua kerja & perkara yang dilakukan..
Sihat sejahtera, gembira & dilindungi oleh Allah SWT..
Tercapai segala impian.. Ameen "

Terima Kasih kerana menjadi papa yang terhebat untuk anak-anak kita & semoga hubungan kita akan kekal bahagia hingga ke syurga abadi, InsyaAllah.
Mohon maaf atas segala kesilapan & kekurangan yang ada sepanjang bersama.

- Wir lieben Dich -  

akhirnya...


.


Alhamdulillah..
lepas lebih 6 tahun menanti..

tumbuh pun gigi faris..he3

rasanya terbantut bila last skali ke dr gigi masa dalam lingkungan umur 3 tahun di Jerman..
ingatkan dah takmo tumbuh dah..
masa umur 3 tahun tu faris di bawa ke klinik gigi kekanak kat sana,
di cabut gigi yang rosak time tu sebab terjatuh masa travel area europe, tak ingat ke mana mungkin ke Paris, Swiss, Austria atau Italy.  Gigi patah & nak buang lebihan gigi tu.. Dr terpaksa cabut.. kesian tengok dia menangis masa dr cabut gigi, macam sakitnya ya amat.. lepas cabut tu baru tau rupanya ubat bius tu mcm tak berfungsi..so hidup2 la rasa sakit gigi di cabut tu.. kesiannya Ya Allah.. memang sedih sgt mama masa tu.. memang takkan lupa sampai bila-bila..


tapi alhamdulillah.. sekarang ni dah tumbuh..dia pun horey2..seronok bukan main.. 
agaknye segan kot lama da tak de gigi tumbuh kat situ...hehehe

p/s : rutin harian akan ambil anak-anak balik daripada sekolah dengan peneman yang setia si kenit aka faiz de chomel..sibuk nak interprem jer..haha

Selamat Hari Lahir Muhd Haziq Syafi ke 11


.


Alhamdulillah  - 13.2.2015 -

Birthday ke 11 yo!

Selamat hari lahir Haziq..
Semoga membesar menjadi anak yang beriman.
yang soleh, penyejuk hati mama & papa.. 
berbakti kepada Agama, ibu bapa & masyarakat.
Sihat tubuh badan & cemerlang dunia akhirat.

takmo nakal2 ye..

Birthday kali ni just penuhi apa yang di minta, jersi bola & barang-barang untuk main bola sepak. minat betul dengan bola, badminton.. hari2 nak main..
makan2 kat secret recipe bersama beberapa slice cake yang sedap & makanan2 lain..
gamba tak sempat amik sebab lepas order tu mama keluar jap beli brg dapur.. bila datang balik sume dah nak habis..rupa pun da kurang menarik..huhuhu..

Apepun ..
Mama doakan haziq menjadi anak yang terbaik, sabar & selalu akan  sayang & jaga adik2 dengan baik sebab haziq seorang abang yang sangat bertanggungjawab.. 

Mama minta maaf atas kekurangan mama selama menjaga Haziq sejak kecil sampai sekarang..
mama hanya mahukan yang terbaik untuk semua anak-anak mama..
InsyaAllah,

Haziq memang anak yang soleh!

dan.... kenalkan kawan baru haziq..hihihi

Nama dia Cik Cimuni..panggil Cik Muni je k..:)
:)
 baru nak masuk 3 bulan.
 cedey takmo duk lam sangkar ke..
 Cik Muni yang comot. nanti da besar skit baru pandai mekap2 kot..hahaha .. :)


p/s: Mama & Papa liebe dich Haziq!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails