Genting Highlands


.

Selepas ke Colmar bukit tinggi, kami ke Genting.. misi utama nak naik cable car.. lama sungguh tak ke sini wpun duduk kat klang je… bukan jauh beno pun..dalam sejam lebih je da sampai ngan kereta.. rasanya last pergi masa haziq dalam perut kot.. maksudnya da lebih kurang 12 tahun tak sampai genting… sekarang ni anak da 4 baru sampai balik..xpela janji sampai..heee

 
view 1 (drp balkoni hotel..)
View 2
dalam bilik..
complete.
bersih..
gayat woo..tingkat 7
bb takut air da besar..siap boleh menyelam guna gogle
da leh lepas sume.. mama releks sket r..
sejuk juga...

sebab nak rasa feel duduk atas tu.. kami tempah hotel semalam kat awana genting. alhamdulillah bilik besar.. 2 katil queen.. oklah selesa.. pemandangan cantik.. makanan mudah nak cari kalau nak jimat keluar ke bandar ada pasaraya 99, harga murah berbanding harga barang2 kat atas.. pasaraya 99 ni area starbuck, stesen petron.. tak ingat lak apa nama tempat dia.. pasaraya nie masa kitaorg pergi katanya baru seminggu buka.. ooo patutlah.. mesti ramai orang beli kat sini nanti sebab murah.. sama harga macam pasaraya 99 kat tempat lain.. tak perlu byr lebih.. ye tak..?
cik piyah suka main air
1st time menyelam
 
besh =)
aktiviti wajib g swimming pool untuk anak-anak.. memang suka sangatlah dapat main.. orang yg jaga swiming pool ni baik siap bagi pinjam baju renang utk mama sbb tak leh pakai baju cotton biasa.. kena pakai baju renang yang licin2 tu.. anak-anak pun da selamat mandi.. ada slide lagi ..sukalah.. mama sempat la rase dua kali naik slide tu.. 1st time siap uwek2 lagi sbb air masuk lam hidung… sbb laju sangat..nie sume sebab menyahut cabaran papa le ni.. slide tu memang tinggi gak la.. pastu laju lak..tercabar mak..
 pasaraya 99
kawasan pasaraya 99 kot2 sapa2 nak cari..
lepas check in tu… siap2 cari makan.. kat pasaraya 99, lepas tu terus naik atas genting.. sampai je terus g merrybrown makan lunch aka dinner… lapo la..hahaha.. harga ok.. 
lepas tu cari skyway (cable car) tu.. jauh nun jalan ke atas naik eskelator..jupe akhirnya dan naik.. tinggi gak cable car nie kadang cuak dan berdebar juga bila sesekala cable car ni berhenti & naik , turun tempat curam.. 
 
berkabus..
 
lepas hujan..
kadang2 berkabus.. kadang nampak pemandangan clear.. tp lebih banyak berkabus nampaknya.. bila sampai stesen bawah tu mmg kabus tebal x nampak apa.. tak turun terus naik balik ke atas.. rasanya macam lebih setengah jam naik cable car tu..

takde byk aktiviti kat genting nie .. just jejalan je..cuci mata.. dan naik beberapa ride utk anak-anak.. main bowling jap sebab da x tau nak buat apa.. (boleh gitu..ekekeke)
strike..!! er.... er... hihiihi
gaya ada da nie..
selesai main.. dapat 2 game..bole la ye bang..
cenyum ckit..
malam hari dalam bangunan..
 cik piyah nak naik nie.. layankan jap..

lepas tu kitorang pun balik la ke hotel.. agak dlm jam 10 lebih.. sume da kepenatan.. tidolah…
pagi2 lepas breakfast terus check out.. g berdua je ngan haziq.. makan2.. kat sini bfast utk kanak2 rm20 seorang..
macam2 ada..
luas
byk pilihan..
aik.. takkan makan cereal je haziq..? ooo 1st round.. heee

Tamatlah percutian singkat kat cni.. Alhamdulillah..

Rate hotel RM 195  (5*)
Travel : 2 jun 2015

Colmar Tropicale , Berjaya Hills, Bukit Tinggi


.

Percutian singkat ke Colmar Bukit tinggi , da lama tau tempat ni tapi baru berkesempatan nak sampai.. sebenarnya kalau pergi balik hari pun ok x perlu nak menginap.. tapi sbb kitaorang ingat banyak aktiviti kat situ & try tempah bilik semalam dapat la merasa duduk ala-ala kat colmar France tu..hiihi
excited..
anak-anak da besar2.. alhamdulillah..
=)
mama tukang amik gambar ler..

tak banyak aktiviti di buat kat sini just jejalan keliling tempat nie.. ke castle depan tu ambil gamba etc.. lepas tu da tak tahu nk buat apa..haha… makanan kat cni boleh tahan juga harganya..kami da sedia bekalan skit2.. tunggu makan breakfast esoknya.. tambah skit bayaran untuk anak-anak makan.. lunch tu kitorg keluar balik ke hentian genting sempah untuk cari makanan.. harga lebih murah daripada kat colmar tu.. pilihan pun banyak.. lepas tu tapau nasi goreng untuk makan malam lak..

mandi time... horeeee...
sejukkk niee...
view yang menawan..
papa tengok drp jauh je..?
petang-petang teman anak-anak mandi kat swimming pool.. tempah cantik dan ada bahagian untuk anak-anak dan dewasa.. bahagian anak-anak pun da ok, dewasa sure dalam kan..
show time...
cik piyah redy berjalan..
apakah ini..
anak-anak ngan mama bam..
 kiut kan...hihii

malam-malam mama , cik piyah dan faiz je keluar nak tgk pemandangan malam.. rasa juga angin sejuk dan ada gerimis skit.. kebetulan ada show, duduk kejap tengok.. x lama tengok sbb anak2 nie da ajak balik bilik..sian ngantuk,..show tu start jam 930 malam.
breakfast..
cici comeyy
kat parking kereta.. bawah bangunan..
 
pagi2 breakfast kemudian check out.. ada ternampak la sign board japanese garden kat atlas tu. so kitorang pun pergilah situ.. dengar2 banyak anak tangga nk kena panjat dan jalan yang berbukit.. papa ajak g naik, ikutkan hati malas la pulak… tp dah alang2 sampai naik je la ke atas wpun tercungap2… hahahah.. dalam sejam jugak la kat atas tu termasuk masa naik atas dan turun bawah.. mujur bawa kereta sendiri.. kalau x nk kene tunggu mini bus dia mungkin lama nak tunggu..

ok la alhamdulillah.. dapat juga sampai ke cni..

bilik hotel..
:)
bley berendam..yea..
da kenape..huhu..
klasik..
design lebih kurang kat france kowt.hiihii
cik piyah
comel cam mama..wkwkwkw
jejalan area cni.. sejam da habis pusing..

cantik pemandangan kat sini..
males nk ke bawah tu sbb turun naik tangga... (camne nak menten kuruih nie..hoho)
cantik jugak pemandangan nie..
mama papa ngan ultramen kecik..
fefeeling jer..heee
:)
tengok harga bole tahan.. pastu x sure halal ke x.. lari keluar g hentian Genting Sempah kat luar...haha

di Japanese Garden, Colmar Bukit Tinggi.

 mula..
budak moody nie..
 lanskap yang cantik..
bole la ada orang..
rumah jepun nun yang comel tu..
 nie spa n hotel lam hutan..tak tau sape berani duk cni memalam..huu
nak balik da..
 bye...peace..
 ada byk ikan lam tu..


Rate hotel RM 231.50  (4*)
Hotel Link : Colmar Tropicale 
Travel date : 1 June 2015

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails