:: Memoir @ Zurich,Switzerland - Summer Mode ::


.

Selepas berada kira2 sejam lebih di Rheinfall kami pon meneruskan perjalanan ke Zurich..klu kat Yahoo Travel ke Swiss..Zurich adalah tempat kedua terbesh selepas Geneva di Switzerland.. alhamdulillah pas pusing2 dan duduk dlm kreta (cari jalan)hampir sejam lebih kami pon sampai zurich.. dlm kul 6 petanglah.. time tu ujan..(alhamdulillah hujan x lama sgt).. pastu kami p banhof dia utk cari info psl zurich.. da mlm da time tu..x sempat nk jalan2..just tgk tpt2 dr tingkap kreta je (huhuhu) .. sebelum tu check in dlu kat hotel murah ie hotel f1 .. hotel ni oklah.. cume toilet kt luar.. tp so far xde mslah sbb ada sinki kt dlm bilik.. nk solat pon x susahlah...

tempat yang besh kt zurich ni..pemandangan dia memang cantik sgt2..bersih sgt..(x macam kt german byk dog..mcm2 dog adaaa..)..pastu ada tasik yang sgt cantik.. ada Top of Zurich.. dan kt zurich ni ada satu kad (Zurich Card) yang bleh dibeli dgn harga 17 Frank (duit Swiss).. dgn kad ni kita leh p memana tmpt yg terpilih free..cam masuk museum free..ada lbh kurang 40 museum kt cni..wilpark.. transpot free cam boat,ship tu.. train.. tram..cabel car dan macam2 lagi.. diskaun ke tpt2 lain like restoran & zoo..dan kemudahn2 lain.... memang berbaloiii klu beli.. :)


Zürich (German: Zürich (help·info) [ˈtsyːʁɪç], Zürich German: Züri [ˈtsyɾi], French: Zurich [zyʁiʃ], in English generally Zurich, Italian: Zurigo [dzu'ɾiːgo]) is the largest city in Switzerland (population: 371,767 in 2007; population of urban area is some 1,007,972) and capital of the canton of Zürich. The city is Switzerland's main commercial and cultural centre (the political capital of Switzerland being Bern), and is widely considered to be one of the world's global cities. According to several surveys in 2006[1] and 2007[2], Zurich was named the city with the best quality of life in the world.



Info Zurich

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails