langkawi ..part III (last episode...)


.

* dayang bunting n eagle feeding..

Pas kat tasik dayang bunting sejam... kami p kt tmpt eagle feeding.. aktiviti dier tgk burung helang tu dtg makan ikan2 kecil yang di campak oleh tukang bawa boat kami... menarik juga... sbb tenang je time kat situ.. sunyi... lastly.. kami p ke pantai beras basah... kat situ kami mandi2.. airnya bersih sgt.. tapi.. hati2 ngan monyet kat situ.. liar dan nakal... x pasal2 nt kalu x hati2.. sume barang kita di ambilnya... barang kat tangan pon dia berani ambil tau... ganas punya monyet....huhuhu...
* Pantai Beras basah..

Hari last kat langkawi.. Alhamdulillah sakit tekak beransur baik.. barulah rasa nikmat nk bersuka ria kt langkawi.. kalu x b4 tu cam x bermaya aje hidup ni.. nak balikkkk!!!... tp alang2 da berjalan2 jauh... kenalah enjoy dan hepi.. kalu x.. buat ape..perhabis duit ajee....huhuu.. dtg sbb nk releks....;0)

tp masa di rasakan sgt cepat berlalu.. pagi2.. kami plan ke wildpark.. oklah tempat ni.. banyak burung2..haziq ngan faris suka sgtlah... ade burung2 macam2.. kanggaru.. burung untaaa... ikan2.. rabbit.. kendian.. kami jelajah pulau langkawi ngan kereta aje.. p ke pantai pasir hitam...xde ape kt sini... lawa je.. * Pantai Pasir Hitam..

last sekali kami ke pantai tanjung rhu.. subhannallah... lawanya tempat ni.. panas terik menyebabkan muka kami jd merah padam... panasnya... Cuma Nampak mat /minah salleh dan salehah ni emmm... biasalah.. berjemur saje.. da kat tempat diorg sejuk... diorang maila ke tempat panas ni... kami pun amiklah masa b4 balik klang mandi2 kat sini.. pantai dia lebih lawa dr pantai chendang... sbb jauh kat utara langkawi...
pas penat mandi.. p makan2 kat restoren dkt2 situ...emm memang nikmat makan time lapar... abis ikan siakap tiga rasa,tomyam campur.. nasi ayam.. masak paprik kami belasah... ni sume menu kegemaran kami nih. Nyum2... * Pantai tanjung rhu..

Gitulah pernerokaan kami ke langkawi.. serius.. besh tempat ni.. berbaloi kalu p... teringin nk p lagi.. mayb... ;0).. n then mlm tu... balik ke klang naik bus gak.. rm 38p/p tiket dier.. tiket feri rm 17 sehala... rasanyalah.. hehehe...

One Response to “langkawi ..part III (last episode...)”

  1. seronoknya dengar cerita ayu....mcm nak pergi!!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails