langkawi..part II


.


Kat langkawi kami sewa kancil.. sehari rm 60... duk 3 ari 2 mlm.. okla.. besh gak... tempat yang kami p 1st day tu... underwater world.... rm25p/p bebrapa meter dr hotel tpt kami tinggal... seronok p cni..tmpt kami tinggal kat pantai chendang... ok gakla pantai dier... pas p aquarium tu.. kami cari jalan nk ke tempat langkwi cable car rm15p/p .. nila tpt paling penting kt sini... rugi kalu x p...dkt dgn telaga tujuh... x p telaga tujuh tu.. smpai kat anak kaki bukit dier ajer.. lebih tu x larat da.. tu pun duk dlm keter aje... ehehee... mlm2 x kemana2 pon.. setakat shopping n awindow shpiing situ2 aje..pastu penat zzzzZZZZzzzzzz....
Hari kedua kat langkawi...


Coooobbbaaaaaaaaaaaaaaaannnn....... sakit tekak sgt2... actually b4 tu da rasa sakit ..tp x la sampai kemuncak... ari kedua ni memang da x tahan sgt2.. tpaksa cari klinik.. bdan pond a x tahan sbb sakit tekak tu myebabkan kita x dpt nk telan makannan pon... azabnya ketika menelan tu camm... emm x tahu la nk ckp... sabar sgt je la time tu.. rasa nk balik klang pon ada... menitis air mata ini.. huhuhuhu... p klinik... doctor tu cek pelik skit la.. cam gatai je dier.. hohoho... sib baik aku tgh sakit.. kalu x.. emmm ..nk kenalahhh... dia kata ada tonsil kat tekak... ape itu tonsil????....huhuh...
* Wildpark @ Bird Paradise..

Pas p klinik tu.. kami teruskan gak penjelajahan ... jelajah satu langkawi.. ambik hopping trip... rm90p/p.. ( saje je tulis harga setiap benda..nt senang nk rujuk balik kalu nk p lagi..ehehe).. hopping ke 3 island.. 1st pulau dayang bunting... 2nd eagle feeding.. n last g pulau beras basah... paling best pulau beras basah sbb leh mandi... yehhaaaa... seroonoknyaa...
*Tasik dayang Bunting..

Pulau dayang bunting tu.. dgr dr org cite.. kisah dahula kala.. emm x igtla..skit2.. ada orang dahalu2 ni.. susah nk dpt anak.. n then p mandi kat tasik ni.. x lama lepas tu dpt lah anak...emm... leh caya ker...? tp pngajaran dr kisah dia.. sape nk dapat anak.. mandi kat tasik ni.. pastu nt dapatlah anak.. hohoho.. ambooiii!! Senang nya nk dpt anak.. ehehe... takleh nk caya.. syirik namanya.. yang menentukan tu allah swt.. dan yang penting usaha... ;0) lagi... air tasik dia tawar ....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails