Kek Coklat tak jadi..


.


:: Bahan-bahan ::

daripada site myresepi.com

ntah kenapa da dua kali wat tapi tak naik.. rasa boleh tahan.. cuma tak kembang.. mungkin sebab tak letak soda bikarbonat.. apetu?? kat sini tak tahu mana nak cari benda nie..
kenape jadi beginiiiii??.. sesape leh tolong tak.. tolong le bagi nasihat..ehehe.. tapi lepas letak topping choc ice cream nampak yummy.. ;c)

p/s : i wat kek nie time besday faris ngan haziq aritu.. tapi sebab tak menjadi terpaksalah sorokkan kat belakang tabir...last2 i ler yang kena habiskan sendiri.. ehehehe..

9 Responses to “Kek Coklat tak jadi..”

  1. jo ayee says:

    soda bicarb tu bahan penaik..aka baking soda

  2. baking soda sama ke ngan baking powder kak jo?

  3. ayu,
    lenlaki guna self raising flour kot.baru leh naik..takyah susah2 cari soda bikarbonat tu

  4. Jo, baking soda ngan bread soda sama tak? :).

  5. oho.. mekasih2..self raising flour tu canne plak..ehehehe

  6. tak yah guna soda bic. pun takpe.. tapi kene pukul butter sampai kembang dulu.n telur pun kene pukul kembang asing2 taw. than tepung di ayak.. n oven 10 minit suhu 160 kene panaskan dulu sebelum masukkan aduan kek tu . baking power dah cukup utk buat kek..selamat mencuba

  7. tepung self raising flour tu tepung naik sendiri atau di kenali dgn nama lain tepung kek atau tepung bluekey atau tepung hong kong cuba try cari.

  8. sungguh bermakna tips tu princess..insya allah pasti nanti kiter akan try wat lagi.. n cri bahan2 tu..thanx!!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails