Masjid pertama di Tokushima Japan


.

Masjid pertama di Tokushima Japan

Assalamualaikum wbt,

Kepada rakan-rakan sekalian,

Umat Islam di Tokushima, di bawah Tokushima Muslim Assosiation, tidak kira yang bekerja, mahupun seorang pelajar, sedang giat menjalankan kutipan derma bagi mendirikan masjid yang pertama di Tokushima.

Sekiranya anda ingin memasukkan terus ke akaun bank Tokushima, maklumat
adalah seperti di bawah.

Bank Information
Name: Tokushima Bank
Branch No.:042
Account no: 6488171
Holder: OBARI ABDUL KADER

Akan tetapi, saya ingin memberikan alternatif lain iaitu dgn memasukkan ke akaun saya di CIMB dengan sasaran derma yang agak terhad iaitu sehingga RM 10,000 sahaja. Saya akan tukarkan wang derma anda kepada yen jepun.

Maklumat adalah seperti di bawah:

Nama : SITI RAHAH BINTI MOHD NORIN
No Akaun : 01180066268525
No IC : 801003-14-5302

Setelah anda bank-in, sila emailkan kepada saya maklumat berkenaan akaun
anda agar saya boleh mengira derma yang telah dapat dikumpulkan sebelum
ianya mencecah RM 10,000.

Email : snoopy_weepy@yahoo.com

Derma di buka sehingga 15 Mac 2008

Uthman (RA) reports that the prophet (SAW) said:
"Whoever builds for Allah a Masjid, seeking by it Allah's grace ,Allah will build for him a house in Paradise"

**link informasi masjid di Jepun :
(sila copy link di bawah)

www.kobemosque.org


**Tujuan link ini diberikan bagi menunjukkan bahawa wujudnya usaha-usaha mendirikan rumah Allah di bumi sakura ini. Secara langsung aktiviti dakwah turut dilaksanakan. Maklumat di dalam web ini adalah di dalam bahasa jepun, khusus bagi rakyat jepun.

Terima kasih,

Wassalam wbt.

p/s : memfwd bagi pihak kak sid & masyarakat islam jepun umumnya..semoga usaha kita mendapat ganjaran pahala & rahmat drp Allah swt.. Ameen

One Response to “Masjid pertama di Tokushima Japan”

  1. ibnutoha says:

    salam kak,
    jalan2 cari resepi nak masak petang ni.
    tibe2 terjumpa entry ni. Thank you so much sbb bagi inspirasi kat orang2 bujang ni memasak, xde la segan sgt kalau kami kurang pakar sikit je dari akak =p

    btw, sy nak minta akak promote'kan donation untuk masjid di Czech Republic pada kawan2 akak boleh?

    mostly usaha promosi dibuat oleh orang2 local dan malaysian students disana dan dikalangan circle of friends mereka [mcm saya]

    boleh cek kat sini:
    http://ibnutoha.wordpress.com/masjid-2010/

    fbook grup:
    http://www.facebook.com/group.php?gid=66640512044&ref=ts

    please invite others and spread the word. kami dah jalankan kutipan selama 2 tahun, now tinggal sikit lagi masa diperuntukkan nak habis. 2010.
    Harapnya by the end of 2010 kita dah boleh mulakan pembelian.

    ferdaus tahar
    ireland.campaign@fosis.org.uk
    Dublin, Ireland

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails