New family member..


.

VS

actually bukanlah baru.. dah sebulan lebih..
yang lama cam da nak nazak..
keyboard pon da nak taknak je idup.. da lebih 3 tahun guna yang lama nie..brand twinhead..takde brand pon tapi oklah..puas hati juga time guna..
sebab dulu penah kekanak nie main ngan cokelat puding atas keyboard dier..
abis satu laptop disapu dengan puding coklat...
tapi ahamdulillah ...
still bernyawa lagi..ingat dah tak boleh diselamatkan da..

so time balik mesia ritu cari kesempatan nak beli yg baru..
lepas servey2 kat lowyat & imbi KL,
kat pc fair and etc..akhirnya HP Pavillion tx1000 menjadi pilihan kami..
besh lah tapi agak slow skit..
maybe sebab guna Vista (Premium),
spec.. 12 inc, 1gb,hdd 140gb AMD Athlon2x Processor..
so kena tambah ram kot.. beli pon sebab rasanya kat mesia lagi murah banding di jerman..
newest model from HP & up to date.. kat sini tak banyak model2 baru..
apolah..nama je negara maju..;p

p/s : vista..walaupun interface besh tapi processor slow skit,
kena tambah ram lebih drp 2gb baru laju ..
tapi laptop nie the besh because boleh touch screen ,
have a remote for playing dvd player (x penah play cd lagi pun..) ..
& ala2 tablet pc gitu.. semoga laptop nie bertahan selamanya.. ameen..hehee


One Response to “New family member..”

  1. alamak..best nyer laptop baru.
    hari tu baru berangan-angan nak beli laptop hp tu.
    harga pon tak mahal sgt.

    setuju sgt yg komputer and brg2 electronic lain tak secanggih di negara sendiri.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails