Cliffs of Moher, Ireland


.

The Cliffs Of Moher are amongst the most impressive places to see in Ireland, and are widely considered to be Ireland's top tourist attraction, drawing almost one million visitors in 2006.

The site has been developed by Clare County Council and Shannon Heritage to allow visitors to experience the spectacular natural impression of the Cliffs, without the distraction of overly-imposing man-made amenities or features.


Jalanraya menuju ke Cliffs of Moher agak mencabar sedikit.. walaupun jalanraya kecil,tetapi para manusia memandu dengan agak laju juga..kalau masuk F1 maybe boleh menang kut.. paling teruk pun boleh dapat nombor satu dari belakang..hehehe.. tetapi yang menyeronokkan semasa perjalanan ke sini adalah pemandangan yang sangat indah.. subhannallah.. cantiknya pemandangan laut semasa hampir tiba ke destinasi, lebih kurang sejam lebih dr Limerick.. perjalanan agak kelam kabut sedikit kerana faris takmo duduk diam.. menangis taknak duduk di carseat, orang kata biarkan & pekakkan telinga.. lelama dia akan biasa.. akhirnya faris tertidur dalam tangisan.. sob..sob.. sedih jugak tengok..tp nak wat camne.. kalau jumpa pak Garda (polisi), lagi la naya.. 1st time menaiki kereta di UK, so tak biasalah.. takpe.. pengalaman.. ;),

di Cliff kami terjumpa dengan satu family Malaysian yang datang daripada Lougborough,England.. Kak Rozie & suaminya bersama seorang anak lelaki yang aktif berjalan, naik turun tangga..sungguh sabar mak ayahnya melayan kanak2 itu..;) .. suasana yang agak sejuk & cuaca yang tak menentu,angin yang agak kuat, hujan renyai-renyai tetapi cerah menyebabkan kami agak tergesa - gesa nak ke tempat lain.. so sempat bercerita sekejap aje lah.. seronok jumpa dengan kak rozie & family.. semoga berjumpa lagi di lain masa.. hehe



LinkWithin

Related Posts with Thumbnails