Melawat Kak jo family di Ballinasloe


.

Ballinasloe (Irish: Béal Átha na Slua, meaning Mouth of the Ford of the Hosts) is a town in the eastern extremity of County Galway in Ireland.

The town developed as a crossing point on the River Suck, a tributary of the Shannon. The Irish placename — meaning the mouth of the ford of the crowds — reflects this purpose. The latter part of the name suggests the town has been a meeting place since ancient times. A new public marina has been developed on the river in recent years that allows traffic from the Shannon navigation to access the town.

more..




bertolak lebih kurang jam 4 petang daripada Cliff of Moher, kami meneruskan perjalanan ke Mayo, hajat di hati ingin melihat castel yang lawa kat sana tapi selepas 2 jam berjalan daripada Cliff of Moher,tak sampai - sampai juga di tempat yang dituju.. tom-tom da pening ler.. so dia tak reti nak tunjuk jalan.. lagipun hari dah nak gelap.. tom - tom kata.. "udahlah tu.. mehlah kita p ke rumah kak jo.. "heheheee... Kak jo merupakan kawan blog iu di Ballinasloe,ireland.. kenal ngan kak jo pun melalui blog nya yang sentiasa mekar & mewangi dengan haruman makanan yang silih berganti hari demi hari.. kan kak jo kan.. kan... nak jumpa ngan pakar memasak ni..!!!

sampai di rumah kak jo dekat jam 9 mlm.. dah lewat tu.. sib baik dah putus asa time cari jalan ke castle di Mayo tu.. kalau tak ntah jam berapa nak sampai dirumah kak jo ni.. sian pd tuan rumah yang setia menanti.. tenkiu kak jo.. ;).. sampai di rumah kak jo,kami telah di jemput untuk makan malam...special tu.. ikan kukus tu..ade sayur2an.. ayam goreng ala-ala kfc.. b4 g jalan ke uk tu memang teringin nak makan ayam2 goreng cam kfc ..nando ..etc tu.. sebab kak tempat asal tu manalah ader.. alhamdulillah.. dapat merasa juga di rumah kak jo.. kek lapis pun adaaaa... macam-macam adaaa!!! mekasih ye kak jo & family.. ;),


anak-anak kak jo pun ramah mesra .. kak athia & adik akeif.. kendian malam tu kami bermalam di rumah kak jo.. rumah kak jo besar & sangat cantik.. ala-ala duduk hotel jugak lah ni.. tapi lagi besh kat sini drp duduk di Hotel.. kak jo pun mesra, peramah & amat pemalu cam saye.. kehkehkeh.. yeke??.. memain je.. kak jo jgn amik hati yer.. ;p, sebenarnya sebelum datang ke Uk kitorg da berjanji nak tengok siapa paling pemalu.. agak-agak sape ye?? cube teka.. kalau menang dapat adiah!!! ngehngehngeh...



pagi tu.. kak jo ngan abe kak jo, masak mee goreng utk kami sarapan.. & tapaukan bekalan untuk pperjalanan balik ke Limerick.. alahai.. kejap nya masa berada di ireland ni.. terasa ingin lama lagi je nk stay bersama kawan - kawan baru ni.. tapi perjalanan harus diteruskan.. banyak lagi destinasi nak singgah ni.. jumpa sekejap pun dah bersyukur sangat .. lebih baik daripada tak berjumpa langsung.. ehehe.. alhamdulillah.. diri rasa bersyukur kerana di kurniakan kawan-kawan yang sangat baik seperti kak jo... kak kin.. & wa .. serta family mereka di bumi Ireland.. (sob..sob... sedey la plak..)...
ada rezeki pasti kita akan berjumpa lagi kan.. insya allah..!!!


3 Responses to “Melawat Kak jo family di Ballinasloe”

  1. jo ayee says:

    insyaAllah ada rezeki & masa kita berjumpa lagi..memang tak puas jumpa hari tu ..nanti klu ticket2 murah tu dtg la melepak disini..mmuuahhhh

  2. tunggu kak jo dtg mai la pulak..pasni mesti susah nk jejalan.. ank da ramai ni..eheheeee

  3. wa...nak gi jugak umah jo!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails