Visit My Friend in Dublin City


.

Alhamdulillah.. setelah lebih kurang sebulan merancang,akhirnya sampai juga ke Kota Dublin untuk bertemu dengan Nadwah, teman alam maya & akhirnya bertemu secara nyata.. Bertolak dr London Stanted Airpot ke Dublin Airport dalam sejam perjalanan. Wa & suami, Najib telah menjemput kami di airport. sungguh terharu rasanya sebab baru 1st time jumpa dah susah payah mengambil di aiport..segan juga, keluar je daripada balai ketibaan ternampak wa melambai-lambaikan tangan.. sungguh manis orangnya & slim walaupun dah mempunyai 2 orang cahayamata perempuan.. Izzah & Iffah.. namanya.. leh wat calon menantu ni.. heheheee..
( jangan marah ye wa.. ;p)..

Selepas tu Wa & suami menjemput lunch di rumahnya yang terletak di tengah-tengah Dublin city, wa masak nasi kerabu,dengan ayam goreng & telur masin.. waaahhh...sedapnya macam kat kedai.. sebab rasanya lebih setahun dah tak makan telur masin.. dah la memang selama ni duk cari telur masin.. ngidam nk makan ( bukan pregnant eh..;p) ... bila dapat tu...emmm... habis licin pinggan kami.. siap tambah berkali - kali..(malu2 kucin..hihi)...

selepas kami di jamu dengan makanan, wa & suami membawa kami untuk berjalan di bandar dublin,dengan menaiki kereta kami diturunkan di tengah bandar dublin di O'Connell Street untuk berjalan-jalan makan angin.. berbekalkan map yang diberikan oleh wa & premm canggih yang di pinjamkan oleh family wa.. kami pun merewang lah.. :).. oleh kerana tempat yang menarik tu berhampiran antara satu sama lain & terletak di laluan yang sama, mudahlah nak berjalan.. sekali harung aje.. manusia di dublin ni time ni.. menang packed la.. ramai sangat... tapi besh tengok telatah orang kat sini..

walaupun pertemuan yang sangat singkat (11pg-6ptg), kami ..(sy exp), sangat bersyukur sebab mengenali teman saya ni yang sangat baik hati..walaupun pertama kali bertemu secara live, tapi rasa cam lama da kenal.. wa mudah mesra & suka membantu..banyak plan2 yang wa cadangkan semasa dalam proses ke Dublin..thanx wa!!! sekali lagi ucapan ribuan terima kasih tahap infiniti kerana layanan & bantuan yang telah diberikan...Mohon maaf atas salah & silap sekiranya ada. Semoga ukhuwuah berterusan & berkekalan selamanya.. amin.. ;)

dari wikitravel..


Dublin [1] (Irish: Baile Átha Cliath, "Town of the Hurdled Ford") is the thriving capital city of the Republic of Ireland. It is noteworthy in terms of its vibrancy, its nightlife and its tourist attractions, and is the most popular entry point for international visitors to Ireland. As a city it is disproportionately large for the size of the country (2006 pop. Greater Dublin Region 1.6m); well over a quarter of the Republic's population lives in the metropolitan area. The center is, however, relatively small and can be navigated by foot, with most of the population living in sprawling suburbs.

lagi mengenai dublin.. sini




LinkWithin

Related Posts with Thumbnails