Kawan baru


.


Pertama kali tinggal di wad di negara yang terasing ni merupakan pengalaman berharga wat diri ini.. sbb utama masuk ke wad ni adalah krn bleeding, doktor kata beby x cukup kuat.. maybe sebab b4 tu demam panas & badan terlalu letih pas berjalan2 di uk, emosi x menentu..jd mungkin sbb tulah bleeding... doktor bg nasihat supaya duduk di hospital 4,5 hari supaya dpt berehat sehingga darah x keluar lagi.. abe pun suruh duk spital je supaya bole berehat dgn sempurna..

di wad tu adalah 2,3 kali dr masukkan air dlm badan ni.. mayb tekanan darah yang sgt rendah.. sakit juga..tp demi beby..ku kuatkan hatiku..

* Pengunjung setia.. bersama papanya..

pd hari pertama di wad, berkenalan dengan dua orang makcik yang sgt peramah..sorang reti skit2 speking english sorang lagi x reti( kite ni pun bukan reti sgt spekin..he he hee) .. tp oklah walaupun x reti makcik ni x jemu berikan nasihat & suka senyum.. Nama nya makcik Datmar & Makcik Ozi.. sampai hari kelima.. diorang dpt check out wad awal.. sebab da sihat.. so.. merasalah sehari semalam duk dalam wad sorang2.. kalu ikutkan hati nak je lari dr spital malam tu..sbb punyalah penakut..he he he..tp tido jelah bukan de pape.. * Frau Ozi, Frau iu, Frau Datmar.. -batch 1

esoknya petangnya dapat dua orang kawan baru lagi.. kali ni..makcik2 ni x tau ckp english.. so dorang slalu borak berdua jelah.. terasa tersisih la pulak.. tp.. alhamdulillah..dorang x sombong.. namanya makcik speida & makcik freitag...oklah juga yang penting de kawan..makcik2 batch kedua ni agak senyap sikit berbanding yang 1st..mereka suka membaca berbanding yang batch pertama yang agak peramah & suka bercerita..

hari-hari dilalui disini amatlah slow.. hari ke 7 bleeding cam da stop.. tp dr still x bg keluar sbb katanya 3 hari xde drh bru leh kuar..adehhh.. menangislah satu hari tu.. sbb duk rindu sgt ngan anak2.. sib baik tiap hari suami & anak2 dtg jenguk..bw makanan yang sdap2.. cam dah x lalu nak makan kt wad tu.. pagi roti,ptg roti.. tgh makan makanan vegetarish.. dah lah aku ni x reti nak makan sayur sjak kecik.. terpaksalah makan pe yang de.. kalu da xleh makan sgt tu.. makan buah je..abe lah yang menjadi harapanku membawa makanan yang sdap2.. nasi ngan ayam goreng pun jadilah... asalkan ade nasi.. alhamdulillah.. hari ke 9 pas dr cek itu ini.. bawah atas..beby pun ok.. akhirnya dia bg gak keluar.. alhamdulillah.. seronoknya rasa..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails