Singgah di Glasgow


.

perjalanan kami selepas 3 hari dua malam berada di Ireland diteruskan ke UK..perjalanan drp Shannon Airpot ke Glasgow Ptwk Airport mengambil masa kira-kira sejam.. dengan menaiki kereta sewa drp herz drp airport (185 utk 5 hari ) tempat pertama yang dituju di sini adalah umah mimi amilia.. kenalan ayu di blog jugak.. seronok dapat berjumpa mimi & kak sue (housmate mimi). selepas meredah angin kuat,sejuk & hujan renyai2.. sampai juga ke rumah mimi.. alhamdulillah..;)..

Glasgow (pronounced /ˈglæsgoʊ/) (Glesca/Glesga/Glasgae in Scots or Glaschu in Gaelic meaning "dear green place") is the largest city in Scotland and third most populous in the United Kingdom. Fully named as the City of Glasgow, it is the most populous of Scotland's 32 unitary authority areas. The city is situated on the River Clyde in the country's west central lowlands, and a person from Glasgow is known as a Glaswegian. Glaswegian is also the name of the local dialect. more..

sambil - sambil jawab tag daripada mimi.. lama da simpan tag ni baru de masa nak jawab..sowi mimi.. heheheee ;)

sori mimi.. bru sempat nak menjawab
Tag berkenaan barang-barang di dalam beg/dompet/poket/tangan.

biasanya ada benda wajib ni..
beg ni dulu beli kat paris.. murah ajeee...

- 2 keping pampers untuk faris dgn wet tisu..
- handy
- dompet

dalam dompet plak.. dompet adiah drp kakak ipar kat mesia...

takde benda sgt.. sebab semua tinggal kat rumah jek..
syiling adeler.. duit besar..yilekk...

nak tag gak boleh kan.. oleh itu.. saya tag kak ummu wafi, kakpah,kak jo,kak dayang & kak kin.. nak tau ape yang ade dalm beg diorang...mari kita tengok nanti....sudi-sudilah terima tag ini yer..heheheeee

p/s : thanx mimi .. jemput la mai ke sini.. dinner malam tu besh lah.. ayam masak ungkepp..(masakan jawa) , mak selalu wat masa kat kampung..tingat mak.. huwaa....wa wa... kek yang mimi buat pun sedap..ape eh nama dia.. aisey ..lupa plak..

3 Responses to “Singgah di Glasgow”

  1. alamak..amik gambar pakai baju tido.hihihi.thanx sebab singgah.eh..berjaya ke tak amik gambar kat george square tu?

    btw, nak betulkan sket nama osmet.nama dia kak sue la :P mana dtg liana tu.ahahahaha

    kek tu sebenarnya apple crumble.

    wah..beg mak mak ni ada pampers jer..ehehe

  2. kami singah mimie.. tp da malam x nampak ape.. cantik..tp sbb gelap nampak x cantik..hahaha..

    da betulkan nama.. eheheee.. malu aje.. ramai sgt terjumpa org leni...sowi kak su.. :)

    pasni kena bawa lebih banyak pampess la pulakkk.. huwaaaargghhhh!!!

  3. e'eh...ada tag utk kita yer... nanti2 la jawabnye iu yer... :).

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails