Spring yang indah


.

sabtu semalam jalan - jalan menghirup udara yang segar.. cuaca sangat cantik & panas..1st time rasanya tahun dapat rasa panas gini..he he he.. panas-panas pun angin sejuk...tapi tak p mana pun.. setakat ke flomarkt( ala-ala car boot sale..kami ni kan ratu flomarkt..hahaha..) di kawasan rumah ni sambil menunggu temujanji dengan tuan rumah jam 2 ptg di Homburg ( tempat huby study) ..kira2 setengah jam naik train.. rancangnya mungkin nak pindah ke rumah yang baru baru atas sebab-sebab tertentu.. tak tahulah..isnin ni nak jumpa lagi beberapa org pemilik rumah. nak servey dulu rumah tu sesuai tak..kendian hari selasa baru buleh wat keputusan.. doakan yang terbaik ya!!! ;C)

kendian pas temujanji tu..de byk masa lagi..kebetulan di homburg ni ada satu lagi flomarkt,kiranya nilah flomarkt yang terbesar di negeri nie.. kalu nak jalan nie kena stamina kuat..karang tercabut kepala lutut plak susah dah.. sebab kawasan flomarkt nie sangatlah luas.. lebih2 lagi cuaca yang cantik nie... alhamdulillah sempatlah round sume tpt nie... awal2 jalan tu..tup2..terjumpa ngan jiran dekat..kak ct, seronok rasa sebab lama x jumpa... kendian.. kak ct ajak datang umah.. kebetulan time tu kami baru datang..kak ct sefamily plak dah habis round .. nak balik dah... dah jiran ajak datang umah kami pun nak datang ke rumah kak ct pas habis jalan di flomarkt tu....;)


di rumah kak ct kami dijamu dengan makanan yang sgt special.. laksa sarawak tu... 1st time i makan... memang besh lahh...siap tambah banyak kali tu..ehehehe... terima kasih buat kak ct !!, balik jalan penat - penat pun still de tenaga lagi nak masak besh2.. kalu i lah.. seharian jalan.. balik tu terus pengsan.. tapau je kebab... (kes malas lah jugak..;p~)


kek pun ade gak.. tu bukan sebarang kek tu.. tu kek aiskrim.. nyum2...sedap wooo... murahnya rezeki harini ni orang belanja makan... tenaga yang ade b4 sampai umah kak ct tu tinggal 5% je rasa..dengan kepenatan yang amat ..nak pitam dah.. dengan loya lagi.. tapi lepas kena cas dengan makanan2 kak ct nie... jadik cam power ranges.. full tenaga dah... ehe...

p/s : terima kasih buat kak ct yang baik hati..insya allah, jasamu pasti akan ku balas satu hari nanti...tungguuuu...eheheh ;p

* updated 6/5 - kak azma kata kek tu orang bg bukan wat sendiri..harap maklum...hehe

2 Responses to “Spring yang indah”

  1. sgtlah menarik kek eskrim ituu..yum yum

  2. haha.. apa ler.. balas-balas jasa lak ni weiii... nanti kita gi serang rumah ayuu... Kek Ice Cream tu kena cakap ler...bukan buatan sendiri..hahaha.. karang semua dok ingat kita wat..hehehhee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails