Deutsch-Französischen Garten (DFG)


.



Taman DFG ni terletak kira-kira 30 minit perjalanan dengan menaiki bas..berada di kawasan border germany & france..kali terakhir ke tempat ni pada tahun lepas..tapi time tu boleh la kalau nak sebut taman bunga yang takde bunga.. kali ni datang dengan angin sepoi2 sejuk.. & nyaman sekali ....banyak bunga ros yang sedang berkembang mekar & sangat cantik sekali...


Dalam taman ni gak ada cable car yang sempoi ..mini train & ala2 mini europe cam kat brussels tu.. tapi tak bleh lawan la dengan brussels mini europe..( tak penah masuk lagi pun kat sni..) di sini ada tasik yang besar dengan air pancut yang berirama.. taman untuk kanak2.. mini golf.. luas la jugak...

p/s : lama da p.. (awal june) baru de masa nk uplod..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails