Tag - '7 ISTIMEWA DIRIKU...'


.

Saye juga insan biasa..tiada yang istimewa..

kali ni nk wat style cam kak kin slalu wat.. kite tengok juga jwpan org yang di tag sebelum ni.. takpe kan..hehehe...

okeh! mari kita start :-

7 TENTANG DIRIKU

Jawapan Kak Pah;

1. Anak ke 9 dari 12 orang adik beradik
2. Married! to my HB of course and mom to 3 anak2 yg sedang membesar (2 perempuan, seorang lelaki, age 19, 17 & 7)
3. Kehilangan ayah sewaktu berusia 9 tahun dan ibu telah meninggalkan aku kira2 10 tahun yang lalu tetapi masih tetap merindui kedua2 sampai saat nie..
4. Mudah memaafkan kesilapan/kesalahan orang lain tapi sukar melupakan apa yg orang buat kat akak (ingat jerr bukan dendam tau)..
5. Pendiam (tapi tak sombong), penyayang, laugh & cry easily, sensitive & macam2 lagi..
6. Suka membaca (novel, majalah, suratkhabar & apa2 jerr yg boleh dibaca), suka kumpul fridge magnet, suka pada kerja2 kraftangan…
7. Suka menghabiskan masa dengan suami, anak2 & keluarga..

Jawapan Kak kin;

  • Anak ke 5 drp 8 beradik.
  • Saya pun dah kawen jugak, ibu kepada 3 cahayamata.
  • Alhamdulillah masih punyai kedua orang tua...mak mertua pun ada lagi...bapak mertua tak sempat kenal :).
  • Saya rasa, saya pun seorang yg pemaaf, Kak Pah :).
  • Saya pun bole kata agak pendiam gak (ada persamaan la plak kita Kak Pah...heehhhe..) , tapi, bole jadi terlebih ramah kalau jumpa org yg serasi.
  • Tahap kesukaan membaca yg sederhana....heehhe..
  • Sama lagi la kita Kak Pah... suka spend masa ngan famili... :).

Jawapan iu:

  1. Pendiam agaknya..tapi mudah mesra
  2. Garang & Bengis (hehe) tapi lembut hati agaknya.. - unexpected!
  3. Masa kecik kuat menangis (smpai family panggil wek-wek atau ciwek bhs jawanya) da besar pun msh suka menangis..
  4. Sangat sensitif & beremosi (moody)
  5. i ni pemalu..ekekekke
  6. anak ke 3,pempuan sulung (drp 3 laki2 & 4 pempuan)
  7. berkahwin thn 2002,bercinta tahun 1999,anak 1st lahir 2004,2nd lahir thn 2006 & 3rd lahir Nov/Dec 2008 (insya allah...)
7 YANG MENAKUTKAN

Jawapan Kak Pah;

  1. Allah
  2. Hari Kiamat
  3. Ular
  4. Perceraian
  5. Pertengkaran, perselisihan
  6. Membenci & dibenci
  7. PHD (Perasaan Hasad Dengki)
Jawapan Kak kin;
  • Mmm...jawapan kita samala Kak Pah!

Jawapan iu :
  1. Ingin takut dgn sebenar2 takut kpd Allah swt
  2. Perasaan cemburu melampau
  3. Pergaduhan & perselisihan faham
  4. Takut kena marah & memarah
  5. ditinggal sendiri..
  6. riak & sombong (sifat mazmumah dlm diri)
  7. Lupa diri

7 LAGU AKU SUKA

Jawapan Kak Pah;

1. When A Man Loves A Woman – Marvin Gay
2. You’re My Everything – Martin Nievera
3. Doa Ku Harapan Ku – Kris Dayanti
4. Heaven – Bryan Adam
5. Love Hurt – Nazareth
6. Stand By Me – Ben E King
7. Goodbye – Air Supply


Jawapan Kak kin;

{tidak mengikuti sgt perkembangan lagu2..tau sikit2 jer...lebih suka lagu budak2 dan nasyid2 lama :). }

  • My mum is amazing
  • I look, I see
  • Flowers are red
  • Keluarga bahagia
  • Twinkle little star (ni sbb anak3 suka sgt)
  • Akhlak bunga diri
  • Kasih kekasih (lagu feberet zaman anak dara...hehhehh)
Jawapan iu :
  1. Esmaullah - Sami yusuf
  2. Impian Kasih - inteam
  3. As Long as you love me - bsb
  4. truely madly deeply - savage garden
  5. lemon tree
  6. Teman sejati
  7. Keluarga bahagia


7 PERKARA AKU SUKER SEBUT

Jawapan Kak Pah;

1. Ya Allah...
2. Hurmmmm
3. Yea…
4. Ampun…
5. Jangan…..
6. Tak sure sangat
7. Ok Boleh..

Jawapanku;

  • Ya Allah...
  • Ha....tengok tuh!
  • Hey comel!
  • Kenapa nih!
  • Tengok la dulu..
  • Okeh!
  • Bereh!
Jawapan iu :
  1. Haziq..Faris....Watpe tu...?????
  2. Ya Rabbi..
  3. Taklehhhh...
  4. Eeee...bucukknyaaaa budak nieeeeee....
  5. Cian mama tak..?..cayaaaang...
  6. Sukatilah.. (ayat bengang)
  7. Lantaklah.. (ayat takde perasaan..huhuhu)

7 PERKARA YANG AMAT BERNILAI

Jawapan Kak Pah;

1. My Family (Suami, anak2, adik beradik, ipar duai, anak2 & cucu2 sedara)
2. My Love..
3. My Life
4. My Feeling
5. My Health
6. My Friends.
7. Pengalaman pahit manis, susah senang yang aku kutip sepanjang jalan dan simpang siur dalam kehidupan seorang AKU

Jawapanku;

  • Islam agamaku
  • Iman dalam diri
  • Suami dan anak3
  • Mak, ayah dan adik beradik, serta sedara mara
  • Ilmu dalam diri yg tak seberapa nih..
  • Kerjayaku
  • Harta benda yg tak seberapa..

jawapan iu :

  1. Iman
  2. Family
  3. Kesihatan
  4. Masa lapang
  5. Kawan-kawan
  6. Pengalaman
  7. Makanan (hehe)

7 PERKARA PERTAMA BERLAKU DALAM HIDUP

Jawapan Kak Pah;

1. 1st time pi Umrah 2004
2. 1st time pi cuti kat Europe 2005
3. At the age of 26 1st time jadi ibu (to my eldest daughter)
4. 1st time jadi nenek sedara (nenek glamour tau!) at the age of 36 (muda kan)
5. 1st time kerja tahun 1980 (kerja kilang masa tunggu result SPM)
6. 1st time dapat jadi best employee tu masa tahun 1994
7. 1st time pi dating 1987 (mak kata gatainya anak dara aku nih!)


Jawapanku;

  • Pertama kali naik bas sendiri ke sekolah masa darjah 1, 1984
  • Pertama kali dapat no 1 dalam kelas masa darjah 2, 1985
  • Pertama kali berjauhan dari keluarga, masuk asrama masa form 1, 1990
  • Aku ni agak 'penakut' orangnya, pertama kali menonjolkan diri di khalayak ramai bila masuk pertandingan kuiz dan forum masa form 4, 1993
  • Pertama kali bergelar ibu pada September 2002
  • Hari pertama bergelar kuli gomen, Disember 2002
  • Kali pertama keluar dari Malaysia, November 2006
Jawapan iu :
  1. 1st time keje masa form 1 - part time pg..sekolah petang ( kejap ajer)
  2. 1st time masuk asrama time masuk uni thun 1999 ( homesick giler - bru seminggu duk hostel dah balik kg)
  3. 1st time bawak kreta sowang2 drp klang,selangor ke skudai,jb (utm) tahun 2001 - time bhenti kat hentian kunci plak tertingggal dlm kereta..terkunci drp luar..sob..sob..
  4. berumahtangga tahun 2002
  5. 1st time jd mama pd feb 2004
  6. 1st time melencong ke luar negara (europe) dec 2006
  7. 1st time pandai buat kek tahun 2007


7 ORANG LAIN YANG AKAN DITAG..

  1. Kak dib
  2. Mimi Amilia
  3. Kak Sid
  4. Zueyie
  5. Ruhil/Ummyad
  6. Kak Jue (Cikgujue)
  7. Hana Shakirah

sila la jawap tag2 ni ye sesiapa yg ditag diatas.. hehehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails