Legoland Deutschland - Tour 1


.

ticket online, discount 20% - 25 euro adult n 22 euro child 4 year n above..(harga asal dlm 30 ++) - cuaca mendung & gerimis..ujan renyai2..panas sesekali.. & angin sejuk.. seronok.. 3 jam stgh from saarbruecken.. bertolak jam 8 pg smpai dlm kul 11 lbh.. berkampung sampai jam 8 mlm (siang lagi tu.. dekat kul 10 baru masuk magrib..hehe..) ... bawa bekalan makanan..nasi + lauk sambal sotong + seafood.. dgn air kotak.. ( biasalah kalau beli makanan dlm taman2 tema camni taulah harga dia..)..so leh la jimat $ skit.. :)

terdapat banyak permainan yang sememangnya sesuai utk kanak-kanak sebaya faris & haziq.. tapi tak banyak yang sesuai utk ibu yang mengandung..huhuhu.. . terdapat mini europe yang kesemua binaannya bagunannya di perbuat drp lego.. rasanya semua permainan disini asasnya di buat drp blog2 lego yang bermacam2 saiz..


walaupun tak sehebat disneyland paris, memang seronok bermain kat sini..puas hati..boleh la habiskan semua permainan dlm sehari.. ( disneyland x sempat main semua dlm sehari).. cume time ni cuaca agak mendung dan gerimis.. so.. berbasah la sikit.. takpe.. bukan selalu..heheh.. ( kununya percutian terakhirlah utk tahun nie..mungkin sampai bulan march and april 2009..duk dlm rumah je.. sbb menyambut kehadiran ahli baru.. ).. insya allah....hee... ;p


habis main (kekanak ni x puas lagi..duk lari2 dlm mini europe tu..)..tp sebab gerimis dan basah.. (takut demam pulak..perjalanan jauh lagi ni..ada 3 hari lagi nak travel..) ..terpaksalah tarik sume supaya balik.. dlm jam 8pm lebih.. terus kan perjalanan utk bermalam di penginapan di ausburg yg terletak kira2 30 minit drp legoland ni.. duk di hotel ibis yg berharga 45 p/n (termurah yg di servay time sehari sebelum p..).. sebenarnya ada kenalan jugak kat kawasan ni..tp sebab tak tau nk contact dan da last minit.. so.. terpaksalah korban skit duit.. kalau tak boleh save lagi $$ itu.. :) .. masuk je dlm kereta kekanak ni da kepenatan.. sume zzzzZZzz.. sampailah ke hotel & terus sambung Zzzz hingga keesokan harinya.. kemana kite lepas nie yer.. ..??

p/s : - 15 August 2008 - Friday -
(baru ade kesempatan nk menulis..jalan da lama dah..pertengahan bulan august..kununya bz..bercampur penyakit M..) lagi gamba..klik sini

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails