Sepi sendiri..


.

- with geng2 Uni di Vancouver, Canada, yg plg tinggi tu supervisor yang baik hati.. ;)-

hari ni da masuk hari ke 4 duk kat rumah sendirian ngan anak3.. alhamdulillah.. masih diberikan kesempatan untuk menghirup udara segar & menikmati nikmat kesihatan.. walaupun semakin hari semakin terasa kepenatan yg amat bila menguruskan anak sendirian.. & sudah terasa sakitnya pinggang dek membawa perut & badan yang semakin mengembang.. di samping melayan kerenah anak3.. yang bermacam2 perangainya.. kadang-kadang terasa juga ketensionan itu... rasa nak menangis aje..sendirian..

tp tabahkan hati aje.. insya allah..beberapa hari lagi si dia akan kembali di sisi.. tak tahannya tu bile si anak2 ni duk tanya je bila papa nak balik.. papa mana.. nak tengok papa... terasa kesebakan hati ini..tuhan je yang tahu.. sob3.. kalau dulu..lepas seharian penat menguruskan anak2..mlm2 tu buleh ler tido awal skit..papa nya take over jaga kejap anak2 b4 tido..

tp leni.. da tgh mlm pun masing2 takmo tido.. mama pun jadi susah nak tido..kul 12 mlm baru nak tido.. tak tentu lai tu kdg lg lambat.. adeh..terasa nya bile si dia tiada... hmm ..camne ni nak survive without man nie..huhuhu baru kejap je kena tinggal.. da rasa semacam... ayooo..bukan tak biasa kena tggl..jarang sgt & sbb anak2 ni da besar ..asyik duk tanya je..kite pon terasa la jugak..mamanyer plak jenis penakut di tggl mlm2 sowang2.. lagilaa..terasa makin berat plak kepala niee... huwa... camne nie... agaknye kena kuar jejalan lai kot..hohoho... ( marah dier..heee)..

dpt beberapa keping gamba drp si dia.. seronoknya tgok si dia hepi & semuanya baik2 shj..alhamdulillah da selesai present arini. Insyaallah, diri ini sentiasa mendoakan semoga yang tersayang berjaya dalam segala usaha yang dilakukan..walaupun sgt sedey & sukar ketika berjauhan... doakan diri ini sentiasa tabah & sabar melaksanakan tanggungjawab serta amanah yang dipikul & melakukan yang terbaik utk Allah, suami, anak3 & semua...

p/s : terasa lamanya menunggu hari selasa.. rindu kat papa!!!...
sib baik de helo kity yg cute nie.. thanx iza..:)


3 Responses to “Sepi sendiri..”

  1. salam..

    a'a kata kena blajar2 brjauhan ngn suami...takper..bertambah kasih sayang nanti..akak nie 3 tahun lebih dok berjauhan...tau. heheh

    makin jauh makin rapat...

    makanlah bebanyak biar hilang busan tu.....

    oh yer..bengkung dah ada? kalau ada apa2 kurang yg nak suh poskan or cari...bolehlah....
    bagitau jer.....akak pun tgh nak siapkan brg2 akak ...kain batik pun takda...heheh

  2. izz_izwa says:

    ciannye akak...akak jaga diri baik2 ye...iza paham perasaan akak..ermm cmne la ye kalu hsbd xde disisi..xleh nk hidup..huhu..tp sume ni mengajar kita erti rindu..even jauh di mata but dekat di hati..semoga hsbd akak selamat pergi n pulang...iza doakan akak n husband bahagia hingga akhir hayat..amin..

  3. iu => ummuwafi..

    hehehe... a'a ckp gitur ke..tula.. bukan selalu.. sekali setahun kot kena tggl.. tp sbb preggie ni tula terkesan sgt.. perasaan nyer jd kuat n lebih sensitif.. nak makan byk2 pon x lalu pulak..

    tp makin lama.. mkin ok.. iallah semua nya ok.. :) thanx atas sokongan...

    persiapan bsalin dlm progres.. insyallah sume ok.. nt de pape sy mta tlg akak.. heh:)

    --------------------------------

    iu => iza

    iza biasa kena tggl yek.. sodih kan.. lg2 kalau sorang lah.. nie ade anak3.. boleh la sibuk2kan diri...

    thanx ye sbb doakan kami kat sini.. :) iza ngan abe jaga diri bebaik jugak yek..

    semoga mendapat cahaya mata penyeri rumahtangga cpt2.. da redy ke ?? ehehehe..

    take cre!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails