Pengalaman Pertama


.

- Ayam Goreng Crispy -

1st day berpuasa pd ramadhan kali ni.. mula2 badan terasa letih sangat2..seram sejuk..terasa sakit belakang sejak kebelakangan nie.. ( tula b4 ni xnak praktis puasa ..huhuhu).. pagi2 kul 9pg kena g check beby.. arini..nurse tu amik darah punyalah banyak.. adeh..(dlm hati larat ke pose rini.. badan da terasa semacam masa dia cucuk lengan utk amik darah tu..sakit wooo)..biasa cucuk kat hujung jari telunjuk aje..alhamdulillah.. dr ckp beby sihat.. kejap je cek kali ni..

berat naik lagi..kali nie 3kg!!! wahhh..dasat.. da 51kg,eee...risau jd montel nt camner..huwaa.. emm.. kali ni Dr tak cek ultrasound pulak.. just check bwh2 je.. tanya jugak knp x check sbb teringin nk tau gender beby..wpun dia da bgtau masa cek lepas.. kuciwe jugak lah sbb teringin sgt nk tengok beby masa wat ultrasound tuu.. hehehe..


rupanya doktor ckp kat sini kalu nk check ultrasound 3 kali je per beby yg free.. kalu nak lebey kena bayar la.. 25 euro..peh.. mls aku.. dlu kat klinik utm cek haziq ngan faris tiap2 kali wat ultrasound free ajer..siap leh print sume gamba beby tiap kali check..punyalah sonot.. ( sebab abe staf..so medical free lah kat utm) kat sini rupenya 3 kali je free.. awat tak kasik tau awal2 dolu.. mana la kite tauu...hehe... takpelah.. sebab next check dier kata nk wat ultrasound.. tgulah 6 oktober 2008 nanti..insya allah..

so far..(rindulah pulak kat farr..kwn kat cni dlu..hehe, da balik mesia :(.. ).. alhamdulillah.. masih mampu nak menghadapi bulan puasa ini.. yang kelakar tu bile petang2 tu mula la nk makan mcm2..belek2 resipi kat internet sume terasa nak masak (teringin nk makan kek la..kuih2 lah..bubur lah..dll..nak buatnya laratnya tidak..huhuhu) ..kendian beratur sume masakan atas meja.. makannya tak lah byk sgt sebab perut da tak muat..sendat! muahahaha..

beringat juga tu supaya tak membazir..ermm.. puasa kali ni tak macam tahun lepas (
kali kedua puasa kat sini).. siang nya lebih panjang.. subuh dlm jam 437 am, magrib dlm jam 8.15 & isyak pulak dlm jam 1015 mlm.. makin lama nt makin cepat... tulah.. niat di hati nak pose penuh.. & diharap semoga diri ini mampu melakukan segalanya yang terbaik pd ramadhan kali nie.. insya allah.. doakan ya kengkawan... :)

p/s : pengalaman pertama ibu mengandung berpuasa jauh di perantauan.. sedey tapi seronok dpt berpuasa bersama suami & anak3.. beby dah 27 week..

4 Responses to “Pengalaman Pertama”

  1. mm..gambo ayam goreng crispy...tp tak de plak cite pasal ayam goreng crispy... buka makan ayam goreng ker semalam? :).

  2. selamat berpuasa cik puan ayu..
    masak bnyk2 hantar ler ke glasgow ni

  3. kak kin..silap gamba tu..entam jela..gamba lama2 ..hehehe....wat perhiasan..ekekeke...


    mimie.. amboi2..anta kat sana sape nk makan.. u la anta ke sini...takpun mai la sini..i banjer makan ayam goreng...eekekekke...:P

  4. hnyhar says:

    akak masa preg kt izzah dulu time tu 35 mggu dh, 1st day pose mmg terjelepek xingat..fuh..dahla kena trn dapur, masak. lps msk je akak mesti terbaring atas katil..smpaila waktu berbuka.masa tu akak akn baca qur'an sambil baring..hi3..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails