Beby 31 weeks,,


.

- bahagian kepala..nampak mata,hidung dan mulut..hepinya rasa.. :)) -

baru-baru ni dikejutkan dgn pendarahan semasa membuang air kecil.. hati da x tenteram.. n takut giler.. tapi takdelah rasa sakit.. kendian terus call klinik utk buat appoitment.. dr yang biasa check cuti plak time ni.. kendian try kal dr len yang berdekatan.. alhamdulilah.. appoit segera dpt dibuat..

selapas cek sana sini.. perut ..beby..atas dan bawah2.. alhamdulillah.. dr kata semuanya ok.. takde masalah.. beby pun sihat.. plasenta sume ok.. nadi beby ok..very good .. lega rasanya hati.. tanya jugak knp pendarahan tu berlaku.. ( tak byk skit2 je..kdg2 je keluar time buang air kecil..) Dr kata mayb drh tu drp vagina bukan drp beby.. tak tahulah kenapa.. sampai arini darah tu still ade.. mcm nak terisau.. tp bile dr cakap kalau darah tu keluar mcm darah period.. baru g hospital.. tengoklah keadaan nanti.. camne.. risau je bile tgok darah still ada wpun tak byk.. risau pd beby.. mungkin sebab byk berfikir ..kepala tgh serabut pk mcm2 masalah ..tensi..sbb tu kot darah tu keluar..?? mm.. mungkin kot..tak taulah...

bile surf kat internet, pendarahan di akhir kehamilan ni sgt bahaya.. membahayakann ibu dan bayi yang di kandung..tp agaknye.. situasi yg dialami skang ni tak bahaya kot.. amin..

p/s : terlepas puasa sehari..kwang..kwang..kwang... eh ade sesape yg pernah mengalami keadaan camni x..? boleh share kat sini.. :)

info :

http://www.hamidarshat.com/content/view/133/138/
http://www.infosihat.gov.my/Penyakit_H_pendarahan_Kehamilan_02.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails