Prague, Czech Republik


.


sedutan cerita daripada pak wiki..

Prague is widely considered one of the most beautiful cities in Europe with preserved examples from all periods of its history[2] and is among the most visited cities on the continent.[3] Since 1992, the extensive historic centre of Prague has been included in the UNESCO list of World Heritage Sites. According to Guinness World Records, Prague Castle is the largest ancient castle in the world. Nicknames for Prague have included "the mother of cities" (Praga mater urbium, or "Praha matka měst" in Czech)", "city of a hundred spires" and "the golden city"[4].

siaran tertunda .. - 17 August 2008 -

selepas berada di castle neuschwanstein di pagi hari.. petang2 nya kami telah bertolak ke prague, czech republik.. perjalanan menaiki kereta ke sini dpt munchen adalah lbh kurang 4 jam lebih. seelok2nya sekiranya nak ke sini menaiki kereta bawalah navi..sbb memang penin nk baca nama jalan dia.. lidah pun berbelit2 nak sebut.. dah la tengah penin..sib baik mak buyung ni pandai jd tok navi kejap..tu pun da nak kena mrh ngan driver..sebab tulisan dia pun sedikit berbeza & confuse..tak reti nak sebut.. alhamdulillah.. semua selamat disini.. cuaca juga agak cerah..& berangin..

makanan.. tak nampak pun kedai yang ada tanda halal.. mknlah ape2 yang ade.. roti ke ape2.. bw bekalan.. harga barang rasanya pun standart lah.. x semahal kat swiss.. tak lama.. kejap je kat sini sebab mak buyung da back pain.. takleh nak jalan sgt daa...sabo je la.. huhuhu...


info :

gamba lain boleh lihat kat sini

hotel : booking.com - dpt dlm smlm 36 euro p/n prvt bthrom - rhea hotel..
prague : http://en.wikipedia.org/wiki/Prague
car rental : hertz.de or sixth.de

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails