Selamat tinggal ..


.

-ruang tamu, majoriti brg2 dlm gamba ni di sedekahkan oleh org ..tmasuk treadmill tu..hee-

hehe.. saje je kasi nama entry gempak.. ( gempak ke.. mcm tak.. huhuhu).. bukan selamat tinggal ape.. nak babay kat rumah lama ni ( yg di duduki sekarang..) rumah yg mula kami duduki sejak kami sampai sehinggalah hampir 2 tahun duduk di bumi jerman ni..  terbayang saat suka duka selama tinggal di sini..  memang meninggalkan kenangan pahit manis semasa berada di sini.. perpindahan sudah di rancang beberapa bulan lepas.. cume yang betul2 decide nak pindah tu baru awal bulan ni.. tak sangka jadi juga nak pindah..  memandangkan kami  mungkin tggl setahun untuk menghabiskan perjuangan di sini.. macam tak berbaloi pulak nak  pindah.. ( banyak belanja nak kena spend maa.. )  tapi bila memikirkan mengenai anak-anak... tak apelah korban  sket duit..  asalkan keadaan tu lebih tenang.. dan masa depan anak2 lebih terurus..  ( macam nilah kalau anak-anak da ramai.. mcm2 kena fikir..). 

- bilik utama yang dah kosong - 

kontrak di rumah baru pun sudah di selesaikan.. jumaat & sabtu ni tinggal nak mengangkut barang2.. selepas seminggu duk mempacking barang2 rumah ni.. wpun nampak tak banyak barang.. tapi bila kemas tu.. macam tak habis2 barang yang nak di kemas.. penatnya.. takyah sebut lah... dgn perut yang memboyot ni..  boleh lah tahan..  kuatkan la semangat ajelah.. kdg2 menangis sorang2 sbb penat sgt.. ( nak tau sensitifnye mak buyung ni..tula .. :P).. si ayah kata.. "takyah la buat ape2.. biar abg aje yg buat..".. tapi.. mm.. kesian la bile tengok si dia susah mengemas sorang2.. ( ai.. kata nak susah senang sama2.. ni la antara masa nye.. hee ..)

tak tengok pun lagi isi rumah baru tu... ( bukanlah rumah baru.. rumah lama.. tp baru nak duduk le nt.. hehe) .. tak tahulah nk komen lawa ke idak.. besar ke kecik.. abe yg tengok dia kata sume ok.. pasrah sajelah wpun berat ati.. ( yelah.. kite yg duk dlm rumah tu nt.. kalau de ape2 yg tak kena nt kitalah kena tanggung.. tapi insya allah.. kita bukan sendiri.. :).. ) idung mak salleh ni sensitif sgt.. telinga .. karang termasak yg berbau.. diorg tak suke .. takut juga.. karang anak2 ni terbising sgt.. nt kena marah pulak..macam2 pulak yg bermain2 di fikiran ni.. ala.. tawakal aje...
- opis lama.. pinjam ayat kak kin.. :P - 

di tpt baru nanti.. insya allah keadaan lebih terjamin.. uni tpt abe study pun dekat.. naik beskal pun bole.. (skang ni..sejam lbh ke ke uni.. jauh kan... ).. so bile da pindah nt kalau tetiba rase nk bersalin.. taklah risau sgt wpun sorang kat rumah.. hospital pon tak jauh.. dan tahun depan insya allah nak masukkan haziq ke sekolah.. dekat juga dgn tpt study papanyer.. boleh la p sama2 dan balik sesama dua beranak ni.. ehehe.. skang ni cian juga duduk di rumah dgn si adiknye.. kawan pun tak ramai..  asik kena marah aje ngan mama dier.. tak sampai hati pulak.. hehehe.. :P.. biarlah dia berkembang.. berkawan.. dan belajar byk benda mcm bahasa dll.. 

insya allah.. jumaat ni nk pindah.. lusa je.. x sampai dua hari lg.. debar2 jugak nak menghadapi suasana hidup & persekitaran baru nanti.. semoga keadaan lebih baik kat sana...  & mohon semoga Allah selalu mudahkan urusan kami kat sini...  ameen..

p/s : rumah tpt baru nanti tak taulah ade internet ke tak.. so.. kalau lama tak nampak tu..  jangan rindu-rinduan ye... hehehe .. salam sayang buat semua.. doakan yang terbaik buat kami !!! :)

5 Responses to “Selamat tinggal ..”

  1. la..nak pindah umah baru ker... mesti sekrg iu tg bizi dan enat giler mengemas brg2... moga berbahagia di rumah baru nanti :).

  2. Hana says:

    ooo.. nak pindah.. moga selamat semuanya ye. insyaAllah mudah2an yg terbaik utk ayu&arif sekeluarga. take care ye.

  3. mekasih buat kak kin dan hana.. :)..!!!

  4. Ummi says:

    Selamat berpindah ke rumah baru iu..moga apa yang diharapkan akan jadi kenyataan dan kehidupan family lebih bahagia..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails