Home Sweet Home - Homburg


.


jeng..jeng...jeng... ni lah rumah baru kami!!!!...


- rumah izzah ;p -

hai.. da dekat dua bulan pindah ke rumah baru ni barulah de kesempatan nak cerita pasal umah baru ni...sibuk dgn sesi mengemas rumah yang berminggu2.. disamping sibuk dgn persiapan menyambut orang baru :) ..dan juga kerana ketiadaan internet selama sebulan di rumah.. ( skang pun still menumpang internet) .. entah bile boleh pasang internet sendiri..macam2 plak masalah yang dihadapi dulu... alhamdulillah..skang ni banyak benda dah settle..cuma tgl tunggu nak pasang internet sendiri je..tp entah bile..:(

- new office yg messy..huhuhu-

pertama kali menjejakkan kaki kat rumah ni.. terasa macam berada di zaman dulu-dulu plak.. sbb bile tengok bangunan rumah ni.. macam dah berabad je.. jenis tingkap pun kayu.. mcm kuno je.. hehehe.. tapi bila masuk ke dalam rumah..taklah sekuno mcm kat luar rumah.. boleh la..selesa.. muat2 lah untuk 5 beranak hidup dlm ni... ( umah lama besar sket) ada dua bilik tidur dan satu bilik ruang tamu... bilik dapur.. dan bilik toilet dgn tub yang kecik... luas dia dlm 78 meter persegi.. boleh la kalau nak bertahan untuk setahun lagi... kalau rumah luas2 tapi tak banyak guna pun buatpe..plak tu banyak benda lagi nk kemas kalu rumah luas sgt pulak..kite ni da la x rajin mane pun.. huhuhuu...


- kinderzimmer - bilik KeKanak -

jiran pulak..alhamdulillah..setakat ni besh..kami di kelilingi warga tua yang single.. peramah2.. dan baik hati.. jiran atas rumah orang tunisia..sefamily.muslim... baik sangat2..sumenye (diorang lah yang menumpangkan wireless internet free kat kami ni.. baik kan... :)) syukurlah..orang tua2 yang single kat sini sume suka ngan budak2...selalu ditegurnya haziq dan faris ni kalau berselisih kat luar...tanya khabar bg cokelat etc.. beza kat umah lama.. cam sorang2 je duk kat sana wpun duduk kat tengah bandar dan tiap hari berselisih ngan org..diorg buat dekk ajee...

yang besnya kat belakang rumah ade laman..walaupun tak besar tapi boleh lah budak2 ni berlari2 & membuang tenaga time tgh busan2 gile dlm rumah.. rumah pun tingkat bawah..so selalu lah dpt keluar rumah utk amik udara segar...dulu2 mmg amatlah jarang keluar rumah sbb malasnya nk memanjat tangga tingkat 3 ke rumah.. nk main pun kena berjalan p ke taman yang terletak kire2 1km drp rumah.. malasnye... tapi besh gak leh cuci2 mata sbb sepanjang perjalanan ke taman tu sbb penuh n sibuk dengan kedai2.. kalau nak window shopping boleh la....tengok kasut, baju, menan besh2.. :P, dulu2..keluar pun hanya time hujung minggu je..hari sabtu.. hari2 lain mmg fully berhibernasi dlm rumah aje lah... dasatkan...ha.. tau takpe...

- Laman belakang umah -

p/s : makin lama makin shejukk ni.. bile lah nak start summer balik...adoii..;p

4 Responses to “Home Sweet Home - Homburg”

  1. lawa la umah baru ayu... umah k kin lagi klasik!! hehehhh...luas gak laman belakang umah yer...mesti seronok budak 2 org tu main2 kat belakang umah...

  2. ishamizu says:

    Not bad ur new house iu! suka kte tgk! ada laman plak tuh! mmg seronokla anak2 main kt situ..:)bby sht?

  3. owh..lampu love tu sama ngan i..hik hik

  4. kak kin..
    x tunjuk pun umah baru.. bile nk show off..hehe..;p

    -------------
    izu..
    kecik je laman tu.. bule la main2.. tp kite x main lagi..tgu summer lah..bebudak ni jek yg tahan shoujukk...

    -------------

    mimi..

    kan i da gtau doluuu...sama la kite de lampu luv2 tuuu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails