Archive for April 2008

Rendang Daging


.


p/s : Menggunakan ape yang ada di dapur, sesekali pas sihat ni masaklah ..semenjak x sihat ritu cian che abe slalu kena masak bile balik kije.. kali nie biar kite masak.. kasi itu cayang gumukkk...muahahaha...


Murtabak popia


.

Bahan-bahan ( 6 keping )

* 100 g daging cincang
* 2 biji ubi kentang
* 1 sudu setengah rempah kari
* 1/2 biji bawang besar
* 1 ulas bawang putih
* daun sup
* minyak
* 1 sudu kecil garam dan secubit ajinomoto
* kulit popia
* 2 biji telur

Cara-cara

1. mula2 buat inti utk murtabak. caranya ialah bawang besar dan bawang putih di potong dadu. tumiskan bawang.
2. apabila bawang sudah layu, masukkan rempah kari yang telah dibancuh dgn air. goreng sehingga pecah minyak. kemudian masukkan daging cincang.
3. apabila daging masak, masukkan kentang yang dipotong dadu.masukkan garam dan ajinomoto. jika terlalu kering, tambahkan air. masak sehingga kentang empuk. akhir sekali masukkan daun sup.
4. pukul telur di dalam mangkuk. masukkan inti tersebut ke dalam telur. kacau sehingga sebati.
5. ambil kulit popia dan bungkus inti murtabak segiempat. cara bungkus murtabak sama seperti bungkus popia.
6. goreng murtabak dgn api yg perlahan dan sedikit minyak.

p/s : My hubby yang masak murtabak popia nie.. cari dr myresepi.. rajin kekandaku memasak... hehehehe.. tq kpd empunya resepi minami133 (copy paste je..hehehe)... beshnyeee.. :)

Apam Balik Nutela


.

resepi kat sini!

p/s : apam balik yang paling simple,guna ape yang ade kat dapuq.. rasa nya sedap sangat.. x percaya..cubelah.. my hubby yang watkan untuk wife dier yang ngidam macam2 jer.. cian cik abe.. ehehehe....

haziq pas makan apam balik papa.. sedap kan haziq.. :)...

Terima Kasih


.

* Antara makanan rutin yang di sediakan di hospital.. pagi & ptg ..1st time masa buka makanan atas tu cam rasa dia bagi makanan untuk burung plak..sbb ade byk kuaci gak dalam sayur tu..ho ho ho...

Makanan disini boleh tahanlah.. tp lama-lama tak tahan jugak.. sebab daging & ayam takleh makan..tak halal... yang boleh makanpun ikan aje.. tp tak selalu ade ikan.. pernah juga beberapa kali si nurse tersilap hanta makanan.. dia bg kite dgg B***, ish..ish..ish... tapi salah sendiri juga sebab salah tick jenis makanan yang kita nak.. tak faham bahasa lah katakan..duk jemen..tp tak tau ckp jemen.. kan dah susah sendiri.. tapi takpa.. pengalaman... mematuredkan.. ye tak?? hehehe..


* beby ku sedang bersenam..he he he..

p/s : terima kasih buat abe yang sentiasa sabar melayan diri ini ketika sakit & melayan anak2 yang semakin aktif membesar, buat kawan - kawan yang melawat semasa di hospital, rakan - rakan bloggers yang sentiasa mendoakan kesejahteraan & kesihatan..kakakku & adik2 ku serta sedara2 di Mesia yang sentiasa bertanya khabar..terharu rasanya diri ini ;c)...
ingatku selalu dalam doa kalian semua ya.. ;p...


Kawan baru


.


Pertama kali tinggal di wad di negara yang terasing ni merupakan pengalaman berharga wat diri ini.. sbb utama masuk ke wad ni adalah krn bleeding, doktor kata beby x cukup kuat.. maybe sebab b4 tu demam panas & badan terlalu letih pas berjalan2 di uk, emosi x menentu..jd mungkin sbb tulah bleeding... doktor bg nasihat supaya duduk di hospital 4,5 hari supaya dpt berehat sehingga darah x keluar lagi.. abe pun suruh duk spital je supaya bole berehat dgn sempurna..

di wad tu adalah 2,3 kali dr masukkan air dlm badan ni.. mayb tekanan darah yang sgt rendah.. sakit juga..tp demi beby..ku kuatkan hatiku..

* Pengunjung setia.. bersama papanya..

pd hari pertama di wad, berkenalan dengan dua orang makcik yang sgt peramah..sorang reti skit2 speking english sorang lagi x reti( kite ni pun bukan reti sgt spekin..he he hee) .. tp oklah walaupun x reti makcik ni x jemu berikan nasihat & suka senyum.. Nama nya makcik Datmar & Makcik Ozi.. sampai hari kelima.. diorang dpt check out wad awal.. sebab da sihat.. so.. merasalah sehari semalam duk dalam wad sorang2.. kalu ikutkan hati nak je lari dr spital malam tu..sbb punyalah penakut..he he he..tp tido jelah bukan de pape.. * Frau Ozi, Frau iu, Frau Datmar.. -batch 1

esoknya petangnya dapat dua orang kawan baru lagi.. kali ni..makcik2 ni x tau ckp english.. so dorang slalu borak berdua jelah.. terasa tersisih la pulak.. tp.. alhamdulillah..dorang x sombong.. namanya makcik speida & makcik freitag...oklah juga yang penting de kawan..makcik2 batch kedua ni agak senyap sikit berbanding yang 1st..mereka suka membaca berbanding yang batch pertama yang agak peramah & suka bercerita..

hari-hari dilalui disini amatlah slow.. hari ke 7 bleeding cam da stop.. tp dr still x bg keluar sbb katanya 3 hari xde drh bru leh kuar..adehhh.. menangislah satu hari tu.. sbb duk rindu sgt ngan anak2.. sib baik tiap hari suami & anak2 dtg jenguk..bw makanan yang sdap2.. cam dah x lalu nak makan kt wad tu.. pagi roti,ptg roti.. tgh makan makanan vegetarish.. dah lah aku ni x reti nak makan sayur sjak kecik.. terpaksalah makan pe yang de.. kalu da xleh makan sgt tu.. makan buah je..abe lah yang menjadi harapanku membawa makanan yang sdap2.. nasi ngan ayam goreng pun jadilah... asalkan ade nasi.. alhamdulillah.. hari ke 9 pas dr cek itu ini.. bawah atas..beby pun ok.. akhirnya dia bg gak keluar.. alhamdulillah.. seronoknya rasa..

alkisahnya..


.


Di suatu malam yang dingin, di dalam sebuah bilik yang sederhana besar, di atas katil sepasang suami isteri yang telah LANJUT USIA baru masuk tidur. Suaminya telah mula mengantuk tetapi isterinya terbangkit perasaan ghairah malam itu....

Si isteri bersuara, 'Dulu-dulu tu.... abang selalu pegang tangan saya bila kita nak tido...' Suaminya dengan separuh sedar menggenggam tangan isterinya, lepas tu mula mengantuk semula...

Beberapa ketika lepas tu, si isteri bersuara lagi,'Kemudian tu.... abang selalu cium saya...' Si suami dengan rasa terganggu, mengangkat kepalanya dan menyentuh bibirnya ke pipi si isteri. Lepas tu sambung tido balik...

Selepas beberapa saat, si isteri bersuara lagi, 'Kemudian tu kan.... abang selalu gigit-gigit leher saya...' Dengan perasaan marah dan geram, si suami melontar selimutnya dan bangun dari katil tu.

Si isteri heran dan terus bertanya, 'Abang nak gi mana tu?' Dengan nada marah suaminya menjawab, 'Nak gi amik gigi la ni...'
"
ngeh..ngeh..ngeh.. lagi?

p/s : mencari idea nak menulis di blog..ade idea?;0)

Our New Life


.

p/s : yang berada di seblah kanan itu.. beby baru sy.. masih kecil & comel .. :)

teruk juga pembawaan baby kali ini, lain daripada abang-abangnya.. masih terlalu awal.. dalam 6 minggu.. alhamdulillah.. baru sembuh daripada demam panas yng agak teruk, mual & muntah, batuk.. & macam - macam lagi.. alhamdulillah.. masih diberikan kekuatan untuk meneruskan hidup ini.. dengan bantuan daripada suami terchintaaa.. tidak ternilai dengan ucapan terima kasih... doakan yang terbaik untuk kami semua ya.. ;)

Ikan Merah Masak ape-ape aje


.


p/s : suami masak time kite x larat nak wat pe.. sedap.. tapi ikan merah ni memang keras semacam eh??,

Stonehenge, England - last episode


.


Stonehenge is a prehistoric monument located in the English county of Wiltshire, about 2 miles (3.2 km) west of Amesbury and 8 miles (13 km) north of Salisbury. One of the most famous prehistoric sites in the world, Stonehenge is composed of earthworks surrounding a circular setting of large standing stones. Archaeologists believe that the standing stones were erected around 2200 BC and the surrounding circular earth bank and ditch, which constitute the earliest phase of the monument, have been dated to about 3100 BC.. wikipedia

p/s : walaupun yang ada disini hanyalah batu-batu itu,ramai manusia yang seronok melihatnya,kira-kira sejam perjalanan dr Bath dan 2 jam perjalanan ke London ( Zone 2), angin yang kuat & sejuk time ni.. terserempak juga dengan satu group budak mesian yang sedang seronok mengambil gamba. nak tau trademark budak-budak mesia ambil gamba???..stail musti jenis yang terlompat-lompat.. (tauler sebab pernah buat dulu.. leni x wat dah.. x larat mokcik nak melompat..timing lompatan tu kena betul.. kalau tak...emm kenalah lompat berkali2 lagi..tak kuasaaa!!!..ehehe ;p)

Bristol & Bath,England


.

With an approximate population of 410,950, and urban area of 550,200, it is England's sixth, and the United Kingdom's ninth most populous city, one of England's core cities and the most populous city in South West England. It received a royal charter in 1155 and was granted county status in 1373. For half a millennium it was the second or third largest English city, until the rapid rise of Liverpool, Birmingham and Manchester in the Industrial Revolution in the later part of the 18th century. It borders on the Counties of Somerset, and Gloucestershire, between the cities of Bath, Gloucester and Newport, and has a short coastline on the estuary of the River Severn, which flows into the Bristol Channel. http://en.wikipedia.org/wiki/Bristol


Bath is a city in Somerset in the south west of England. It is situated 99 miles (159 km) west of London and 13 miles (21 km) south-east of Bristol. The population of the city is about 80,000.[1] It was granted city status by Royal Charter by Queen Elizabeth I in 1590,[2] and was made a county borough in 1889 which gave it administrative independence from its county, Somerset. The city became part of Avon when that county was created in 1974. Since 1996, when Avon was abolished, Bath has been the principal centre of the unitary authority of Bath and North East Somerset (B&NES), a part of the wider Somerset county.

http://en.wikipedia.org/wiki/Bath%2C_Somerset

Cardiff, Wales


.


is the capital and largest city of Wales, and the country's commercial centre. According to Census 2001 data, Cardiff was the 14th largest settlement in the United Kingdom,[1] and the 21st largest urban area.[2] However recent local government estimates put the population of the unitary authority as 317,500.[3] The city of Cardiff is the county town of the historic county of Glamorgan (and later South Glamorgan). Cardiff is part of the Eurocities network of the largest European cities[4]. Cardiff Urban Area covers a slightly larger area, including Dinas Powys, Penarth and Radyr. more


p/s : tempat yang di lawati di Cardiff adalah Cardiff Castle, Cardiff Bay, melalui Millenium Stadium. Cantik pemandangan di Cardiff..

Cadbury World & Safari Park, Birmingham


.

* cadbury World

Tak masuk pun ke dalam Cadbury World ni, tak sempat sebab nak berkejar ke Safari Park. lagipun tak berapa berminat ke tempat ala - ala pameran ni, bayaran masuk dalam 13 pound untuk adult.

* Safari Park

Safari Park, bayaran dia 10.50 pound untuk dewasa,kanak2 bawah 3 tahun free.. seronok ke sini sebab leh jumpa live dengan kawan-kawan rimba.. mereka ade yang peramah, ade yang terlebih peramah & ader yang lansung tak ramah.. nyampah la ngan kawan yang tak ramah nie..(orang panggil - panggil wat dekkk aje...) ;p..

* info *

A safari park is a zoo-like commercial tourist attraction where visitors can drive in their own vehicles and observe the wildlife, rather than viewing animals in cages or small enclosures. The main attraction is large animals from Sub-Saharan Africa such as giraffes, lions, rhinoceros, elephants, zebras, and antelope. more.



p/s : insya allah nt kite uplod video.. baru nampak live.. hehe

Coventry & Birmingham, England


.

Di Coventry kami telah dijemput bermalam di rumah siti & fauzan, Fauzan merupakan kawan satu UTM yang meneruskan pelajaran phd nye di University Of Warwick di Coventry,England. Seorang lagi kawan yang sempat di lawati disini adalah En Nasrul & Kak Gee, kedua - dua pasangan ini mempunyai seorang cahayamata yang sangat cute. Seorang bernama Haris & seorang lagi bernama Anis. Pagi tu kami Breakfast dua kali, pertama di rumah siti dengan menunya nasi lemak & di rumah kak Gee dijamu dengan beehon goreng dgn kopok ikang,
yummy.. alhamdulillah.. murah rezeki..;0)

Kemudian pada tengaharinya kami beramai-ramai telah ke Birmingham untuk melawat seorang lagi rakan utm, Encik Rijal & Kak Ju bersama 3 orang anak meraka. comel - comel semuanya, dua lelaki & seorang perempuan. Encik Rijal juga melanjutkan study phd nya di University of Birmingham. Beliau telah menjemput kami semua lunch dirumahnya. Lunch makan nasi beriani & kari ayam.. walla!!.. pandai kak ju masak, lepas tu Kak ju jamu kami dengan kopok lekor yang dibuat time tu gak menggunakan tuna dalam tin..besh giler bila cecah ngan sos dia.. da minta resepi dah..
insya allah nanti nk try gak.. ;p..


* Skit info mengenai Birmingham *

is a city and metropolitan borough in the West Midlands county of England. Birmingham is the largest of England's core cities, and is often considered to be the second city of the United Kingdom.[2] The City of Birmingham has a population of 1,006,500 (2006 estimate).[3] It forms part of the larger West Midlands conurbation, which has a population of 2,284,093 (2001 census)[4] and includes several neighbouring towns and cities, such as Solihull, Wolverhampton and the towns of the Black Country. more here..

* Coventry Info *

Coventry is a city and metropolitan borough in the West Midlands of England. With a population of 303,475 at the 2001 Census (306,000 est. 2007), Coventry is the ninth largest city in England and the eleventh largest in the United Kingdom.[1] It is also the second largest city after Birmingham in the English Midlands by population, although both Nottingham and Leicester have larger urban areas. more in wikipedia..

p/s : banyak tempat lain yang kami singgah di birmingham ni..tunggu episod seterusnya ya..

Kek Batik Istimewa


.


BAHAN2.. resipi drp liana

-1 kg biskut marie(guna yg plain jer baru nmpak corak2)
-1 ketul butter(250gm)>suhu bilik
-4 biji telo
-1 tin susu pekat (tin kecil)
-1cwn serbuk koko
-1cwn milo
-sedikit garam

CARA-CARA

-biskut marie dipatah dua
-sediakan kuali besar dan letakkan atas dapur tetapi jgn buka api dulu...
-masukkan butter,telo,susu,koko,milo,dan garam ke dlm kuali dan gaul smpai sebati...
-bila dah sebati ..buka api dapur ..kacau selalu adunan coklat suya tidak berketul..
-masak hingga mendidih dan agak pekat...
-bila dah pekat masukkan biskut marie ..kacau hinnga rata dan semua biskut disaluti coklat..
-tutup api..tuang ke dlm loyang..pastu tekan dgn menggunakan belakang senduk plastik..
-tekan sampai mampat dan padat...
-sejukkan di dlm peti ais sebelom dihidang...
-(boleh juga jika nak letak kekacang sebgai bahan tambahan..pastikang kekacang dibakar dahulu)

http://adiniel85.fotopages.com/

p/s : sedap..cubalah..

Sheffield bersama keluarga kak pah


.


Kakpah adalah kawan blog ayu,, kakpah & suami sangat peramah, mempunyai 3 org cahayamata perempuan yang sangat manis seperti emaknya.. awet muda lagiii..he he he...walaupun baru menerima tetamu drp 3 buah family sebelum itu,kakpah masih bersemangat untuk melayan kami & masak masakan yg istimewa ie pasta & sos seafoodnya yg enak..kek lapis & cheese cake pon ader... tq kak pah!!!..

* Kak Pah & suami..anak-anak mana yer..;p

* Ujiannn.. *

b4 ke rumah kak pah, pagi tu kami ke Manchester semula kerana baru terperasan tertinggal beg sandang di toilet Stadium Old Trafford,memang selamatlah beg tu..kami cari tak jumpa,dalam tu ade lah duit,jam kesayangan ku,speck, dompet dgn beberapa kad penting.. tapi apa nak wat,selepas repot di situ.. tak jumpa gak.. dah takde rezekilah tu.. ape boleh buat... b4 tu faris jatuh & pecah gigi semasa lari2 bergembira bermain bersama haziq, sian dia skang susah nak makan.. cobaaannn... redha..( maksudnya menerima tanpa ada rasa sesalan,kesalan di hati dgn ketentuan allah swt).. mungkin ada hikmahnya..

p/s : snow di pagi hari, semasa dlm perjalanan ke manchester drp sheffield.. thanx buat kakpah kerana sudi menjemput kami ke rumah.. ;) & kengkawan pastikan keselamatan barang-barang semasa berjalan.. jangan cuai.. releks semasa travel & berdoa selalu..;)

Manchester and Liverpool


.

info

semasa berjalan-jalan di kedai cenderahati dalam Stadium Old Traffod yang glamer itu,kami telah terserempak dengan ramai warga malaysia ( tengok drp cara pakai tudung, bahasa dll) ada yang peramah.. ada yang buat- buat tak nampak aje.. huhuhu.. kami kalau nampak orang malaysia mula la nak senyum2.. almaklum kat germany tak ramai sangat orang malay,so kalu jumpa tu jakun lerr skit.. kendian ade peluang nak berborak dengan beberapa malaysian dalam kedai tu.. & salah sorang daripada nya adalah Encik Zaini & keluarganya yang tinggal di Manchester,time tu mereka sedang membawa kawan-kawan yang datang kerumah mereka jalan-jalan di sekitar stadium tu.. beliau memang peramah & walaupun baru kenal dah ajak kitaorg datang dinner di rumahnya malam tu..

mula-mula segan juga,tapi kesungguhan beliau tu menyebabkan kami tak sanggup nak menolak ajakannya..(bukan sombong..tapi takut susahkan aje..sebab dah ramai tamu yang dibawanya time tu..) tapi, last-last en zaini suruh follow kami ke rumahnya,ape lagi.. bak kata mak, rezeki jangan ditolak.. so kami pun singgah dirumahnya.. memang ramai tamu time tu.. meriah sangat..dengan kanak2 yg ramai, mak ayak kekanak yang ramai.. terasa mesranya ketika tu.. sungguh seronok..kendian banyak makanan plak tu.. ada ayam bakar,ikan bakar,lamb,kepah sambal .. nasi impit,nasi putih dan macam-macam menu lain.. yang telah diprepare semasa siang2 tadi.. alhamdulillah rezeki... dapatlah merasa masakan melayu di Manchester..

semasa pulang daripada rumah en zaini di Manchester kami sempat singgah di Liverpool,pergi ke Stadium dia je..sebab hari pun da lewat malam..kemudian kami teruskan perjalanan ke Shefield..

p/s : terima kasih buat en zaini & keluarga,juga rakan-rakan baru di Manchester, kalau jalan-jalan di germany jemputlah singgah ke rumah kami.

Ikan talapia merah kukus


.

kelmarin time kesihatan tak berapa ok (batuk2...), lemah semacam & emosi yang turun naik..( ade something ker..??) he he hee.. sesekali nak la rasa orang lain masak & abe kalu masak paling rajin goreng telur..telur.. .. & telur.... adehhh.. tapi aritu minta abe try ler masak benda lain selain telur tu ... buhsan lah makan telur... lastly, pas tengok dekat myresipi, resipi dr CMG. akhirnyaaa... tu diaaa..kan kukus talapia merah abe ku..
meriah sangat sampai tak nampak ikan dia..
rasa dia memang mengancammm!!!.. boleh jadi chef.. thanx abang!


p/s : asyik citer psl travel saje.. cite makan-makan la pulak... cuci mata.. ;p

Sand Fountain in Saudi Arabia


.




sumber daripada blog kak finie & http://onoituaji.wordpress.com/2008/04/01/sand-fountain/

p/s : agak-agak kalau masukkan geert wilders dalam ni ok x?? muahahaha..

Billingham & Middlesbrough,UK


.


Billingham is a town in the Borough of Stockton on Tees in North East England with a population of 35,765 (2006).[1] It was founded circa 650 by a group of Saxons known as Billa's people,[2] which is where the name Billingham is thought to have originated. In modern history, the chemical industry and in particular the company ICI played an important role in the growth of Billingham. Today ICI no longer operates in Billingham, although other chemical companies are working in the area... klik

cerita ceriti...

kami melawat family kak finie di sini, kak finie adalah teman blog iu yang baru juga dikenali..kak finie merupakan homescholler yang berjaya di Billingham..;) bermalam di rumah kak finie pada hari sampai di sini.. walapun pertama kali berjumpa,kak finie amatlah peramah.. sy pula yang malu-malu kucin..he he he.. mempunyai 4 orang anak yang sangat aktif & friendly, hari berikutnya kak finie & family telah membawa kami berjalan-jalan di sekitar kawasan middlesbrough antaranya di Transporter Bridge di Middlesbrough, tepi pantai hartlepool & Marina..



angin memang agak kuat masa nie.. tapi alhamdulillah cuaca cerah .. terima kasih buat kak finie dan keluarga kerana menerima tetamu yang agak jauh juga ni.. semoga allah membalas budi kalian semua dengan rezeki yang melimpah ruah.. amin.. ha.. dinner kami makan mee kari ..kan kak finie kan???.. & nasi lemak sebagai breakfast kami.. kek coklat pun ada... selalu tengok kat blog kak finie suka buat kek.. alhamdulillah dpt merasa juga kek itu.. sedap & yummy... beshh!!

p/s : terima kasih ye kak finie & family!!, kami ke manchester dgn bekalan nasi lemak yang kak finie bekalkan... besh kan..??,nanti insya allah sy uplod video kekanak ni main bersama.. tunggu ya...

Middlesbrough (pronunciation ; IPA ['mɪdəlzbɹə] (received pronunciation)) is a large town in the Tees Valley sub-region of the North East of England. It is the largest and most populous settlement within the borough of Middlesbrough, which encompasses the town and several outlying villages which have become suburbs. copy from wikipedia

edinburgh, scotland


.


Edinburgh Castle is an ancient stronghold which dominates the sky-line of the city of Edinburgh from its position atop Castle Rock. It is Scotland's second most visited tourist attraction.[1] Human habitation of the site is dated back as far as the 9th century BC. As it stands today though, few of the castle's structures pre-date the Lang Siege of the 16th century, with the notable exception of St Margaret's Chapel, the oldest surviving building in Edinburgh, which dates from the early 12th century. here

sempat berjalan-jalan di designer outlet Livingstone yang terletak betul-betul dihadapan hotel.tak banyak kedai yang buka sebab kami bertolak seawal jam 8 pagi,selepas itu terus ke edinburgh castle lebih kurang 45 km daripada tempat kami menginap. Oleh kerana angin yang sangat kuat & sejuk,kami tak masuk kedalam castle tu..cuma interprem di depan pintu masuk saje..jadilahhh..ehehe... seronok di edinburgh sebab ada masjid disitu.. disebelah masjid pula ada kedai nasi beriani yang besh.. sedap..

edinburgh is the capital of Scotland, its second largest city after Glasgow which is situated 45 miles (72 km) to the west, and one of Scotland's 32 local government council areas.

Located in the south-east of Scotland, Edinburgh lies on the east coast of Scotland's Central Belt, along the Firth of Forth, near the North Sea. Owing to its rugged setting and vast collection of Medieval and Georgian architecture, including numerous stone tenements, it is often considered one of the most picturesque cities in Europe.

Singgah di Glasgow


.

perjalanan kami selepas 3 hari dua malam berada di Ireland diteruskan ke UK..perjalanan drp Shannon Airpot ke Glasgow Ptwk Airport mengambil masa kira-kira sejam.. dengan menaiki kereta sewa drp herz drp airport (185 utk 5 hari ) tempat pertama yang dituju di sini adalah umah mimi amilia.. kenalan ayu di blog jugak.. seronok dapat berjumpa mimi & kak sue (housmate mimi). selepas meredah angin kuat,sejuk & hujan renyai2.. sampai juga ke rumah mimi.. alhamdulillah..;)..

Glasgow (pronounced /ˈglæsgoʊ/) (Glesca/Glesga/Glasgae in Scots or Glaschu in Gaelic meaning "dear green place") is the largest city in Scotland and third most populous in the United Kingdom. Fully named as the City of Glasgow, it is the most populous of Scotland's 32 unitary authority areas. The city is situated on the River Clyde in the country's west central lowlands, and a person from Glasgow is known as a Glaswegian. Glaswegian is also the name of the local dialect. more..

sambil - sambil jawab tag daripada mimi.. lama da simpan tag ni baru de masa nak jawab..sowi mimi.. heheheee ;)

sori mimi.. bru sempat nak menjawab
Tag berkenaan barang-barang di dalam beg/dompet/poket/tangan.

biasanya ada benda wajib ni..
beg ni dulu beli kat paris.. murah ajeee...

- 2 keping pampers untuk faris dgn wet tisu..
- handy
- dompet

dalam dompet plak.. dompet adiah drp kakak ipar kat mesia...

takde benda sgt.. sebab semua tinggal kat rumah jek..
syiling adeler.. duit besar..yilekk...

nak tag gak boleh kan.. oleh itu.. saya tag kak ummu wafi, kakpah,kak jo,kak dayang & kak kin.. nak tau ape yang ade dalm beg diorang...mari kita tengok nanti....sudi-sudilah terima tag ini yer..heheheeee

p/s : thanx mimi .. jemput la mai ke sini.. dinner malam tu besh lah.. ayam masak ungkepp..(masakan jawa) , mak selalu wat masa kat kampung..tingat mak.. huwaa....wa wa... kek yang mimi buat pun sedap..ape eh nama dia.. aisey ..lupa plak..

Tamu dari Coventry,UK


.

* haris yang sebaya faris..cutenyer & bulat muka dia..;)

semalam kami menerima tetamu dari jauh..siti & family sedang menjelajah europe merentasi beberapa buah negara.. antaranya Belgium,Holland & singgah dirumah kami di saarbrucken.. pagi2 nya nak bertolak pula ke blackforest ...nak ke munich.. banyak lai tempat nak singgah tu antaranya..swiss,italy,paris..selamat berjalan-jalan buat family Siti..;) tq sebab sudi singgah ke sini..

p/s : semasa travel di UK aritu,kami telah bermalam di rumah siti di coventry.suami siti, fauzan merupakan kawan satu utm ngan abe nu..terima kasih siti & fauzan kerana menumpangkan tempat untuk kami bermalam & juga dinner nasi beriyani malam tu & breakfast nasi lemak di awal paginya... besh2...;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails