Snowy day n acik nina cayang


.

Dah empat hari ade snow kt cni.. sebenarnya snow da stop sjk kelamrin.. cume tak cair2 lagi.. ari 1st snow turun cik abe, aku ngn anak2 sibuk wat snowman (mokcik tukang perati je..huhu) ..tp snowman tu tetap stay je takmo jatuh2 lg sampai la ke hari ari ni.. wpun cuaca sgt cerah & matahari menyinar panas namun suhu sgt sejuk.. smlm suhu je da -8, busan kat umah .. tp sbb sejuk sgt kat luar tu terpaksa relakan aje duk kat umah ni.. kdg2 bile kuar tu nyesal rasa kurang seronok.. sik pk kenapelah kuar rumah td.. sbb x tahan dek sejukk.. beku mokcik ni..huahuahua..

- time acik nina sampai d epot frankfurt -

Arini izzah dah 47 hari ...
beberapa hari ni mama ayuni agak sedih kurang gembira sbb acik nina(adikku, haziq faris panggil acik nina) da balik ke kg beberapa hari lepas..(3hb pulang ke mesia) so takde kurang sorang teman untuk berborak.. (bukan lah bermaksud dgn cik abe takleh nk berborak..) tapi perasaan tu lain sket.. borak pempuan sama pempuan len sket dgn laki2.. ( bukan ngumpt ekk..) lg2 adik sendiri.. plak tu yelah kat sini da lebih sebulan adik duduk menemani keluarga kami.. dah terbiasa bersama-sama.. serumah bersama.. masak sesama.. makan sesama.. mandi sesama.. gelak sesama.. nyanyi sesama..tengok tv sesama.. main sesama .. sume sesama.. mesti acik nina pun sedey sbb dah biasa sama-sama haziq & faris ketika mama diorg berpantang .. duk sebilik.. tido sesama.. entah kenapa diri ini asyik teringat aje pd adik ni.. terbayang saat suka duka bersama.. sedey pulak rasanya... hati pun jadi berat aje.. cam kena tinggal pakwe suami aje..hohoho...

- time acik nina kat umah ngan kekanak nie-

insya allah.. lama kelamaan perasaan ni akan pulih kembali... bukannya tak jumpa lagi kan.. insya allah ada rezeki leh jupe lagi.. alah.. setahun setahun lebih je lg lagi .. tak lama pun kan.. (ayat memujuk diri..) lagipun ada teman tersayang dan anak2 menemani di sini.. bukannya duduk sorang2.. ceria2 lah selalu supaya tak sedey hati (acik nina pesan..hehe) ..

- time acik nina nak balik mesia -

alhamdulillah.. leni adik da selamat sampai di mesia.. insya allah dah meneruskan pengajiannya di utara tanahair bermula minggu ni ( da
ponteng terlepas kelas seminggu tuuu sbb boleh stay lama sket kat sini )..emm.. apepun.. semoga sem ni akan memberikan kejayaan yang lebih cemerlang buat dirinya.. amin...

- time acik nina jalan kat bandar homburg-

p/s : terima kasih yer dik sbb selalu membantu time kt umah ni.. menjaga haziq & faris semasa dlm pantang &
tak berpantang ritu kendian tlg menyettelkan kerja2 rumah, hihi (berkilat umah ni ade ko..hihihi) maaf yek kalau terkasar bahasa & tersilap bicara tanpamu mungkin mama ayuni tak sesihat arini sbb asik nak jadi macam Gorila kurang sabar je bile tengok budak yg dua tuu bergaduh. Untuk pengetahuan mama ayuni ni memang kuat emosinya.. harap maklum.. hehehe..


3 Responses to “Snowy day n acik nina cayang”

  1. Puan Gee says:

    salam mama ayu
    baby izzah dah turun padang main snow jugak yer.... tgk bb pakai snowsuit kaler pink tu terkenang plak zaman anis kecik gitu pakai snowsuit pink dok posing dengan mini snowman kat blkg rumah

  2. hehehe..

    samela belakang umah gak..hehe..
    emm.. adik anis .. si auni tu cutelaa... ritu x gtau pun da preggie.. tahniah kak gee..

    jaga diri yek!!

  3. Puan Gee says:

    bukan auni...aina
    saja nak wat suprise

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails