Asam Pedas sotong


.


masak guna perencah asam pedas.. sebab tengok dalam laci dapur tu masih banyak lagi rempah2 asam pedas import drp kampung entah tahun bila punya.. nasib baik elok lagi.. hehe.. senang je cuma tambah bawang besar dan bawang putih yang dihiris, masukkan perencah tadi, tunggu naik minyak dan masukkan sotong..  nak masukkan fish ball,crab ball etc boleh gak..kes nak habiskan stok b4 expired lar nih!! 
kemudian seimbangkan rasa dengan garam & gula .. 
siap..

tapi bagi yang takde perancah segera ni.. boleh la try tradisional punya kat blog ni .. dapat idea masak ni pon daripada blog ni jugak..
jauhhh tuu kat jepunnn.. tq Hana!!!

p/s : laris.. seronok makcik masak.. kihkihkih ;p

2 Responses to “Asam Pedas sotong”

  1. Mummy HS says:

    iu...
    banyak stok asam pedas?
    tunggu kuar entry tomyam pulak..
    hari tuh banyak betul kuib tomyam.. lupa nak kira.. rasenya lebih 10 kotak tak?hehe..

  2. hehe.. stok asam pedas time bw time balik mesia dulu.. ade lagi bbrape peket.. mak pun de pos gak.. yg tomyam tu biasa wat..tp sbb da slalu wat dulu ..da tepek kt blogs.. mls nk tepek lg kt blog.. hihi..

    ngh tunggu brg2 dagangan adik pos hujung bulan lps.. pos laut.. knlah tunggu dua bulan.. or more.. sabo je la.. ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails