Birthday Boy


.


a : jom jalan-jalan jom.. beli menan...
(haziq bukan main seronok lagi.. sambil duduk dekat2 ngan papa..)
b : haziq nak menan ape..?
haziq :  haziq nak.. robot lima..  (sambil mengira dgn jari..), nak bas ikat.. nak spongebob..
b : ishhh.. mana boleh banyak-banyak.. satu aje!!!
a : adeihhh..kopakk lahh...!!.. penin pale....


 robot lima tu maksudnya transfomers yg de umur 5 tahun.. sib baik bukan lima bijik robot.. pheww..!! kalau tak bankrap ler mak ayah dia ni..huhuhu!  sebab aritu mintak kat kedai tak dapat.. yg bas plak bas jenis besar yang berikat-ikat tu.. meraung juga sbb tak dapat aritu.. bergema lah kejap pasaraya tuuu.. 
kesian... tp sabarkan ajela.. kenalah tunggu poket full dulu.. 

erm da besar.. macam-macam keinginannya.. kalau boleh semua mainan dalam kedai tu kekanak ni suka..uhuk3.. nantila.. tunggu mama bukak kedai menan bolehla haziq beli menan tu kat kedai mama.. free aje mama kasik.. hahaha.. 
rasanya besday b4 ni tak pandai lagi buat whistlist..
 leni berjela-jela pulak whish list dia.. adeihhh.. ;p

alhamdulillah..  adelah rezeki anak-anak..
 dapatlah benda yang dihajati tu.. tak sampai hati nak tengok sedey je sbb tak dapat apa yang disukai.. kira adiah untuk besday kali ni lah..  haziq leni da pandai membaca ABC, alif ba ta..tapi tak khatam lagi.. boleh mengira sampai 100 (10,20..100)pandai operasi campur yg simple.. boleh baca doa makan.. (asyik makan je..!!) pandai mengemas.. pandai jaga adik2 dia.. pandai berkawan..  bukan mudah nak mengajar anak-anak rupanya.. sakit kepala kadang-kadang .. 

yelah nak kena perhati sume anak-anak, yang sorang tu nak kena belajar..  yg sorang lagi nak wat benda lain.. & sorang lagi duk melalak.. adoiii!! dgn kerja rumah, memasak & tanggungjawab yang lain.. kalau di mesia maunye nak masukkan sekolah je.. 
bolehla berpoya2 kejap.. muahahaha..
tapi takleh la nak fikir seronok je.. tanggungjawab kena diteruskan.. sob..sob.. 

- thomas aqua dodle xxl drp mama & papa

mama buatkan 2 biji kek untuk haziq.. sebenarnya nak wat satu je.. tp sbb takut tak jadi tulah jadi dua.. utk backup la kunun.. mana tau geseng ke.. (memang geseng pun..huhuhu) tapi tak la horror sangat.. makeup2.. nampak sedap lah sikit mata memandang.. hee.. satu tu wat choclate cheese cake & satu lagi wat spongebob marble cake.. perrrghh.. macam gempak je bunyi dia.. segempak rasa dia.. pera -saaaan.. !!
kihkihkih..

wat gak la donut sket.. ngan donut ball.. cam biasa je topping dia.. 
boleh laa... resipi b4 ni da post.. tp guna short cut je.. masuk bahan-bahan dlm breadmaker.. pastu keluarkan bg naik dlm sejam..lepas tu tepuk2 buang angin.. lepastu buat bentuk bulat2..lepastu biar jap.. lepastu goreng.. lepastu boleh la hias2.. lepastu..apelagi.. leh la ngappp!! ;-)


p/s : resipi kek..kita cite kat next post.. ok!


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails