Snow @ 12 Feb 09


.

alhamdulillah.. 
arini dpt lagi mengecapi nikmat melihat keindahan salji yang putih suci tanpa noda.. sebenarnya sejak akhir-akhir ni tertunggu-tunggu gak nak main snow since from early january aritu.. walaupun kat berita sejak kebelakangan ni sibuk kata ada ribut snow kat uk, france and etc but kat sini alhamdulillah takde pula ribut snow.. ribut ada..snow takde...angin kuat tapi tak la teruk sangat cam kat uk tu kot.. b4 ni snow turun mama diorang tak main pon snow.. just lihat dari dekat..nak pegang pun takmo.. tak tahan sejuk.. yelah sebab baru lepas pantang bersalin.. but today haziq ,faris n mama diorang tak melepaskan peluang nak main snow.. konon nye nak main snow ball & nak wat snow angel.. tapi cam tiba-tiba takde mood la pulak & tak berapa nak enjoy sebab papa nye tak join sekali.. yelah hari bekerja.. sibukla sikit.. kalau hari cuti boleh la main sepuas-puasnya.. izzah pun duduk dalam rumah wif papa dier aje.. 

mood arini cam ok.. cuaca pun cerah.. ada matahari lagi.. biasanya sebelum ni gelap aje.. macam cuaca ala-ala nak magrib gitu... matahari takde ..sejuk.. tengok pun macam nak beku je.. semalam adelah keluar beli barang dapur time malam hari.. tunggu gak ayah diorang balik keluar sama-sama.. patut sejuk sangat.. rupanya snow sikit tebal hari ni.. nak keluar sorang-sorang malas la pulak.. nak mengheret lagi kekanak rebina ni.. ermm.. lupakan aje.. lagipun sejuk.. baik duduk rumah aje menjana lemak.. hu hu hu..

hurm.. sejuk-sejuk camni sedap ni kalau pekena dengan roti canai.. kelmarin buah hati buat roti canai..yummy.. besh lagi kalau cicah ngan kuah kari.. bukan selalu dapat ni.. boleh dapat time hujung minggu aje.. tu pun kena push button banyak kali.. kalau tak susah sket la nak jalan.. kalau time ngidam laju ajer dapat makan.. tapi skang dah takleh lah nak buat-buat alasan ngidam.. susah nak dilayannnn... huahuahua.. 

si kecik da memanggil-manggil pulak..oklah.. babay..

7 Responses to “Snow @ 12 Feb 09”

  1. mm..kat uk byk tempat snow tebal luar biasa...limerick ni, kempunan la nak tengok snow tebal..uhukk.. sini ada gak beberapa hari snow turun, tapi sampai bawah dah mencair....lekat kat rumput jer... :(.

  2. ada masa lagi kak kin.. ramalan kata minggu ni ngan minggu depan de snow lagi.. insya allah ade rezeki ..leh la wat snow man.. tp tu kat sinilah.. erm.. takpun kak kin mai sinila.. main kat laman umah sy..hikhikhik..

  3. Mummy HS says:

    best nya sesekali dpt main snow.. hasya pun sebut2 lagi nak main snow.. tak merasa kan.. plg dekat kena bawa gi genting la.. hehe..

    hana pun sekarang malas nak kuar beli2 barang kalau daddy dia tak ikut.. tunggu dah balik.. barula ajak beli stok dapur..

  4. Mummy HS says:

    best nya sesekali dpt main snow.. hasya pun sebut2 lagi nak main snow.. tak merasa kan.. plg dekat kena bawa gi genting la.. hehe..

    hana pun sekarang malas nak kuar beli2 barang kalau daddy dia tak ikut.. tunggu dah balik.. barula ajak beli stok dapur..

  5. Snowy lg! jelesnyer..hehe..
    sejuk2 mmg best mkn roti canai panas2 tuh kn.:)

  6. ade baki2 snow tu izu.. nak cair dah.. besh nemang besh..tp tak tahan la sejuk.. nunggu2 bile nk panas nihhh..sejuk3.. achummmm!!! auchh... (",)

  7. eh..tertinggal plak nk reply msg hana..ni kes berkejar sana sini ngan bb n kekanak rebina ni lah ni.. ;p

    besh dak kat genting tu.. kite x pernah g lagi tpt snow tu.. leh pegang ke snow dier..? kalau mai sni dlm b4 bulan 4 ade lg snow.. tp kat atas gunung kat swiss lah..jenuhhh nk panjat tuuu...hehe..

    cian hasya yek ritu x merasa pegang snow.. rasa angin sejuk aje..hurm...!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails