Harta Karun


.


Ting tong...
ting tong...
(erk.. saper yang datang pepagi bute ni.. sebenarnya tak pg bute sangat pun..ihi)

ting tong ting tong..!!
( kot ye pun sabo la kejap..hatiku berdebaq-debaq)

ting tong..
( grr.. yela..yela..datang nihhh..)

pintu dibuka.. 
( takut2 .. kejadian lama di berulang..saper yg datang niih.. huhuhu)

hallo..
hallo..(aku membalas.. sengih2..)
"
"
"
cewsss... ( babai dlm bhs german sebenarnye ejaan dia tschues..baca cewss la..)
cewss..
( aku membalas.. )

tarra...

yahu..yippi..yabedabeduuu..
bungkusan yang dipos hujung bulan januari lepas akhirnye selamat sampai.. laut mari.. 
seronoknya hati ni.. berat ni.. dekat 20kg.. 

- ikan masin..-

sbenarnye lebih lagi.. tapi sbb kat pos opis kata takleh lebih 20kg.. 
so kena kuarkan bahan2 yg da tak termuat tu time tu gak..


- macam - macam ada! -

p/s : thanx wat cik nija & cik tin sebab susah2kan amik pesanan...pos pesanan..
sampaila pesanan ni sampai ke sini.. lama den tunggu.. bajet2 ingat bulan 4 nt bru sampai.. 
macam terawal la pulak.. apepun hepi sangat2.. alhamdulillah!!! muahhss muahhss tuk mak apak kat kg..love u all!!
hatiku sungguh gumbira..okeh.. nak masak aper pasni..?

12 Responses to “Harta Karun”

  1. kakchik says:

    wah... lepas ni seronok la makan makanan malaysia.

  2. aisyah says:

    seronoknyeeee, leh pos makanan...pos pakai kapal ek? baper bulan ek kalau pos ke sana dr m'sia baru sampai?

    p/s:ingatkan babai dlm german - auf wiedersehen.

  3. aisyah says:

    seronoknyeeee, leh pos makanan...pos pakai kapal ek? baper bulan ek kalau pos ke sana dr m'sia baru sampai?

    p/s:ingatkan babai dlm german - auf wiedersehen.

  4. aisyah says:

    er, apsal terkuar 2 kali ek?...kutekan sekali je 'publish your comment'

  5. aisyah says:

    er, apsal terkuar 2 kali ek?...kutekan sekali je 'publish your comment'

  6. Waahh best2..Makin mriahla umah ni ngaN menu2 masakan yer!mahal tak by sea iu? masa izu dulu mak pos pki dhl 20kg rm400++..mhl gler..tp cpt la smpinyer..2mgu camtuh.

  7. iu @ wid says:

    a ah kak chik.. sonot ni.. leh msk macam2 pasni.. lepas gian org kater.. tp bukan gian kat tuttt..tutt... kat mknann ler..hehe..;D

    -------------------------

    aisyah

    ehehe.. takpe..tertekan byk kali agaknye de internet con prob kot.. takpo..

    pos laut ni amik masa dekat 2 bulan.. tpi yg besh nye sume leh masuk.. kalau pos udara ke sini mcm takleh pos makanan.. unless kalau kite kabo kat pos opis tu time takdok mkanan dlm pos yg kita hanta.. kalau gitau..conpom x lepas..huhu

    kite pernah kena b4 ni.. pos laju dlm 2 mgu leh sampai tapi mahal.. makanan takleh.. tup3.. tgok sampai balik ke rumah pengirim.. kan ke sodeyyy tu.. nak lagi time nk raye.. byk la kue raye nk dipos.. last2 makan kue buat sendiri ajee.. adoiii... syahdu di pagi raye.. huhuu

    auf wiedersehen..? emm mcm ku pernah lihat ayat ni.. tp rasanye tu bukan babai.. auf tu keluar.. hihi.. ciao pun boleh guna gak..tp cam bhs pasar.. tschues lah biasa yg diguna.. ;)

    --------------

    izu,

    pos by sea la paling murah.. tp paling lambat.. aritu mak izu guna pos laju kot.. sbb tu la mahal.. kite pernh gak buat.. belas2 kg je.. da dkt rm 700, tp cepatlah.. lepas tu plak bile sampai tu kena lagi tax.. 50 euro lbh..uhuk2..

    mayb dia ingat sbb kita nk jual brg2 kot.. sbb byk brg dlm tuuu.. kire campo sume dkt2 seribu rm lah habis utk pos shj.... brgnye kueh2 raye.. bju raye je.. tu citer raye tahun lepas lah.. yg raya tahun lepas punya lepas lagi lagilah.. dipulangkan balik ke rumah sbb ade makanan.. yg kedua tu declare takde makanan.. jahat tak..? hee

    pos laut ni dlm dekat 18kg ni rm 92 je.. sampai sini pun dia tak cas ape2/ takde tax.. mayb sbb guna laut..

    tapi berjanggut la kalau tunggu..hahaha.. ;D

  8. iu @ wid says:

    aisyah,

    maksud auf wiedersehen tu jupe lai/ see u soon.. :D, td de pakar bahasa gitau.. sy ni tak reti ngomong jelemen.. harap maklum.. hihi

  9. aisyah says:

    ic,danke...karat da bhs jerman gua...

  10. Tie says:

    Eh...ikan masin pun boleh dipos gitu, ha ha.....Mesti suka gak dapat product Malaysia tu....

  11. hnyhar says:

    waah..kiter ter'miss' pandanglah entry ni..anyway, seronoknye dpt parcel dr msiaaaaaa

  12. iu @ wid says:

    bitte schoen aisyah ;)

    ----

    tu mesti kak chik.. org jowo la katakan.. klu malas tahap gaban boleh je makan ikan masin goreng + nasi..bubuh kicap.. pergh.. :D kicap mesia pun baru sampai...yahuuu..

    ----

    sonot sgt kak hani..eh ustazah..hehe.. :D bukan selalu dpt.. lepas ni leh tambahkan lagi beberapa inchi lemaks ni..hohoho ;D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails