Inject


.


erm.. check kali ni sume kekanak ni kena inject..
masa b4 ni bb x pernah kena inject lg..cuma faris & haziq da pernah kena b4 ni.. x tau pulak la diorang still kena inject lagi sbb ingatkan da habis.. b4 ni takde plak diorang suh get redy nak kena inject on the next appoitment..hurmm.. 

then, mula-mula izzah kena inject dulu.. sekali kat peha kanan sekali kat peha kiri.. dr plak suruh b pegang belah kaki n mama plak dr suh pegang dua2 tangan angkat keatas..( time ni bb baring).. ceh.. cam nak buat ape je kat budak ni.. dr takut bb lari kot..hihi ..inject utk ape..  entah mama tak tahu.. papa lg la.. suh tanya takmo tanya..suh baca je kat buku dier.. buku bb dalam deutchs so byk benda tak faham lah.. huhu

kendian faris plak kena.. time ni faris da takut2 da..susah nak tenangkan dia.. last2 papa pegang kuat2.. dr inject..ape lagi.. meraunglah.. menangis sekuatnya.. bergema seluruh alam... ala.. kesiannnnnya... 

last sekali haziq..maybe sebab dia tengok faris da menjerit sekuat hati.. haziq pun macam da kecut perut dah.. meronta2 taknak di inject.. menjerit jerit cakap taknak..taknak..taknak... ;( papa pegang sekuat2 hati & haziq still takleh dikawal jugak.. takutnya yang amat.. kesian sgt mama tengok..  dr still x dapat nak inject.. 2 kali cuba..sampai nampak darah kena cucuk sana sini kat lengan tu.. kali ketiga barulah dapat nk inject.. tengok muka haziq ya allah..  tak sampai hati .. menangis kuat dia.. 

lepas selesai sume.. kekanak ni sume menangis teresak2.. haziq lagi la. merajuk.. sedey sangat .. meruntun jiwa ni..sayu tengok.. tulah..td kalau haziq tak meronta-ronta takde lah sakit sangat.. b4 ni kena cucuk ok jer.. tak menangis.. siap cakap lagi "haziq kuat.. haziq tak nangis.." kali ni lain pulak jadinya.. ;(
mama ni yang biasa kena inject kat lengan dan berkali-kali amik darah setiap bulan aritu pun bukan main seriau & takut lagi, ni kan pula kanak2.. camnelah rasa... ish... 

rasa pasni cam takmo bwk diorang ni ke klinik lah.. cam tak sampai hati bile tengok diorang menangis.. b4 ni ade baca entry ct kat coventry, rasa cam tak confident dah nak inject ni.. tapi sebab mayb kami ni x cukup ilmu.. biarkan aje yang pakar membuat keputusan.. tak tahulah.. apepun.. semoga anak3 sume membesar dengan sihat & sejahtera.. amin..


7 Responses to “Inject”

  1. Kesiannya sume kene inject..isk isk isk..yg kecik tu nangis sure kjp aje compare abg2 dia kn!

    nway, sy sdg buat ur tag n u've been tag too tau. meh dtg umah..:)

  2. iu @ wid says:

    yer.. yg paling kecik pling kejap ngs.. pas kn inject menjerit gaklah.. pas x lm pujuk2 dia tido balik.. hihi.. tapi x tahan abg2 dier lah.. merengek je sampai ke rumah.. shiyannnn!!!

    yer.. t kite mai umah izu.. sdiakan adiah karipap yek..kihkihkih

  3. hahahaa mok cik tak reti wat karipap laa..

  4. aisyah says:

    uish, x de langsung english translation ke kat buku tu...dasat eh kat Deutschland...

  5. hnyhar says:

    siannye semua kena cucuk. dahsyatnya cara dr tu srh pegang bb..

  6. ha...sian abg2 izzah, da beso pun kena injek lagi....

    ayu, nape Izzah tu dibungkus gitu sekali...sian izzah nak tengok abg dia main pun tak bole! hehhee..

  7. iu @ wid says:

    mudah je nk wat karipap izu.. cuma leceh sket nk wat inti.. uli je dlm breadmaker, pastu bile doh da siap masuk inti,kelip2 jd keripap..hihi.. adoiii lamanye x makan keripap.. nk watnye malerssss ni... ermmm

    --------------------

    gitu la aisyah..
    kt cni mmg sume in deutchs..
    dr boleh la ckp english campur2 deutchs.. dgr je pusing2 paler..hohoho..

    tapi biase la..klu buku bb byk juge bhs sainsnye.. lg la x reti.. takpe amik pengajaran.. pasni kalau kami x tau.. kami tanya je.. ha..kan senang.. malu bertanya sesat jalan..hihihi

    ------------------
    kak hnyhar,

    erm.. itulah..
    sebenarnya boleh je pegang slow2..
    bb pun bukan nye kuat sgt nk melawan pun kan..
    tula kami ni kan jenis yg taat dan patuh..hahaha...

    ----------------------

    kak kin.. terpaksa la bungkus gitu.. dier bru bangun tdo sebenrnye.. nk buka sejuk.. angin.. karang tercungap2 lagi kesiannn...

    duk bungkus camtu cam duk dlm perut ibu.. sedappp aje..heee

    sat lagi nk masuk summer.. ha.. leh buka sume..

    ;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails