Pau


.


Lembut dan gebu.. segebu orang yang membuatnye.. yeke.. hihihi..
uli semua bahan-bahan hingga sebati.. atau kalau nak mudah guna je breadmaker.. masukkan sume bahan.. 
wat bentuk bulat-bulat, masukkan inti.. dan biarkan kejap..tunggu naik.. kendian boleh la kukus.. 

resipi..tengok sini ya.. ;)

inti kelapa :
gula melaka/ gula merah + kelapa parut
+ sedikit air..masak hingga pekat..

boleh jugak kalau nak letak inti kacang merah,kaya,jem etc.. ikut suka..


6 Responses to “Pau”

  1. hnyhar says:

    iu,

    waah..terernye buat pau tuu. nmpk gebuuuuu sgt2. ni yg terasa nak godek2 jugak ni..

  2. iu @ wid says:

    sile2... ;), insya allah x rugi membuatnyer... yis de jual ke kat sana kak?

  3. zueyie says:

    gebu segebu pembuatnya..aik br anak 3 tkkn dah gebu kot...:D

  4. iu @ wid says:

    he.. gebu kat pewuttt.. susah woo nk ungebu kan balik.. huahuahua..

    any tips zue ?

  5. hnyhar says:

    yeast ada jual kt sini..cuma akak prnh mkn pau yg org msia buat kat sini xseputih gebu mcm pau yg iu buat tu..

  6. iu @ wid says:

    dier tak putih sgt kak.. tapi dia gebu sangat.. kalau kak nak.. mehla sy banjer..hehehe.. serius niii...;p

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails