Homburg Flohmarkt


.


- 1/4 drp lokasi kejadian -

cuti hujung minggu lepas dihabiskan dgn jalan-jalan di carboot aka flohmarkt.. yang terbesar di daerah Saarland ni.. hanya dlm 15 minit berjalan kaki drp rumah .. tak jauh sgtlah.. b4 ni time duduk kat saarbrucekn (dlm 25m naik train + 10 minit naik bas) ..sejak da pindah ni.. mudahla kalau nak kemana-mana sbb dah dekat.. tapi tak byk sangat pilihan sbb bandar dia taklah besar sgt macam saarbruecken.. 

flohmarkt besarrr ni hanya sekali sebulan je ada..setiap sabtu yang pertama setiap bulan.. p time ni beshla sbb mmg penuh dgn org yang menjual brg.. b4 ni ade p juga tp sebab masih winter hanya seciput je yang jual brg.. plak tu hujan.. + sejuk.. mengigil ajelah sepanjang jalan.. skang suhu da berbelas2 ni..kadang2 da masuk 20 degree..sedaplah nak berjalan... yahuuu...




macam biasalah..kalau jalan2 flomarkt ni.. berejam2 pun boleh tahan.. selagi larat kaki nak melangkah & perut tak minta di isi...semua ceruk mesti nak dilalui.. mula2 nampak je mcm takde nak beli ape2..kunun2 saje je jalan2.. nk tengok2 ajeee.... 

tapi .. tau2 ajelah.. bile dah berjalan2 ni.. tpt besarr pulak tuuuu..mate pun da melilau.. anak2 pun da memanggil2 ..dorang pun geram tengok menan yg melambak2 tuu.. ( tak hengat menan kat rumah tu da xde tempat nak simpan..hohoho) beli la jugak.. kalau tak..ade jela bunyi2an yg kurang menyenangkan selagi permintaann tak tertunaii.. sabo ajela.. takpelah.. next flomarkt tak dpt g..ade projek besarr.. nak tau ape..?? tungguuuuuuuuu..... he

p/s : gitulah ade nye kisah di hujung minggu... 
gambar hasil tangkapan lupe nak snap..karang ade yg terkejut gabannn... hihihihi
cepatnye hujung minggu berakhir..haiii...

8 Responses to “Homburg Flohmarkt”

  1. Zuri@ni says:

    Kalu tgk rancangan apa ek kat TV tu, yg dia beli barang kat flea market untuk decorate umah orang, selalu terpikir, nape la kat sini takde market cam nie...bestnya shopping :D

  2. bestnyer shoping ... hiskkk klau la sy kat sana... mau rambang mata ni..kih kih

  3. sonotnye gi carboot... jeles la plak..

  4. iu @ wid says:

    zue >

    kat mesia cam xdek yek carboot.. ha a.. betul gak.. ape kate nt kite pakat sesama wat car boot.. ajak le org2 len skali.. bru meriah.. brg2 2nd hand ni ramai org suke.. lagi2 yg branded.. pandai la org nk pilih.. dlu b4 fly ke sini ade gak la carboot kt taman u tu.. kat masjid besar yg kat taman u..ape eh nama dier.. lupe..he

    dorg jual murah2..singit je.. bju3 coat.. seploh hinggit.. tapi hasil kutipan dorg derma kat masjid ke ape.. ade program la time tu.. mmg besh.. pastu x dgr de jual lagi ke x.. tp brg2 mesia mhl( klu guna duit mesia..) kat sini beras singgit pun lepas.. tak mhl sgt ngan duit dorg..

    kalu kat mesia segala2nye mahal.. huhhh...

    ----->

    kak zai,

    mmg rambang mate kak.. melilau mata.. sang isteri x nnpk isteri.. sang suami dpn mata pun x npk isteri..huhuhu... kes sesak sgt la ni...lom tgok bj or beg cantik2 lagi.. kasutt... grr... gelam2..

    sib baik sabooo... hehehe

    ----------->

    kak kin,

    kat limerick x de carboot eh kak?? lupe plak dah.. dgrnye kalau kat uk lagi power carbott diaaa... dasatttt... & banyak lagiiii... huhuhu

  5. org2 mesia, rata2 mmg suka brg yg branded. Tp, kalo beli, mesti la pakai habis2an...sampai dah tak boleh nak dipakai lagi...camane nak dicarbootkan lagi? hehehhh...

  6. iu @ wid says:

    erk.. betui gak tu kak kin..
    kitorg ni pun.. klu bli2 brg branded.. menan exp.. kunun nt2 nk jual balik.. skali tgok da kaputt la.. terconteng sana sini la.. cana nak jual daaaaa... adoiiii

  7. hnyhar says:

    iu,
    awat sshnye nak sebut nama carboot jemen nih..terpeleot lidah kite nak nyebutnye.

    hoho..adalah lebih baik tak ditayangkan hasil tangkapan hari tu..mesti pengsan xbgn2 org yg nengoknye..

  8. iu @ wid says:

    hehehe.. memang belit2 lidah nk bc dlm jemen ni..

    sebutan dia floh markt..;)

    ha.. tau takpe...kalau tayang2 nt..hmmm tak bangun2..??? tula takot tuuuuu.. kihkihkih ;P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails