Soooo Sad!!!


.


owh.. hari yang sangat sedih..
semalam pokwe num 2 ku aka tx 1000 hp ku jatuh menyembah lantai..
angkara si bujang num satu itu.. (tak sengaja pun dier...huhuhu)
time jatuh tu pokwe num 2 ni tgh on..
kendian bile pakwe num 1 check pokwe num 2 ku itu..
nampak ok.. xde ape-ape yg rosak..cuma ada penutup bekas ram kat belakang tu tercabut..
kuatlah jugak kedebammmmm bunyinya masa jatuh tu..
bila da off.. kendian nak bukak balik... jeng..jeng ..jeng..
pokwe num 2 tu terus majuk..!!! sampai la sekarang ni.. takmo idup..skrin x menyala..
hdd mcm dah tak dapat nak baca.. sahhh dah kapuuutttt!
warranty kat mesia... camne ni..................ermmm.. sedihnyaa....
pasni x dpt la nak aktif memblog agaknye...
kawan2, kalau blog ni x dpt ber - update jgn rindu2an ye..
doakanlah kesejahteraan pokwe num 2 ku ini.. moga ia cpt sembuh...

p/s : tiada yang kekal lama di dunia ni.. & usahlah dikenang perkara yang sudah2.. ;(
bile-bile Allah boleh beri & bila-bila masa Allah boleh ambil kembali..
satu peringatan utk diri ini..uhuk3..


9 Responses to “Soooo Sad!!!”

  1. sabar ye wid.. kumbang bukan sekuntum.. :)

    tengah gawat ni laptop/notebook jatuh harge, tunggu le jap ade yg best2 akan datang meminang tu... :)

  2. hensem pakwe no 2 :). la...sian la plak, jatuh sakit.... dugaan blake tuh. Sabo... Eh, ni bole ada entry ni camano plak?

  3. iu @ wid says:

    kak baiti.. tula.. menanti si kumbang tu kembali ke sisi.. takpun kalau kumbang yg len nak datang meminang bagus jugak.. kuikuikui...

    --------------------

    kak kin.. cobaaaaaannnnn tuh... ha.. ni sy duk guna makwe num 2 cik abe nuuu.. dah pokwe num 2 sy tak sehat...hu hu hu... ;p..

  4. Mummy HS says:

    la ..sabr je ye iu..
    baru je baca entry ni.. suami hana kat frankfurt skrg. tp tgh waktu germany hari ni balik msia.. kalau tahu awal.. leh la nak tolong bawa balik gi kedai.. (tp nak bg balik kena tunggu gi sana balik hehe)

  5. iu @ wid says:

    sabo ni..

    xper.. xtau ka cne nt.. tgh duk survey2 mn tau leh repair cni.. tp kn byrlh kn.. klu repair msia still under warranty free service..

    nt de jugk kwn nk mai buln 5 nt.. myb nk mta tlg kwn tu nt.. tp klu pos ke mesia pun boleh gak rasenya..

  6. takziah2..oo kumbang dari msia ke?maybe dia nak bukak line kat kumbang2 german yang terdapat di media markt @ saturn ;)

  7. iu @ wid says:

    entahlah jalak, kumbang kat sini sume speking jemen je.. wa x tau ngomong jemen.. nt dia bagi ayat2 cinta.. wa ternganga aja.. x syiokk la..huhuhu...

    leh tukar os in english ka jalak?? aritu jalak de amik sebijik kan.. kat media mark ke saturn eh ritu

  8. Salam..

    Laptop iu ada international warranty tak? sometimes bleh transfer warranty from satu negara ke negara lain. My hubby transfer warranty UK ke Malaysia masa skrin laptopnya pecah berderai.(kemalangan laptop berlaku di Mesia). Tapi dia nyer Dell la..

  9. iu @ wid says:

    salam,

    thanx ina,
    warranty ni ada setahun internl warranty.. tp dah expired awal tahun ni.. tp ada 3 tahun lagi warranty kat mesia..

    npknye cam kene bwk balik mesia je.. baiki kat sana..sini susah beno nk cri..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails