Strawbery Fresh Cream


.



biasanya orang makan strawbery ngan cokelat leni kite try makan ngan fresh cream..
inspirasi drp lawatan ke keukenhof beberapa minggu lepas.. kat keukenhof tu ada jual.. 3.50 euro sebekas kecik, tak beli sebab mahal & tak tau content fresh cream  ( biasanya fresh cream kat sini ada tulis E471 (tak halal),
tapi kalau tahu e471 drp sumber yang halal.. boleh la makan..
 kadang2 leh jupe fresh cream yg xde tulis e471, 
so selamat la nak makan .. aritu tingin sgt nk mkn tp sbb tak sure  content ..
kite pun tak beli la.. yang halal tu kan jelas.. & yang haram pun jelas... 
kalau ragu2 tu baik tinggalkan.. insya allah selamat!! 
so nk rase .. baik wat sendirilah kan.. 
lagi banyak leh masuk pewut & terjamin kesyuciannya..hehe

mudah nak wat hanya bersihkan strawbery & potong kecil-kecil
letaklah fresh cream / whipping cream..atas dier.. siapp!
makan begitu aje..

sebungkus (250gr) paling murah leh dapat dlm 0.99 sen - euro,
 kalau tengah musim.. kalau x musim berganda2 lah harga dia leh capai 2.99 (250gr)..

p/s : leni bz yg amat... semputtt...:D

12 Responses to “Strawbery Fresh Cream”

  1. E-471 ni dalam cream yang siap kembang ek?

    cream yang buat ade gak ke E471?

  2. iu @ wid says:

    ada gak jenis yg da kembang ada e471... yang x kembang lg xde yge471.. tp kene tgok gk kdg2 ade yg ade..

    kite ni guna yg da kembang tp xde e471..sembur jerrr ..hihihi

    nk wat yg x kmbg lg pun bole.. tp pilih lh yg xde e471..

  3. cantik btul la rupa paras strawbery tu, mesti manis kan

  4. iu @ wid says:

    a a... tu manis..

    kdg2 kalau salah beli masaammmmmm....

    tp letak fresh cream tu rase cam lemak2 susu.. yummyyy..

  5. Ajzie says:

    best nyaaaaaa..
    meowwwwwwww

  6. iu @ wid says:

    knp meowww....??? ehehe

  7. Zuri@ni says:

    iu pakai whip cream yang biasa org letak atas ice blended tu eh? ke whip cream yang camana (ada banyak jenis ke whip cream nie eh?)
    terliur la tengok... :D

  8. aleasofea says:

    huhuhu..kena daki cameron la gini wid..sana byk strawberi ek? bestnya leh petik live lagi..

    linda teringin nak petik buah epal..kalau wid ada gambar kat ladang epal, publish tau..

    wid..sedapnya resepi ni..tp tak dop strawberi la..huhuhu..

  9. iu @ wid says:

    zue,

    a ah.. kite pakai yg tu.. yg letak atas eskim atau kopi ..cekelat tu.. mmg besh..try lah :D


    linda,

    jusco ade kan byk..hihi..

    ladang epal.. ermm .. pokok epal penah npk kat rumah kawan kt cni.. siap leh petik2 lagi buahnyee.. sedap.. masam manis gitu..

    ldang ade kot.. klu npk kite tepek nt.. utk linda cayang.. ehehe :D

  10. aleasofea says:

    beshnya..t.kasih wid...bila agaknya nak merasa g negeri org ek?

    wid dah g merata dunia ek..huhuhu beshnya kan..

    suka tgk gambar wid kat semua tempat tuy..besh2nya..kalau dlm mimpi pun jadi lah..

  11. iu @ wid says:

    same2 linda..

    insya allah .. ade rezeki sampai la tuu.. dulu kite pun x pernah bermimpi nk sampai sini..hehe

  12. alahai..baru je baca post yg ni.kebetulan baru plak beli strawberry.b4 this tak penah2, tadi tiba2 terliur lak.tapi tak beli lak whip cream nye..
    yg kat keukenhof tu memang mahal tapi manis n fresh gile strawbery nye.mase makan tu tak tepikir lak e471 kat cream..slalu tolak yang kat dalam aiskrim je..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails