Antalya - last day


.




last day..

oleh kerana bajet yangg tak tinggi kami jalan2 di kawasan town antalya je, byk kawasan menarik & bersejarah cam alanya, aspendos, perge etc yang agak jauh jugak.. kalau nk p kene la ikut tour (dekat 50 euro per/person) atau sewa kereta ke.. cam xde bajet plak.. so jalan kat town pun jadilaaaa... hehehe..




- suke isap jari -


- tram tersebut -

 so pas breakfast kami g ke hadrianus gate yang terletak di bandar.. aritu tak sempat g.. takde bende sgt pun hadrianus gate ni cuma kawasan bersejarah.. pehtu jalan2 kat town lagi..



nak cuci poket .. tapi poket da bersih.. so cuci mata je laaa...huhuhu.. rini ke town ni naik tram.. suke2 je naik tram sbb kekanak ni sibuk je ckp nak naik train.. samalah bentuk tram ngan train ni.. cuma tram ni kontot sket..suke berhenti2..







selepas jalan kat town..penat dah.. tp hari masih muda.. so plan seterusnye picnic kat konyaalti beach.. cantik tempat ni.. sambil releks2 baring2.. tengok anak2 main batu2 kecil.. beach ni bukan jenis berpasir.. tapi ia adalah butiran batu2 kecil.. halus dan bersih sekali batu2 tu..


- b4 turun ke bawah nak ke konyaalti beach -



Konyaalti Plaji (Konyaalti Beach), on the west side of Antalya, Turkey, is a long strand of pebbles and rough stand backed by park, some hotels, and residential areas. It's closer to the center of Antalya than is Lara Plaji on the eastern side of the city.



Take the tram westward from Kalekapisi at the center of Antalya to the end of the line near the Antalya Museum and the Falez and Sheraton Voyager hotels, then walk downhill 10 minutes to reach Antalya Beach Park and the eastern end of Konyaalti Plaji. copy kat sini..more..



lepas lepak2 kat beach tu naik balik ke atas.. haii punyalah penat nak naik..memanjat bukit.. sebab tu la muke tu camtu.. tanda protes kepenatan.. hahaha.. nak jimat punya pasal..so malas nak naik teksi..



malam terakhir di habiskan dengan melihat keindahan lautan mediternean drp bilik.. subhanallah.. memang lawa.. kan besh kalau selamanya duk kat situ.. hehehe..kenangan.. memang takkan dilupakan sampai bila-bila... bye2 antalya... adiosss...

9 Responses to “Antalya - last day”

  1. zueyie says:

    cantikla pantai dier..terasa cam nak pi sana gakla..kene simpa duit nie...:D

  2. tak penah lagi sampai tempat yang ada both laut n pantai kat europe ni so far..tahniah2

  3. iu @ wid says:

    zue,

    kalau langkawi pun ala2 gini gak.. tp lagi besh kat langkawi kot.. sana leh mandi2 lagi.. tapi sini masa ni masih sejuk.. so setakat tengok drp jauh je.. tokseh mandi lagi..huhuhu.. air pun dlm.. tp mgkin bulan len cuaca ok lg..

    kalu nk p sini make sure g time summer.. br syiookkk.. air pun da x shejukkkk..hehehe

  4. iu @ wid says:

    rusdy,

    a a.. la ni la antara negara ada laut dan pantai.. eh.. tp holland pun ada laut ngan pantai gak.. tapi laut holland x cantik sangt.. pasir dier je besh. tp banyak dog kat sana.. karang tgh berkubang dlm pasir si dog tu duk berlari2 kat seblah.. kang dier cium.. naya jerrr ehhh.. ehehehehe..

    tp holland takleh lawan turkilaaa... and turki sure takleh lawan pantai2 yg cantik cam tioman ke.. pulau kapas ke..kat mesia tuuuuuu ..hohoho...

  5. antalya? ingatkan nama tmpt tu attantuya...hihihh...

    ayu, izzah isap 2 jari sama ngan huda masa kecik2 dulu. dulu, huda suka isap 2 jari ~ jari tgh dan jari manis belah kiri, especially kalau nak tido. sampai kecut2 jari dia..hehehh... sib baik tabiat tu hilang bila umo 2 thn..hehehh..

  6. antalya is beautiful..klu ada rezeki lg, it will be our next dream destination!")

    Comenyer...izzah!:)

  7. salam akak...
    cantiknye tempat kat sane..best dpt jenjalan kan...

    re:yg peram 1 mlm tu nama dia ikan garaman...nak wat ikan jeruk/pekasam kena bior 2-3 minggu sampai ikan tu kecut...tp garam tu kalu nak tabur kena menutupi keseluruhan ikan...baru ikan tu kecut...pastu taruk dlm bekas bertutup.senang je...tp kalu cam nak hilang bau hanyir mula2 2-3 ari tu taruk ah seketui 2 asam keping...

  8. iu @ wid says:

    kak kin..

    biase izzah tu kalau x puting dier isap satu jari je.. tukar2 jari kdg ibu jari.. jr telunjuk la.. jrg dua jari..bhehe.. x tau la sampai bilerr tu...

    adik3 huda sume x ikut cam kakak dier eh..hihihi..

    -------------------------

    izu,

    a aa... cantik antalya ni.. insya allah mesti izu sampai nt bile de rezeki.. ehehehe... good luck..

    -------------------------

    aisyah,

    salam.. mekasih yer...
    insya allah cadangnye nanti nk wat.. nak perabih stok ikan masin bulu ayam yang mak pos awal tahun ritu.. heehe..

    tapi.... mmmlupe lak.. mana nk cari ikan kat sini.. sini ikan frozen byk.. tu pun besar gedabakkkk...hehe..

    npknye kene pos drp kg leniii...aihhh...

  9. adik3 huda seme tak ngikut kakak dia. Seme ada perangai lain2. Izzah ada isap jari kaki tak? hehehhe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails