bye-bye turki


.



-awal pagi di Int Airport SG, Turki - 9 may 09-

kalau flight ke istanbul kami sampai di Attartuk International Airport (main airport) & tapi masa balik ke sini semalam naik daripada Sabiha Gökçen International Airport, kira2 45 minit naik Havas Bas drp Taksim Square..bertolak jam 10 mlm (sejam sekali bertolak) last skali beroperasi jam 1am, mata pun baru nak terlelap ..tub2 da sampai ke SG Int Airport.. 10TL (1 turkish lira x 2.5 = rm )..bli air tin nestea kecik tu x2 = 16 TL..mahal tahap gunung berapi.. sampai airport ni jam 11 mlm .. ada 4 jam lgi nk tunggu flight.. huwaaa.. ponattt..


- dalam TUIFLY flight-

oleh krn flight TUIFLY (flight tambang murah) balik ke jerman drp turki jam 3.40 pagi,so sampai leni sume masih kepenatan.. hampir 2 jam 45 minit berada dlm flight, malam nye tido di airport..dgn kekanak3 ni lagi yg duk merengek2..so berganda2 la tahap kepenatan itu..


matanye yg membulat pas dpt naik flight - 4am..


sampai hari dah siang..hampir 7 pagi.. 

sesampai di frankfurt airport perlu naik train ke homburg selama hampir 3 jam.. da penin2 & mabuk2 laut da masa ni.. energy pun tgl suku2 % je tinggal..sakit badan jgn cakaplah.. rasa cam sakit badan pas bersalin pun ade..hohoho.. tapi cian kt cik abe yg lagi penat duk mengangkat beg2 & berat badan yg dah berganda-ganda bertambah banding b4 fly ke turki ritu...;p


keletihan...dlm train to homburg

adatlah kan travel ngan anak3 yg kecik3 ni..wpun tak se smooth mcm org2 bujang berjalan..mereka lebih enjoy,ada byk masa utk berehat & tak perlu nak fikirkan anak2 kaki yg dibawa..tapi berbeza keadaannya travel ngn family ni suasana perlu lebih fleksibel & tentunye keadaan akn menjadi lebih meriah & lebih bermakna sbb dapat bersama family sepanjang masa.. ye tak? :D


ada senyuman di sebalik puting..he he he..

p/s : walaupun penat tapi diri ini bersyukur sebab dapat menimba banyak pengalaman & kenangan ketika berada di tempat org..

14 Responses to “bye-bye turki”

  1. fhk says:

    uish, pantasnya update.. tadi cakap penat lagi.. hehe..

    orang bujang rasa, family lagi senang nak jalan2 sesama diorang.. xyah susah2 nak plan ngan sesapa and boleh spend quality time with the beloved ones..

    tapi bila dah ada family, mesti akan rasa org bujang lagi seronok jln2 ngan kwn2.. ye tak?

    apa2 pun, setiap perkara ada pro n cons nya, kan? glad u had a terrific time.. :)

    ~dilla

  2. iu says:

    he he he.. ngah ade masa ni.. krg da bz ..berjaman x berhupdate..hoho...

    jalan time bujang2 ngan berfamily mmg besh.. da namanye jejalan.. mesti la bes..hee ;p

  3. Ajzie says:

    alhamdulilah dah selamat sampai.... sekrang nak tunggu ayu update plak gambar2 cun dari turki......

  4. Zuri@ni says:

    Ha, balik pun :D cepat2 tepek gambar2 kat Turki tu yerk :D

  5. iu says:

    kak azi,

    a a.. insya allah.. nt kiter letak gamba2..byk sgt gamba ngah susun2 ni.. x tau nk letaks mana satu..hohoho...

    ----------------------------------

    zue,
    insya allah kn cpt2 .. cam naik express train..

    kalau lelambat nt mood da swing.. lupe lak nk citer per..he he he..

  6. sonoknye jenjalan tpt org. tunggu nk tgk gambo plak...

  7. aleasofea says:

    alhamdulillah dah selamat sampai..wah..penatnya berjalan..

    baca blog wid ni mcm membawa linda jelajah dunia tau..mmg linda suka travel, so suka tgk gambar kat blog wid..

    nak tgk gambar turkey la plak..

  8. Mummy HS says:

    huh.. baru balik dah sempat nak update.. blog hana lak dah lama bersawang..

    salah satu tpt yg nak sgt pergi tu.. update citer detail ek.. utk rujukan akan dtg.. hihi

  9. iu @ wid says:

    ami mahzar,

    x sempat lagi nk taaruf ngan ami maazar ni.. nm pendek ape yek.. nk kn panggil kak ke.. x smpat nk explore blog sana.. insya allah ade ksempatan nt msti kite tgok dgn detail lg..hehe

    gamba ade.. cume blom sempat lg nk kumpul2 ni..bz menyusun rumah..hihihi

    ----------------------

    linda,

    suke travel eh.. samalah kite.. mostly golongan hawa mmg sgt suke berjalan2.. meriah hidupp.

    nt kite tepek gamba.. ;)

    ------------------------

    hana,

    mana yg smpat nk update.. tkut pasni lg sibuk.. sume bda x dpt wat nt..

    detail eh.. insya allah... tp klu nt hana nk tya ape2 msg je yek..:)

  10. zueyie says:

    bestnyer pi turki..nk la tgk gmbar lg...bilala kite nk sampai sana nie..german pun tk sampai2 agi...hehhee:D

  11. iu @ wid says:

    mmg besh..hehe.. zue pun slalu jln2 kan kt mesia.. iallah nt bb da besar sket leh sambung berjalan lagi.. ngan amrullah lagi..asilah lagi.. sure lg meriah..hehehe

  12. alhamdulillah selamat sampai rumah smula...

  13. Wahh lamanya kt Turki, pndi ckp bhs Turki tak bakal2 menantu sy tu? nti sng nk akk pi sana..;p

    Nway, mana gambar2 kt sana>? alih2 dh n3 'Bye2 Turki'..nti update k. hehe..cant' wait..

  14. iu @ wid says:

    kak kin,

    selamat2.. ;D


    izu,

    rekyat turki ni peramah izu..ade la blaja sepatah dua.. kawan pun ramai kt sana.. jd perhatian, suke disakat org ..sian ini budak3...hehehe..

    bz sket leni..mate pun pedey2 lagi... iallah cube di update ngn lbh pantass...hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails