Kembali..


.


Allahmdulillah... 
akhirnya tuan umah dah selamat sampai ke teratak asal selepas 11 hari berada di turki dek menemankan pakwe yang telah succes dlm poster presentation nya itu.. insya allah cerita mengenai pengalaman sepanjang berada di sana akan di ceritakan kemudian.. (masih semput2 lagi ni..)

mekasih kpd rakan2 yg masih sudi & tak jemu mengunjungi umah ni wpun tuan rumah tak sempat nak mengupdate umh ni drp jauh.(cik abe pun sibuk je jenguk blog ni..wpun hampir spjng masa bsama kt sana tu..hohoho).. insya allah semoga lepas ni x bersawangla lagi umah ni.. he he he..



walaupun tengahari bru sampai, petangnya bibik da start mendobi pakaian yg mcm gunung everest tu.. ngemas rumah, shopping brg  keperluan & start mengangkat senjata kat dapur ..penat memanglah penat, tapi kalau duk x wat ape2 pun masih penat gak.. cian cik abe yg da tak lalu nk makan makanan len selain mesian food..
kali ni masak tomyam aje buat menyegarkan badan.. complete, mudah dan cepat...


air secukupnya,potong bwg besar & bwg putih,masuk  ayam & daging,serai,lobak ,tomato,garam secukup rasa.. sume campak je..
awal tahun ni masa Hana dan family dtg ke frankfurt, mereka tlg bawakan kiub2 tomyam ni drp mesia.. memang besh la tomyam ni.. yum2.. mekasih ye hana & suami.. :D

p/s : tak menyempat je nk duk depan kom lelama.. ade je orang yang dengki ..
sape lagi kalau bukan si kecik3.. tuuuu.. hohohoho.....

6 Responses to “Kembali..”

  1. i baru buat tom yam, kerabu sotong, ayam halia and sambal belacan jumaat lepas..nyum nyum nyum sedapnya

  2. iu says:

    jumaat lepas ke mi... ada lagi x lebih2.. i ni pun lama x makan makanan mesia time kt turki ritu.. nk tengok kebab pun mcm da tak sanggup nk mmakan je.. last2 carik nasik gak.. pewut olang malaya... gitulaaa... kwang3...

    nak masak tp masih tak larat agi.. ngan bocah3 ni lagi..mintak perhatian.. so slalu kn cpt2 la wat kije..tula yg sangat sempuuuuuttt..

    .sib baik de bodyguard yg gagah perkasa.. beliau la yang tlg ringankan sket2 keje kt umah ni...sayang kpd beliau..

    huwa..huwa.huwa..

  3. Mummy HS says:

    bagus betul bodyguard tu.. sporting habis..

    terkejut den ada nama di sebalik tomyam tu.. hehe.. my bodyguard pun baru je sampai dari frankfurt pagi ni. x sempat nak jumpa amikkan ole2 dari turki.. hihi

  4. iu @ wid says:

    he he he,

    hana x gtau cik abe mai sini.. mn kiter tau.. klu x leh kirim ole2 drp turki kelmarin..hehehe...

  5. banyaknye stok kiub tomyam dier...

  6. iu @ wid says:

    tu sket je tu.. ada lagi stok yg disimpan...boleh tahan mkn tomyam sampai hjung tahun ni.. stok mencukupi.. kak kin maila..sy banjer makan tomyam...kihkihkih

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails