Special Dinner..


.



- lokasi kejadian, rheinfall waterfall.. mamat bju biru tu yg sedekah ikang ni..- 

erm.. lamanye rasa tak update blog ni.. nak bersawang balik da pulak.. bukan aper.. tuan umah bizi sket (perasaan aje... hehe) bawa tetamu jejalan kat cni.. so bile balik tu mcm tersemput2 la sket..tak sempat nk kemas2 blog ni..:D so mlm tadi kami main masak2 kat dapur.. dapat ikan fresh drp rheinfall waterfall.. (europe biggest waterfall woo..), danke kpd mamat yg memancing kat situ coz sudi bg kami seekor ikan tu..(macam la dier reti bc entry ni..ha ha ha..) besar gak ikan ni.. actually ingatkan nak beli beberape ekor..nak masak kat rumah nt.. sebab susah nk comunicate so dier mcm salah faham,mula2 tu tanya bp harge sekor ikan.. tp .. dier baginye kami free seekor ikan.. hehe... jadila.. asalkan dapat merasa ikan fresh tu.. siap terlompat2 lagi ikan tu masa kita duk packed dlm plastik bag tu.. gembiranya hati.. yahuuu..





chef yang bertugas kali ni adalah kak alin.. hehe ..hebat nye beliau memasak.. sedap sangat.. bau hanyir ikan ni langsung xde wpun b4 tu kuat betul baunyer.. cara masak ikan tu dibalut dgn aluminum foil & dibakar atas grill.. kak alin wat gak air asam dier.. perghhh... rasa cam kat kedai mesia tepi laut bile makan ni.. hehehe.. makan ngan nasi putih.. & gue masak tomyam ayam aje.. ringkas.. :D


- tamu yg menanti dgn penuh kesabaran... hehe ..sila abaikan background dapur yg messy itu..hohooho.. -

3 Responses to “Special Dinner..”

  1. wow! merasa ikan segar dari ladang tuh! besnyer....

  2. uuuuissshh...sedapnyer...

    klu bagi masak pirana pun, mesti nampak sedap!!!

  3. iu @ wid says:

    kak kin, yerrrr...segar drp ladang.. ;p

    arazma,

    pirana..??? wuihhhhh.. takot tuuu nak makannnnnn... ngeriiiii hihihi..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails