Tetamu & Dinner


.



-sume except, SV yg kat Jerman, dtg lewat sket , mama iu sunburn -gelap seh~ huhu -
(mama iu,izzah,kak midah, Prof Sheikh, Hadri, Ivon,Afizam,Carlos, papa ngan haziq..faris tido.. hoho)

semalam kami menerima kehadiran tetamu daripada mesia. Supervisor cik abe , Professor Ir. Dr. Sheikh Hussain bin Shaikh Salleh , FKBSK, UTM yg kini berada di Jerman utk mesyuarat bersama supervisor yg berada di sini,wife - kak midah :D & salah seorang anak mereka - Hadri & seorang staf Sv ni  - Afizam, pun ada join mai sini gak.

- yg berspeck tu sv cik abe ngan wife dier Farah, yvone, Prof Sheikh & Hadri -

so aktiviti semalam adalah aktiviti memasak di dapur. nak update cite turki pun tak sempat lagi la sebab seharian tu duk tekad & bersemangat memasak then menyusun rumah lagi..hohoho..sori bg sesape yg duk tunggu2 tu..:D

- izzah terpaku ..hohoho..with sv papanye..

antara tetamu len yang turut memeriahkan ie Carlos & Ivon, mereka adalah labmate abe kat sini..so, memula tu ingat plan nak masak simple2 jer.. tapi sebab Sv dan wife da ada program lain esok,lusa tulat & sabtu da balik ke mesia..masa ni jelah yang ada..tak sempat nak ajak kawan2 semalaysia yg duk kat sini.. jgn marah ye,kalau marah2 nanti kene juall!! hehe.. insya allah lenkali de rezeki msti wat lagi..he he he..


- menu -

antara menu yang sempat sy masak utk tamu2 ni ie, nasi tomato ngan ayam masak merah, jelatah,sambal belacan,curry lamb,keropok ikan & papadam, spagetti bolognese,satay ayam & daging, nasi impit,bbq ayam..salad & buah2an sebagai pencuci mulut. fuh... cam x cayer je dpt siapkan benda2 ni sume dalam masa setengah hari.. memang berasap2 & berkipas2 la kat dapur time ni.. 

- tukang rasa masakan mama ..sedap..?? nyum3..;D-

alhamdulillah bb tak byk meragam hanya perhati mamanya yg sgt tekun memasak ..mcm quality manager plak dier tu..huhuhu,abg2 nye plak duk depan kom dan tengok tv.. papanye keje..b4 tu beliau tlg belikan brg2 nk masak & siap potong2 ayam & daging..so kuranglah sket kije wife dier ni.. ;D

-sate kajang jerman -

seronok sebenarnya dpt jamu orang makan ni.. borak2 dlm our own bhs, nak lagi bukannya ramai pun kawan2 kat cni..selalu kalau borak ngan jiran ke org2 kt cni.. memang berbelit2 je lidah..payah beno nak speking..yelah bukan pandai pun kite ni kan..huhuhu..

- curry lamb -

then sesekala menjamu tetamu, suke tengok orang makan apa yang kita masak.. agaknye walaupun tak sedap tapi mesti orang msti ckp sedap kan.. tapi rasanye macam sedap je i masak kali ni... hahaha.. perasannnn ajee... jangan layan.. kuikuikui...

p/s : terima kasih daun keladi krn sudi melawat teratak buruk kami.. he he he..

14 Responses to “Tetamu & Dinner”

  1. Zuri@ni says:

    Waaa...banyaknya masak :D mula la terliur nie, hehehe...maunya tak berasap kat dapur tu, masak cam nak wat kenduri :D cayalah!

  2. iu @ wid says:

    he he he..kembang semangkuk! kihkihkih

  3. tabik spring dpt sediakan jamuan hebat macam tu..siap sate pun ade... dasat....

  4. fhk says:

    tu la.. setuju ngan akak2 kat atas ni.. banyak gila kak ayu masak.. siap ada sate tu.. dasyat2..

    huhu.. memang rugi saya tak datang..

    tapi... kalau datang pun segan jugak, sebab macam out of league.. hehehe..

    xpela.. insya Allah kalau ada rezeki, lain kali sy penuhi undangan akak ye..

    ~dill

  5. iu @ wid says:

    ami mahzar,

    msk boleh... masalahnye sedap ke idak tu.. bg org len x tau lah... lgpun bukan slalu kwn jauh ni mai.. try yg termampu ..hehehe

    ------------------------

    dill,

    tula.. rugi x dtg..kurg kawan sorang nk borak.. ape plak out of league... dill la tetamu khas klu dtg.. tamu plg dekat..ehehe..

    lagipun boypren ni msti rindu lama x jupe daaa......alahai.. bile la nk jupe ye... meh la ke rumah klu bosan2 kt sana tuu.. hehe

  6. Mak aiii...banyaknyer menu... setengah hari leh masak banyak tuu...tabik spring la kt iu...

  7. aleasofea says:

    wid, terror sehh...dah mcm terrorist plak..kikikiki..

    kalau linda, ku dah pengsan kt dapur sebelum semua mknan tu dimasak..

    tabik spring 40x..

  8. Wahh byknyer iu mskk..napok sedap blako...kagum..kagum mokcik. hehe..

    nway pttla bz...ada tetamu jauh ropanyer..hehe...

  9. Mummy HS says:

    ayu... banyakkknya masak..
    nnt balik m;sia boleh la panggil kitaorg jamu makan2 ... hehe

    kalau hari tu datang rumah, nak jamu kitaorg macam ni ke?..ruginya tak dtg kan..hihi

  10. zueyie says:

    banyak nyer masak..sedap2 lak tue..terliur si pembaca nie..wid nak resepi nasi tomato leh...

  11. iu says:

    zue,

    nt kite bg resipi ns tomato.. ade dlm posting b4 ni.. nt de ms insya allah kite tepek balik.. ;D

    ----------------------

    hana,

    hehehe.. mkn2 tu msti la ade.. ikut yg termampu.. lenkali singgah mari yeee.... hehe

    ---------------------------

    izu,

    a aa.. tamu dr jauh.. sbb tu jamu bagai nk rak ...he he he.. ntah bile dpt jupe lagi...

    --------------------------

    linda,

    hampir nak terpengsan jugak tu... tp kuatkan smgt.. bile bb nangis .. isi minyak ..dier da kenyang tido.. time dier bergayut la time kite rehat.. pastu da senyap sambung balik ke opis nuuu... hohoho

    -----------------------


    i-syah,

    hihihi... mekasih2... bukan sokmo isyah.. sesekala time rajin mari.. klu xde mood,, apepun x larat nk wat...heee

  12. iu says:

    tau takpe..mehla sini.. reramai wat bbq..nt rusdy tukang bakar sate..hehe

  13. fuhh! seme macam terrliur je la..lama dah tak makan sate...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails