Welcome Summer..


.


gambar sekitar bbq yg di buat kelmarin.. walaupun suhu sehari sebelum masa kejadian mencecah 31 degree (nk masak kulit rasa..), tapi pada esoknye suhu jadi macam sejuk balik..(bwh 20 ke 15 degree kot..) fuhh.. igt sampai da summer... dan stat panas sampai ke oktober nnt ..tp rupernye jd sejuk balik ler leni.. ai.. mcm2 ase.. tapi x per gak.. drp kat tpt len.. dpt rasa panas je..hihihi..



tak banyak benda yg senpat tuan umah masak.. hanya nasik lemak sambal sotong  extra pedass...ehehe dan kuetiew simple je.. pehtu bakar ayam bbq ngan sosej.. tu ajela.. acik ivon..eh kak ivon.. belanja air.. thanx ivon yer.. lenkali bw lagi..hehehe.. tak ramai pun yg dtg sebab time ni hari kerja.. so masing2 sibuk la sket.. wat ni pun time da habis waktu kije.. stat dah kul 7 mlm.. (malam yg siang.)..kuikuikui..






tak sampai 2 jam pun di lokasi kejadian sebab angin yg sepoi2 terlebih sejuk.. dan hari yg makin gelap.. tu pun dah nak kul 9 bru nk gelap.. almaklum skan ni magrib dah masuk hampir jam 930 mlm.. isyak pun dah kul 1140 mlm.. subuh jam 3 pagi.. sib baik leh jamak isyak dan magrib sebab siang yg sangat panjang niii.. kalau tak jenuh la nk tunggu...hihihi...



terima kasih wat tetamu yg sempat hadir.. walaupun lewat acara bermula dan dimulakan... yelah bukan slalu dpt kumpul reramai antara mesian ni.. sy pun sudah kangen ngan mesian kat sini.. sesekala dpt berjumpa dptlah melepas kerinduannn.. chewaah...;p






- agak2 besh x...??

p/s : next.. nk wat bbq biler ye.hehehe..yahuuu..

5 Responses to “Welcome Summer..”

  1. bg le resepi utk marinade nye ngan blackpepper sauce nyer.. sedap tu...

  2. Hana says:

    sedapnyeee... teringin pulak nak bbq..
    kat mesia ni panas hangat.. 37c!lagi terbakar kalau org dah lama dok german balik mesia..hihi

  3. Seronoknye ber BBQ... paling best mestila ayam bakar..heheh :)

  4. iu @ wid says:

    hehehe...

    b4 ni ada letak.. insya allah nt buat lagi kite msti letak resipi.. ehehe.. x biase wat black paper sauce nyee...

    hana,

    ye ke... fuhhhh
    lagi dasat tu.. kat sni bile kn matahari pun da sunburn .. kt mesia nt lagi la.. agaknye terus hitam legammmm.. hahaha


    blogresipi..

    sedap tuuu.. ;p

  5. Ajzie says:

    wahhhhh best nya.. buat kat mana nih..Dekat rumah awak yea.. Menarik laaa.. Nnti kak azi dtg masak nasik lemak tau..... nmpk mengacam..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails