basikal..


.


- di cari...ganjaran lumayan menanti..hehehe.. -

gamba - beberapa hari sebelum hari kejadian..

masa balik drp turki aritula beskal ni ilang.. (suami de conference kt sana..wife ngan anak2 dier join skaki ler..) ..basikal tu da siap di gari kat besi seblah tu.. tak tahu la cane penyamun tu leh angkut jugak.. tetau aje kami ni xder kat rumah.. ish2.. sedey sungguh.. da la beli 45 euro.. 2nd hand kt carbot..kli rm da baper maa.. uhuk2.. ai.. kami x mampu le nk beli keter kat sini.. benda ni je mampu..so duit leh la simpan kan.. wat jejalan ker..ahaks.. ;p

berbalik kepada cite asal.. erm.. rase bahye sungguh kat cni.. (jarang berlaku kecurian kt cni sebenarnya.. punyalah banyak kereta yg canggih manggih area sini.. ntah knp beskal ni yg menjadi pujaann hati penyamun itu..).. dorang x tau ke doa orang yg teraniaya ni makbul.. karang kami sumpah jadi tiang lampu baru tau..hohoho.. tak mengapala.. xde rezki la tu kan.. then baru2 ni jalan kat carbot lagi.. tadaa... dptlaa rembat benda kat bawah ni..


- hilang yg lama dpt yg baru.. alhamdulillah.. ha..terus masuk dlm rumah..takut ilang lagi..kihkihkih -

lawa sket drp sebelumnye..2nd hand gak.. harga 50 euro.. mintak kurang.. x bg.. dekut la pokcik tu.. dia bg menan for extra gift utk haziq dan faris.. takpala.. drp nk beli yg baru.. cecah seratus lebih tu.. kalau rm takpa..ni euro.. aii terbatuk2 la pokcik nanti... lgpun time ni ngah ujan.. byk kedai x bukak kat flohmarkt ni..sejuk lagiii..aaiii...

- rutin tiap ari.. selamatlah menuntut ilmu wahai sang ayah..hehehe -

p/s : pengalaman susah payah jalan kaki kemana2 takkan lupe..
pasti menjadi ingatan apabila pulang ke mesia..
manisnye kenangan.. alhamdulillah.. :D


10 Responses to “basikal..”

  1. Zuri@ni says:

    Nanti bila dah balik ke M'sia, mesti teringat2 pengalaman kat sana kan... :)

  2. iu @ wid says:

    insaf2.. semoga menghargai apa yg ada kt mesia pasni..hehehe

  3. Public transport kat sana camne ek?
    reliable x?

    p/s: Husband punya x-office-mate, org swiss, travel 20km ++ pergi dan balik university hari-hari...

  4. ha mcam sini gak ayu..basikal mhl...2nd hand pun ada yg ratus

  5. zueyie says:

    cute jer tgk sang ayah naik beskal pi menimba ilmu...tkpe, adalah tu Allah nak bg rezeki ikut lain..sabar...:)

  6. iu @ wid says:

    ecah,
    kat cni kalau student leh dpt naik free public transport kat negeri tpt belajar.. tp family yg bukan student kn byr lah pulak..

    bleh je naik bas.. tp masa x kene sgt. lgpun x jauh sgt.. naik beskal kejap je sampai.. sbb bru pindah ritu dkt sket ngan uni..

    20km>>>??? jauh gilesss...kat ausie ke..??

    ----------------

    tu la ct.. mahal.. mule2 bli tu mcm nak je ase bli kereta..skali sume leh naik nt.. tp mcm x baloi plak sbb maybe x lama lagi da nak habis study kt cni..

    nk bawa balik keter ke mesia left handed plak.. lgla..hurmm.. kalau kat uk beli keter..leh bwk balik mesia.. sonot la sket...heheh

    ------------

    cute eh..ehehe...
    yelah.. harapnya dpt yg baik2 shjalah..

    amin..:D

    thanx zue..!!

  7. Bersusah2 sekejap takpe kat negara orang..nanti senang2 kemudian. kite pun naik basikal masa belum kawen ritu.sekarang je tak larat nak kayuh pasal peyut besau...hehe...kempis esok harusla eksersaiz balik..hihih

  8. iu @ wid says:

    harusla bersusah2 dahulu disini ijan...hehehehe.. insya allah.. kenangan ..x lama lagi sampai di kg halaman.. pasti jadi ingatan...:D

  9. tuan umah says:

    beto tu,UK buleh bwk balik.kt sini kete £300++ pun ado..beshkan kalau msia nyer kete rege cam gini..alamatnya makin sesak jemla kl tu.huihi

    CTNIK

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails