Bubur kacang durian


.


- 3.99 euro satu bekas ni, seedless.. -

terjupe durian frozen kt kedai asia bebaru ni.. kat sini ni 1st time npk..kat saarbrucken dlu biasa npk kat kedai asia.. pernah skali nampak durian yg sebiji tu dlm kedai asia india..tp tak berani beli ler sebab sure mahal.. tak padan ngan harga kalau convert nt..frozen pun jadila...hohoho

lama gak x buat bubur kacang durian.. nila hasilnyer.. tadaaa....


resipi :

kacang hijau direbus ngan air secukupnye hingga lembut,
masukkan gula merah/ gula melaka & gula pasir ikut kemanisan yg disukai,
santan & air yg secukupnya
masukkan halia & durian ikut suke byk..:)

tu je.. simple.. and kalau ada daun pandan boleh la add utk bau yang mengancam :D

7 Responses to “Bubur kacang durian”

  1. Ayu, kitorang penah jumpa durian biji kat kat kedai asia kat sini..harga dia dekat 5o euro sebiji!! takut nak gi dekat..hehhe..

  2. eh, durian tu seedless eh? durian betul ke durian sintetik tuh? hehhehe..

  3. Bestnye dapat makan durian.. frozen pun frozen la..janji durian.. kat sini kedai asia pun tadak.huhuhu

  4. ayu doyan ni cam kt UK,sebijik tp £4.99...doyan ni memang besh

  5. iu @ wid says:

    kak kin.. 50 euro...Fuyooo...dasaattttt... ;p..jgn beli.. jgn beli..

    tu durian biase kak..cuma dah dibuang bijik... :D

  6. iu @ wid says:

    blogsresipi,

    blog resipi ni sape nama ye.. slalu tgglkan msg.. thanx :D

    kesiannya kt sana xde kedai asia.. lagi syahdu gaye tu...takpe.. leh jd perintis.. kedai asia pertama.. ehehehehe.. duk katne ye..?? findland??

  7. iu @ wid says:

    sebijik ke ct>>?? yg ni x sure sebijikke x.. mayb dlm 5 ke 6 ulas yg xde biji kot..

    tp berat dlm 500gram aje..asenye.. mahal eh kat sana... hurmmmm

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails