Interlaken, Lauterrbrunenn n Kleine Scheidegg, Swiss


.


- highway view to Interlaken.. -

lepas singgah di colmar aritu terus ke destinasi seterusnya ie interlaken, drp colmar ke interlaken makan masa 2 jam naik kereta..time ni da nak magrib dah.. dlm jam 9 mlm baru sampai..perjalanan jd lebih mudah sebab di temani oleh cik gps aka myguide..pemandangan dijalan ketika hampir sampai di interlaken mmg menakjubkan..masya allah..cantik sungguh.. dengan view gunung ganang yg dilitupi ais dan tasik thun & brienze yg cantik itu..memori yg sukar dilupakan..

- view mlm2 di bandar Interlaken, Swiss - hotel swiss city boking kat booking.com-

interlaken ni sebenarnya adalah sebuah bandar kecil yg terletak diantara dua tasik ie tasik thun dan tasik brienz..merupakan satu destinasi singgahan utk pelancong2 bermalam utk memanjat nun gunung di atas tu..jam 9 mlm di sini agak sepi dan sunyi..tak banyak dah kereta yg lalu lalang.. kedai2 pun da tutup ( biasanye kedai tutup dlm jam 8 mlm) oleh krn hujung bulan mai g ritu..so mlm masih panjang.jam 8 lebih da mlm... leni mlm da pendek..dekat kul 10 mlm pun masih cerah lagi..:D

- rombongan cik kiah..? -

ok..mlm tu hanya jalan sekejap kat town interlaken ni..takde beli ape2 just cuci2 mata sebab takde kedai yg buka.. ada la picnic reramai sekejap di bawah cahaya lampu jalan tuk habiskan bekalan nasi yg dibawa siang tadi..so takyah dah beli makanan da..jimat duit.. lagi romantik u..hihihi

erm..

- kedai-kedai.. sume tutup da.. -

- lepas breakfast.. -

esoknye pas breakfast kat hotel..(hotel btl2 kt tgh2 bdr interlaken) 79 euro smlm double room.. nila rate plg rendah yg kami dpt kt sini time survey b4 tu..byk hotel ln tp lai mhl la.. oklah not bad..dpt double room..rupenye atas tu ada lagi katil tido muat lagi tuk 3 org dewasa dlm bilik yg sama..x tau pulak..ala2 chalet gitu..tp sebab kami ni baik hati..kami guna je la katil kt bawah..tuk anak2 skali..krg takyah la org hotel nk ngemas byk sgt.. ha ha ha..

- jalan nak ke Lauterbrunnen utk naik train.. -

- Lauterbrunnen railway Station.. -

so..terusla ke tpt yg nak dituju..naik kereta terus ke lauterbrunnen.. parking kereta kat sini sejam dlm 2 euro lbh tak silap..kendian cadangnye nak naik ke kleine sheiddeg, beli tiket train kt situ.. 33 euro p/p adult.(lauterbrunnen ke kleine scheddig) kanak2 start 6 tahun bru byr..x tau rate dier..leh check kt website dier..

- subhannallah... cantiknye...-

banyak air terjun kat Lauterbrunnen ni.. tapi kami tak sempat nak explore.. nak ke tempat lain la pulak... :D lalu pun jadila.. heehehe...

- dalam train drp Luterbrunnen ke Kleine Scheidegg -

- dlm train ..mama n izzah.. -

lepas dlm 30 minit naik train..sampailah kat kleine sheddeg.. igt ade snow kt cni.. rupenya snow dah cair.. tinggal sket2 je menunggu nak menjadi air..hehe.. so tak menepati matlamat nak main snow..eceh.. so.. pas bincang2..akhirnye kami plan reramai tuk naik yg lebih tinggi lagi..tapi...

- di Kleine Sheidegg -

- haziq ngan swiss cow..-

- alles w/o hadri.. :D -

- Klein Scheidegg view.. -

- panas eh... menanti lagi...-

p/s : to be continued...

10 Responses to “Interlaken, Lauterrbrunenn n Kleine Scheidegg, Swiss”

  1. Ajzie says:

    wahhhhhh best nya.. cantik nya permandangan

  2. best kan stesen Lauterbrunnen tu, leh lintas camtu je..heheheh
    aritu saya pegi naik ke Schilthorn tempat james bond tu..mase tu salji tak cair lagi :P

  3. iu @ wid says:

    schilthorn tu tpt ape..? besh ke..ehehehe..

    cam besh aje kat situ

  4. panjang citer..pendek citer bace ni he3..

    http://rusdyaacob.fotopages.com/?entry=1748670&back=http://rusdyaacob.fotopages.com/?page=2

  5. iu @ wid says:

    kejap je eh kt ctu.. mmg cantik pemandangan kat schiltorn tu..syabas2 da sampai ke situ...

    he he he

  6. wah2.tenung lame2 sampai berangan .cam kita lak yg pi swiss ni.bestnye.

  7. Subhanallah! superb view indeed! kmi sgt jelesss okk, ni la tpt idaman kalbu ku...tah bler dpt ke sana..sob sob..

  8. iu @ wid says:

    besh bella & nella..

    jemputla mai... :D

    izu,

    insya allah..sampai nt tu....:P

  9. ha.jemput mai?
    kita nak terbang dhaka da.
    :(
    ade rezki kita jumpa.
    nice to noe u kak!.
    pelukcium tok izzah k.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails