Picnic - Bostalsee


.


www.bostalsee.de

alhamdulillah.. cuti wekend lepas kami berkesempatan utk berpicnic bersama jiran terdekat di sini ie kak azma dan family & teman sekampung..dill di tasik ni.. ni merupakan kunjungan kali kedua ke sini & 1st time wat kengkawan lain.. :D ,last dtg tahun lepas kot. ke tahun2 yg lepas..lupa da..time ni cuaca cerah cuma angin kuat dan sejuk2 je.. kena panas baru rasa x sejuk sgt.. suhu mungkin dlm 20 degree..


- mak2 kekanak & kekanak.. -


- boat besar.. -

kalau drp homburg nak kesini kena naik train 10 minit ke neunkirchen dan kat sana amik train ke turkiesmuller dlm 15 minit.. kendian sampai tu kena naik bas 30 minit utk sampai di lokasi kejadian.. semua dlm sejam la perjalanan.. kalau naik kereta 30 minit sampai da kot.. x sure lak.. tp x jauh sgt lah..


- kak azma, iu, dill n izzah.. -

kak azma wat bekal nasi kerabu ayam goreng , ngan keropok ikan.. sambal budu yg power tu.. mmg besh gile lah.. sy dan keluarga sy dtg makan je.. huhuu.. sbb x sempat nk buat ape2 pgi tu terus berkejar ke bostalsee ni..hihihi.. b4 tu tetamu bru balik ke mesia..dgn menaiki teksi ke airport dalam jam 8pagi gitu...


- main pasir.. 4 sekawan.. -


- playground.. -

sebenarnye menarik gak la tpt ni.. mcm2 ada.. kapal layar.. boat yang kayuh2 tu.. boat besar pun ada..blh sewa..ada  tempat permaianan kekanak..bayaran pun berpatutan..2.50 skali masuk p/adult, kekanak lebih 6 year kn 1 euro.. kire tak mahal sgt lah..kemudahann cukup.. toilet & tempat pun bersih.. air bersih cuma sejuk time ni. tapi anak melayu je yg larat mandi tasik ni time sejuk2 ni..huhuhu.. tahan betulll nk berendam dlm tuuu...tengok anak orang jerman len taklah beriya sgt mandinya.. haziq ni ..ish3.. tak tau nk kata..:D


- mandi.. -


- izzah makan  main pasir..-

kebetulan time p ni ada kinderfest (ala2 karnival utk kekanak..) so g la kejap kt ctu.. seblah tasik ni je.. tp x byk benda sgtla.. ok2 aje.. ada yg kene byr gak kalau nk main tu. so.. malas la kalau benda berbayar ni.. hohoho..


- b4 picnic.. main dulu.. -


- haziq.. hepi..-

orait.. balik tu dlm kul 8 lebih.. jam 9 mlm.. (baru nk magrib..) sampai umah..seronok jugak sesekala dpt bermain lelayang.. main air.. main pasir.. & makan reramai bersama kengkawan tercayang..hehehe.. ramai gak yg buat bbq kat cni.. bakar2 ayam etc.. tp kitorg x wat bbq la.. x sempat.. eh boleh gak la kalau nk cuci mata kt cni.. udang2 & sotong2 yg kepanasan pun dah ada..huahuahua.. :p



4 Responses to “Picnic - Bostalsee”

  1. WAAA RUMAH CAT BARU!

  2. iu @ wid says:

    ok ke..? bos kata tak cantikkkkkkkkkkkk... .hohohoho

  3. Wahhhh bestnyer bpicnic sume org..sakan ehh..jelesnyer!! hihi...cantik sume picca, ni mst dh guna bf no 2 ni..kn?;)

    Alalalalaaa izzah..dh bley duduk dia..comell!! xgeli plak dia ye main pasir tuh?:)

  4. iu @ wid says:

    sekali setahun je agaknye picnic kt cni..hihihi..

    a a.. guna makwe num 2 bf..heheeeee..

    izzah suka tuuu.. maunye dimakan ada.. kerut2 dahi dier biler pegang pasir..sepantas kilat nk terus masuk mulut.. sib baik mama dier smpt tahan tgn dier..hohoho

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails