Ziarah Idstein


.



- tanaman gandum di idstein.. -
alhamdulillah.. berpeluang melawat sahabat di Idstein pg td..seronok rasanya dpt berjumpa dgn teman senegara. drp homburg naik train dalam 3 jam lebih.. pertama kali sebenarnya berjumpa dgn kak na dan keluarga di Idstein,germany.. sempat bermalam semalam..

- yang terlibat.. -

sebenarnya tujuan utama ke sana utk menemankan suami yg mengikuti satu program usrah yg sebelumnya dijalankan secara online. ini merupakan perjumpaan kali pertama bg suami dgn kawan2 yg juga baru dikenalinya ketika sampai di idstein..:D ..plan asal ingatkan cik huby nak kesana sorang..tp alang2 tuan umah da ajak satu family.. so kami anak beranak dgn bersemangatnye pun joinla.. sambil2..dan boleh berkenalan lagi dgn family kakna..

- berbincang... -

- makan... -

sebenarnya b4 ni ada jumpa di program uzar di konsulat general jerman mesia.. tp tak banyak berborak bersama..(tak kenai lai...hehehe).. ramai orang mesia yg hadir time tu.. so mcm tak sempat nak taaruf sangat.. leni rasa da taaruf lebih mendalam sket....hihihi..


semua org bermalam di idstein, kak na& suami yg menguruskan segala makan2, tmpat tido & lain2.. (sy tumpang habiskan makanan aje..sambil jadi peneman kak na utk berborak2..hehee..)..alhamdulillah.. dapat juga merapatkan silaturrahim..walaupun 1st time dtg ke sini...seronok rasanya...

kak na..

p/s : terima kasih ya kakna dan en huby kak na..sbb ajak kami dtg ke idstein.. seronoknya haziq & faris main ngan abe, kakak ngan akin (anak3 kakna ..) .. jemput la ke homburg pula nanti.. :D


7 Responses to “Ziarah Idstein”

  1. wah..jalan2 makan2 dan rapatkan silaturrahim :)

    ada gambar gandum lebih dekat? teringin nak tgk

  2. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar...timer kasih sbb sudi dtg jalan...kak na pun minta maaf juga atas segala kekurangan sepanjang IU and family berada di rumah kak na...Insyaallah kami akan membalas kunjungan IU cuma tak tahu bila..tapi very soon kot hehehe...nak sembang2 pasal gi Turki..

  3. iu @ wid says:

    bole2..insya allah nt kite tepek balik.. :D


    kak na..

    mehla sini..cpt2..sy nunggu ni..ehehehe.. :D

  4. zueyie says:

    alhamdulillah..best dpt tambah kenalan di oversea...mengeratkan silaturahim sesama umat memang digalakkan..nnt dah balik mesia dtgla melawat kte lak..ni jemput awal2 nie..:D

  5. iu @ wid says:

    hihihi.. insya allah... nt kami datang serbuuuuuu...;p

  6. Ajzie says:

    wow ramai kawan disana yea..

    iu kalau free2 nnti YM kak azi yea..

    TQ

  7. iu @ wid says:

    ni kawan jauh kak.. yg dekat x sampai seploh org.. tp kalau kumpul satu jerman ni sure ramai... :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails