ziarah


.




alhamdulillah.. sabtu lepas sempat join program ziarah mgss yg sebelum ni di war2kan.. banyak ilmu dan info berguna yg diperolehi selama program dijalankan.. yelah da lama sangat x dpt pengisian rohani selama kat cni.. syukurla ada yg mengingatkan...:D


- ngan antara peserta muslimin yg hadir.. -

b4 tu naik train hampir 3 jam lebih sebelum sampai jam 1015..program da stat jam 930am.. ai rugilak rasa x sempat nk join awal.. igt start kul 10.. owh tak apalah kira x terlewat sgt.. hehe.. pestime rasanya program camni di adakan kat cni..banyaknya pahala perintis program ni ya.. :D


- kekanak terlibat.. -

sementara kekanak main kat tingkat atas.. yg ibu bapanya dan student2 dgr ceramah kat bilik lain di tingkat bawah.. angkut izzah gak la.. sebenarnya risau gak bb melalak dlm bilik tu.. krg menganggu org dan penceramah pulak da.. segan.. alhamdulillah.. bb memahami keadaan mamanya yg cuak tu..kehkehkeh.. dia pun khusyuk dgr ceramah.. menyusu.. tido.. bangun balik..dgr ceramah balik..susu..tido..gitula adenyee.. hehe..seronok la mama dier.. :D


- dgn kawan-kawan -

pengisian adalah berkisarkan solat yg sempurna..perkara2 sunat dalam solat..soal kematian.. last sekali sesi soal jawab.. mengenai riba.. kad krdt..solat2 jamak dan seumpamanya.. seronok.. baru sedar sebenarnya banyak yg da berkarat dlm ni.. da dibersihkan..alhamdulillah jadi berkilat kembali.. ni kalau biar je pun lelama akan berkarat dan lupa balik..hohoho..


- makan....-

pastu ada makan2.. kendian bersurai. dapatlah juga kenalan baru.. drp siegen.. frankurt..adik2 kat bingen yg lama betul da tak jupe.. rezeki.. seronok gak dpt berborak2.. a a.. antara makanan yg ada kat situ.. cam kuetiew, nasi impit kuah kacanng.. bubur kacang.. meehonn.. nasi n ayam masak kurma.. kuih bingka..kuih bakar..tiramisu..agar2.. kite dtg makan je.. x masak.. yg masak sume menu2 tu isteri org besar2 kat konsulat mesia jerman tu.. hebattt memasak betul... :D


- kawan baru haziq..cantik eh.. -

balik tu... terus jalan cari ikan segar.. kat frankfurt byk ikan segar.. kat homburg mmg takdokla.. ade pon mahal.. so pakat la beli sket ikan.. pehtu tak jejalan pon.. sbb masih penat jejalan b4 hari tu.. lepas p beli fresh seafood tu.. kita pon pulang..

- mari beli... mari beli.. ;p -

p/s : ada sesiapa tak yg rakam program ni.. teringin tengok skali lagi.. besh! ilham..? :D .. lanjut.. ?


11 Responses to “ziarah”

  1. iLhAm says:

    hehe...
    kak iu!!...seronok gak dpt berkenalan lagi...mungkin pernah jumpe time GDO...tapi ingat2 n terus lupe...nanti kte cuba tye kwn yg rakam...tapi tgh2 hadyCam dier abis batteri laa puler..huhu...insyaAllah pe2 akan maklum^^

  2. Ajzie says:

    kak azi kenal.. kawan baru Haziq tuh..hihihi

  3. iu @ wid says:

    ilham..

    sedia maklumkan kendian eh.. separuh pun jadiklaaa... hehehe..;p

    kak azi,

    kenal eh.. camne kak azi leh kenal. kabo la skettt.. hehehe

  4. bagus la izzah, baikk jer dengar ceramah.. bagus gak dr kecik terap kan cm ginie kan.

  5. alamak..bersilau2 dah hati puan iu. habis semua karat dah tertanggal ehehehe.

    sib baik la izzah tak meragam yerr.baguss izzah ni.ala, i takde anak teruna la pulak kalau ada mesti i dah cop izzah awal2.ehehe

  6. iu @ wid says:

    zai@umiaiman,

    insya allah.. semoga berterusan program gini.. beri kesedaran pd yg kecik dan yang besar..ehehehe


    mimi,

    izzah ckp dier leh tggu u de anak teruna nt..he he he.. ;p

  7. Ramai jugak komuniti islam Malaysia di Jerman ek.. senang la kalau ada ramai kawan2 di rantau orang :)

  8. iu says:

    erm.. kt tpt sdiri x ramai sgt.. tp kalau sesekala kumpul reramai..sebenarnya ramaiiii :D

  9. haha haziq muke malu2..awek baru haziq namanya nabihah.ada adik kembar namanya nabilah.mana satu pilihan haziq??

  10. iu @ wid says:

    hehehe..
    kalau nk sunting dua2 leh x..?

  11. hahaha..nanti jadi citer telenovela la plak.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails