Taman @ Homburg


.

- schoen @ nice.. -

cuaca cerah rini.. drp pagi sampai ke petang cahye mentari memancar cerah.. beza btl ngan minggu lepas yg sehari dua je ade matahari..yg lainnye hujan & mendung jek..angin kuat lak tuu.. tp tengok wetter OL mgu ni mcm da stat panas balik.. tp tak tau la panas nye sampai ke petang atau hujan kat tgh jalan..

- beskal haziq..8 euro kat flohmarkt @ carboot,mcm ensem lak dak ni..
mahluk kecik kat tepi tu hrp maklum yer :P -

rasannya tahun2 lepas time2 gini mmg dah panas giless.. tahun ni panasnye gile2 sket jek..x tau lah..ssh nk menafsir wetter ni kan.. wallahualam.. wait n see jela.. bukan leh watper kan..;D, mana2 pun enjoy jer..

- muke pelik jer.. duk atas rumput..last2 rumput pun dimakannyer..uhu ..-

oleh krn cuaca yg sgt lawa rini..lps si ayoh balik lab, kami pun berbondong3 ke taman naek beskal.. mcm da lama lak x naik beskal ni.. mokcik agak semput jugak la rini..npk sgt dah ketua annyer ..hohoho..ehem..!!!

- berakit2 kehulu..berenang2 ketepian...

bersakit2 dahulu.. bersenang2 kemudian...-

besar gak taman ni.. siap ada cam tasik kecik buatan manusia (kecik je le..) & ada rakit (ala2.. diperbuat drp tayar kt bwhnyer ngan kayu atas dier..) sempat la hero3 & bapak hero berakit kehulu hilir kat sini.. & sy sebagai pemerhati kehormat taat & patuh memerhati keadaan sekeliling.. (sebenarnye mls nk main..so duduk je la bwh pokok ngan bb..) x ramai org pn time ni..yahu...

- ni beskal mokcik..2nd gak 60 euro, klu bru 299 euro.. huh! -

- ni lak pokciknyer, 2nd 50 euro, klu bru 199 euro.. -

- ni style piyah tido..bile puting @ nyusu automatiknyer tangannye akn ke atas pegang rambut.. -

hmm..oh ye tpt duduk bebi yg diattach kt beskal tu 2nd bli arge 3 euro, yg tuk kekanak besar sket tu 8 euro 2nd..bru mmg mahal ler.. kalau nk tauu harga dlm RM kali je lah ngan 5.. tu je le aktiviti rini.. sekian melaporkan.. (mcm reporter lak dah..) huahuahua..

10 Responses to “Taman @ Homburg”

  1. hnyhar says:

    mokcik..sejak biler jd warta wang nih?hihihi..comelnye bb piyah tido..mnje gitu..ngikut omak diala tu tgn kat pale..

  2. iu @ wid says:

    erk..

    mak dier camtu keh..
    kene tanya mak balik kat kg ni..hehhehe

    dier ni suke tido niarap..
    jijah sana tido cane???

  3. murah gak beskal tu..still looks good!teringin nak beli beskal tapi bentuk muka bumi Siegen tak membenarkan!lepas ni nak cari trip yg ade aktiviti bebasikal..1 bulan lagi b4 puasa..yeahh

  4. Naik rakit tu tak kene bayar ke? cantikla taman tu...nanti IU bawa kna gi yer...

  5. iu @ wid says:

    kat siegen ler sesuai bli beskal tu, excercise p and balik. sure dlm sebulan leh jd cam apek senario tu..wakaka..

    puase..? uhuk4.. lamanye..

    kakna,

    taman ni jauh sket kalau jln kaki.. naik beskal x rase sgt.. tgok lah nt..tpt len mcm lg besh..:D

  6. i pun teringin nak beli beskal

  7. iu @ wid says:

    u kan de kwn yg de merc.. tumpang je ler..eheheh

  8. Elok2 lagi beskal korang tu yer.. tak ler mahal sangat... kite pon ade beskal 2nd hand gak. beli seketol tahun lepas, 20 euros. raga pon ala condong tak condong ha... tp buleh ler wat g sekolah :D

  9. bestnya naik gerek..

    anak2 kak ct x pandai lg naik gerek.. ni dok berazam nak bg depa pandai cuti sekolah ni..hihiii

  10. iu @ wid says:

    elok2 ..alhamdulillah.. cume harga comey ke idak aje ler.. hehehe... 20 euro klu beskal besarr mrh lah kan.. ade gear x?? ehehe..

    tp klu leh wat g sekolah tu kire ok lerrr..hehehe


    irma,

    a aaa.. kalau 1st step nk belajar naik beskal elok guna beskal yg xde pengayuh tu..haziq naik seminggu je..belajar imbangi badan.. pastu dah leh naik beskal yg de pengayuh..xde support kt belakang tu..

    good luck tuk misi cuti sekolah ni.. !! :D

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails