Tamu : Kakna family & Dill Farewell


.



alhamdulillah, minggu ni rumah meriah ngan tamu2 yg dtg ke rumah, kali ni kakna & family bersama anak3 mereka yg dtg drp Idstein, Jerman ( dlm 3 jam lebih ke Homburg & lebih 3 kali transit..) akhirnya sampai dgn selamat di sini pd jumaat ptg kelmarin.. dan pada jam lebih kurang 1035am pagi tadi kakna dan suami serta anak3 telah berangkat pulang ke idstein kembali..sob..sob..sob... (sedey nooo x dek kawan borak2..)

- rumah.. -

- stad homburg bertiga kakna,iu,dill.. -

- tengok ikan.. -

1st time jupe kakna time ceramah UZAR di Frankfurt kelmarin, kendian sempatlah ke rumah kakna di Idstein pd hujung bulan 6 ritu ketika program ziarah..jumpa lagi time ziarah Hamburg awal July09.. seronok!!..suami kakna (En Azizan juga kwn en huby yang juga baru dikenal kat sini :D)

Johaneskirche, Saarbruecken..

kakna dan suami sgt peramah orangnya.. tak jemu berkongsi pengalaman ngn kami kat sini.. seronok berborak dgn mereka..so antara aktiviti yg sempat dilakukan bersama..wekend lepas... biarlah gamba yang bercerita :)

jalan2 kat saarbrucken ( ibu negeri Saarland..)

- seblah johaneskirche.. -

-kempen pilihanraya..ramai woo org2..-

- dekat sungai saarbruecken..atas tu saarbruecken castle.. -

- Library Stad.. -


sempat jugala wat bbq sate, ayampercik kakna & ayam bbq,nasi impit,kuah kacang & kuetiew .. ceskek (ala2 cam raye..gitu) semalam utk kami makan sesama..sekali nga farewell dill ( kawan sekampung kat sini ..) yang akan pulang ke mesia pd 1 august ni for good.. ( sob3.. berganda kesedeyan..hilang lg sorang kwn kat sini..) .. erm.. cuaca sgt cantik & panas terik .. so tak tahan duk lelama kat luar..sambung makan kt dlm rumah la..sambil tengok cite..:D..

- jual..jual.. -

- play time.. -

- cik dill & cik piyah.. -

petang2.. jalan2 kat taman bertasik yang ada rakit tu.. dapat la kekanak ni mandi manda kat situ..air..sejukk.. :D

- mari mandi kolam... yahu..:D -


- picnic.. -

baby jatuh drp pokok..hehehe..

p/s : mekasih kak na sudi singgah ke teratak buruk kami..lenkali dtg lah lagi.. & tuk dill semoga terus berjaya menempuh kehidupan baru di Malaysia selepas ni.. ingatku dalam doamu..he he he :P..

10 Responses to “Tamu : Kakna family & Dill Farewell”

  1. dillhanim says:

    insya Allah ingat...
    tempat jatuh lagikan dikenang, inikan pula tempat bermain.. eceh..

    btw kalau selalu akak dok tingat sy punya kuetiau, arini sy plak tingat kuetiau akak.. hehehe..

  2. iu @ wid says:

    peribahasa apakah itu.. mcm pernah dgr..ehehehehe...

    emm.. kutew dill sedap lagi.. takleh lawan maa.. pedasss tu yg leh tahan..hahaha :P

    mmm.. menghitung ari.. uwaa.. sedeyyy nyaa!!!!!

  3. opppp pembetulan2...bukan paprik laaa...percik hihihi...
    apapun sonok la gi sana...insyaAllah sampai lagi nanti...tima kasih daun keladi....;-)

  4. Wah.. ade tetamu lagi kat umah die... banyak betol aktiviti tue... sempat BBQ lagi tue... bestnye.

  5. iu @ wid says:

    ooopppp.. percikkk.. asik silap jeee...sowi2.. nt kiter betulkan ejaan da nk dekat da tuuuu..hiihhihi..


    time ksih daun keladi.. lenkali mai la lagi yer kakna. :D

    ijan,

    a aa.. besh2.. panas2 berbbq.. heh! :D.. ijan x berbbq ker..???

  6. dill n kueytiow pedas memang sinonim.perghh berasap!!
    best nengok dak2 tu mandi kolam, agak2 kena pakai cam deorang tu gak ke?kuang3x..

  7. sob sob..tmpg cedey bg phk iu..kekeke..yay, dill nk blk...back for good. Amin..

    eeiiii bestnye mandi kolam..ye ke kolam? tasik?? hihihi...

  8. iu @ wid says:

    sedy,

    hang nk pakai cam diorg tu pun boley jer... tp sure minah2 saleh kt situ larikkk..hahahaha

    izu,

    macam tasik... macam kolam...hehehe.. sungai kot..heheheh

  9. dillhanim says:

    eh, satgi petang nak goreng kuetiau... smlm dinner mkn kuetiau celup.. hahaha.. terbukti sy memang hantu kuetiau..

  10. iu rf says:

    huih...bru tau nihh... ingatkan mmg suke wat..rupenye mmg antu...ekekekek..jgn lupe char kuetiew keranggg...mmmm.. slurpppp..

    nak sepinggan eh..:P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails