Ziarah Hamburg


.


- pelabuhan Hamburg, Jerman. -

syukur alhamdulillah..
akhirnye sampai juga kami di Harburg, Hamburg, menzirahi sahabat disana.Setelah menempuh perjalanan menaiki kereta selama 10 jam (trafic jam, berhenti2,hujan etc..jangka sampai 7 jam. bertolak jam 3 pm dan sampai di hamburg pd jam 1 pagi.).. Walaupun pd awalnya tidak memungkinkan kami utk sampai kesana kerana kekangan dan masalah2 berbangkit yg dihadapi ketika itu..:D.. alhamdulillah dgn izinNya segala2nya dipermudahkan & dapat dihadapi dgn baik.. :)

- odw.. mule2 tido.. lelama buhsannn ...sume menyanyi..huhuhu.. -

- berjalan ke kota hamburg.. nak naik boat -

- kengkawan yg dpt hadir..-

dipendekkan cite..(mcm da panjang.hihihi) Ini merupakan ziarah kali kedua selepas yg pertama di Idstein pada hujung bulan june lepas..kali ni lebih meriah kerana isteri dan anak-anak yg terlibat pon join skali..:D

- tunggu boat sampai.. -

- izzah sejuk.. -

- perlabuhan di hamburg.. -

para isteri membantu menyediakan juadah istimewa disamping berkenal2an antara satu sama lain.. ini merupakan kali pertama saya dan keluarga sampai di hamburg. so dptlah sy berkenalan dgn tuan rumah ie wani, kak maz dan kengkawan lain ie kak mila dan juga kakna, seronok tak terkata sebab dapat bertemu dengan kawan2 yang sebelum ini hanya dikenali semasa berbincang secara online di skype shj..

- orang kuat dapur..sy kuat makan je..hehehe.. -

- antara kekanak terlibat.. -

- nasi ayam powerr!!.. antara menu.. -

kekanak time ni sgtlah ramai.. family sy je da 3 org,wani 2 org,kakna 3 org, kak mila nk masuk 5 org, kak maz lak 3 org.. sume 16 orang kekanak!!..amboii meriah sangatlah.. petang hari pertama kami telah di bawa oleh tuan rumah utk menghayati keindahan muara sungai hamburg yg cantik..cuaca pun agak cerah tetapi sepoi2 bahasa.. so dapatlah menghayati keindahan sebahagian bandar hamburg di sini.. kami sempat juga menjejakkan kaki di bandar hamburg tapi sebab da malam tak sempatla nk snap byk gamba..cuma berhenti makan di salah sebuah restoren afghanistan halal ( buffet - 6 euro lebih seorg)..yummy.. nampaknye tak sukar mencari makanan halal di hamburg berbanding homburg.. huhuhuhu..

- di atas boat di hamburg.. -

- makan di restoren afghanistan.. -

pada petang ahad, selepas semua bersiap utk pulang ke kg halaman.. kami berkesempatan untuk melawat tempat2 yang menarik dan sebuah negara bersempadan dgn Hamburg ni.. cuba la teka kat mana ye..

- pulang.. -

- sy, wani (tudung corak2) & kakna (tudung purple..).. -

p/s : semoga ukhuwah terus terjalin selama2nya..amin.. :D

4 Responses to “Ziarah Hamburg”

  1. iLhAm says:

    salam kak iu,
    wahhhhhhh besyer korang!!
    huhu..
    membuatkan kami2 nieh rasa kempunan jerk=(.
    nex time wat lah lgi!!
    nak join gak =).
    nex time wat time kteorg x Xm yerk =p. kat Homburg lark =P.

  2. tengah malam tadik trus rase lapo pas bace entri ni.alhamdulillah tengahari ni dah konyangg..

  3. Insyaallah kita cuba untuk buat perjumpaan lagi lepas ni...kita libatkan orang2 bujang lak...camner iu..ok tak? baru la jadi macam hari raya..hehehehe. Kalau buat di Homburg pon ok gak..bole la buat BBQ kan IU? :D -kakna

  4. iu @ wid says:

    ilham,

    hehehe..besh la dpt jupe kengkawan.. sape yg x suke..ehehehe.

    a a.. insya allah.. pasni kita try wat reramai sama geng2 pempuan..mesti meriah gitu... :D

    jalak,
    uhuhuhu..mmg.. tengok part makanann tu yg lapo tu..ehehehe.. :P

    kakna,

    oklah sgt tu kakna..aha bile nk wat..?? bulan ni ka..? huhuhu.. jgn sebut hari raya.. terkenang kampung halaman nanti..ehehe.. cuti pas exam sampai bile yerr??.. pasni leh plan2 baikkk punya ..tapi kene tunggu bajet bru masuk..bru lega sket..hihihihi.. insya allah!!!!..

    jommm..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails