Debaran


.


- piyah .. ECG.. -

petang td g kinder klinik.. ( klinik kekanak ala2 hospital besar...) utk check si piyah yang b4 ni KIV sebab tunggu tarikh termine ( appoitment) yg agak tak lama sangat tu.. owh.. b4 ni Dr kat klinik biasa suh check detail sbb kemungkinan bb ada PFO (Patent Foramen Ovale).. so benda ni dibawak ke Hospital besar lah utk test yang lebih detail.. risauuuu selama nihh..


hmm.. sampai awal.. yela mana tau kot2 takyah tunggu lame ke.. biasalah kalau g klinik ni..standart maunye berejam nk tunggu.. kali ni x nak lah lama sgt kalau bole.. tapi.. apekan daya.. lama gak la tunggu.. sejam lebih jugakkkk!!!..hatiku dah membara.. yele.. mana tahan.. setiap kali termine.. sampai on time.. tp lamanye nk tunggu.. sume tpt memang gini ke kat jemen aa...?? huhuhu..

pinjam bear spital.. besarr..suke ye..:D

tapi masalahnye kali ni.. bukan salah ibu mengandung yek.. sebenarnya salah tempat tunggu..wakakaka.. yang kiter g tu bahagian wad kekanak.. sebenarnya tpt cek tu kat tpt len.. fuhh.. punyala berasap lama tunggu.. siap sempat makan nasik ngan lauk ayam sampai habis tu..bekal...hohoho.. takpa2.. sabo2.. ( dah si nurse ngan yg bukan nurse ni tak reti ckp eng-deutchs..so dorg terkapai2 tak tau ape sebenarnya tujuan kita ni dtg..kite pun terkapai gak sbb duk tunggu punya la lama.. cik hb da 3/4 kali masuk kuar tanya .. tanya apa..entah.. huhuhu .. rupanya.. nurse tu igt kita ni duk carik anak dlm wad tuuu...patutla lama.. tak jumpa!! sib baik ade Dr kt situ last2 tu.. reti ckp eng..kalu x duk situ la sampai ke mlm kot!! hohoho.. ;p

- alat ECG.. -

then si nurse ni bwk la ke tpt sebenar.. sabo je laa...lupekan aje.. time check bb.. mule2 tu ada nurse yang wat ECG, cek jantung bb.. lekatkan pelekat2 tuk sambung wayar atas badan bb.. ish.. takut gak bile tengok...mintak2 la takde ape2.. kejap je dlm 5 minit dier wat.. kendian.. Dr lak check ultrasound.. jantung bb.. dia bagi la penerangan.. cek itu ini.. bb baik.. tak meragam sangat.. Dr pun baik.. ramah pengguna..hehehe..

- berselirat wayar..kaki pun ade.. pelik je bb tengok.. -

- pengesahan da wat test.. -

alhamdulillah... Dr kata sume ok.. takde ape yang perlu dirisaukan.. bb takde PFO!! syukurlah.. katanya, 20 % orang dewasa mmg mempunyai masalah PFO.. sebenarnya benda tu x memberikan kesan ape2.. ( menurut dr tu laa...)

- di hospital tempat izzah di lahirkan.. 23 Nov lalu.. -

tpt main air..depan kinderklinik uni ..

p/s : alhamdulillah.. syukurlah takde ape yang berlaku pd si bb..
semoga sihat2 hendaknya sepanjang masa.. sayang piyah... mmmuahh!!
utk tau apakah itu PFO.. sila la google...hihihi...

19 Responses to “Debaran”

  1. standard ah klinik jemen sume same..tunggu lame tapi x nampak org beratur pon? best tul kalo jadi Dr. kat sini..

  2. CikMin says:

    owhhhh..ini yg merisaukan mama piyah selama ni ye...naaahhh..skg mesti dah lega kan...alhamdulillah....

  3. alhmdulilh.. semua ok...kiter sbgai ibu memng pun akan risau sgt2 klau apa2 kat anak kiter kan...
    cm mesia skrg kan tengah dok takutkan H1N1.. yg paling kiter risaukan budak2 kecik ler...

    ..............
    pssttt suker arrr tengok cik piyah senyummm.. cuteeee nyerrrrr

  4. orkedanza says:

    syukur piyah xde pape.

    kak,klu kat german mmg rmai x reti ckp englsh ke??

  5. arazma says:

    alhamdulillah cik piyah kita sihat... isau tgk gambar banyak wayar tu... errr..cik piyah dah leh 'tak teh' (jalan) lum??

  6. zueyie says:

    alahai piyah..lama dah auntie tk dgr khabar tup2 masuk spital.
    alhamdulillah tkde apa2. syukur. piyah jaga diri bebaik er. Ni auntie nak rollback n3 mama piyah yg dulu2 lak. lama dah tertinggal.makin cute miut cik piyah skrg. cayang piyah..muarhhh

  7. iu rf says:

    sedy,

    yelah.. besh jd dr kt sini.. keje npk cam x byk.. pesakit pn x banyak.. yg tunggu pun tak byk.. tp duit banyaaakkk yg masyukk..syiokkk :D

    knp x jadik dr..?? hohoho

    ------------

    a aa, cikmin.. lega .. syukurlah..:D

    -----------
    kak zai,

    tula.. risau gak ni ngan h1n1 kt mesia tu.. tp insya allah.. sihat2 sumenya amin....

    dah usaha.. tawakal je kak.. :D

  8. iu rf says:

    yan,

    biasenya tak ramai yg reti ckp eng.. ape kelas english.. sayangilah bahasa ibunda kiter..hehehe..

    biasenye kalau dorg reti ckp english pn.. wat2 tak reti jek.. saje nk kenekan org len.. dorg x suke sgt ngn org ckp english ni.. bo tak layan jerr..

    ----

    zueyie,

    roll out to robottt...hehehe..:P

    tula
    lama zue tak mai sini..
    maunye seminggu nk habis baca kitab nihhh..ehehe


    -------
    kak azma,

    erm.. lom lagi tatih.. tp da mapah2.. sket2..

    sat lagi leh tatih kot..insya allah

  9. Neny says:

    oh, alhamdulilah xde apa2. Aritu pon Nabilah buat ECG gak sbb dia komplen sakit dada. Tp result ECG ok.

  10. iu rf says:

    alhamdulillah.. nabilah x pape.. risau jugak yek kiter as mak ni.. ade ape2 blaku kat anak2 ni.. mmmm.. msti serba x kene.. :D

    nabihah ok eh..??

  11. hnyhar says:

    iu,
    tertinggal kapal lagilaa akak..kami br balik ni..lmbt lak bukak blog..tak tahu izzah sana kena check pfo tu..siaaaan tgk bb dgn wayar berselirat tuh..alhamdulillah xde pape..akak pun suspend je tgk..baca laju2 n3 awk tu nak tahu apa kesudahannye..syukur piyah sihat je..cyg cket..mmmuahh!!

    *izzah looks alike abgnye yg 1st tu..comel..

    *baiknye anak2 teruna awk tu ye..xnotti pun tgk..

  12. iu rf says:

    baru balik drp mana kak..??? patut lah bersarang jek rumah tuuu..hihihihi..:P

    alhamdulillah.. baik bb ni..sy sampaikan peluk cium akak nu..hihihi..

    a a.. piyah more to abg dier yg sulung..baik eehh... bebudak ni ngan mak ayah dier mmg baik sokmo.. tgk kalau ade kawann.. mak dier leh jadik rimauuu..huahuahua

  13. Mujur la piyah takde ape2... alhamdulillah... gerun tgk wayar2 kat badan baby tue...

  14. iu rf says:

    alhamdulillah...tu la ijan.. :D

  15. Ajzie says:

    Alhamdulilah semua ok..

  16. Suspen..tp Alhamdulillah bb izzah sht, ok...syukur kn!comey izzah in red dress tuh!:)

  17. salam..

    pergh, alhamdulillah lar x kena..
    dah takut dah baca tajuk jer pun...

  18. iu rf says:

    kak azi, izu, acu.. mekasih krn mendoakan.. doakan yg terbaik wat kami slalu kat sini yeeeee...... muaahh..

  19. dylla says:

    Alhamdulillah, syukur kpt Allah, piyah x apa2.. seminggu dh xbaca blog akak.. sekalik buka ada berita psl piyah..mmg riso jek nk tau result nye.. tp,ble baca psl salah tmpt pun cm kelakar + geram laks.. :p.. pepun, everything goes fine..alhamdulillah..

    moga piyah n family sihat2 selalu.. amin..!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails