Shopping...


.


emmm...

cakkk...

erm.. arini g soping barang dapur kat REAL.. ( cam giant/ econsave kalau kt mesia..) ..tak jauh pun drp umah ni..cuma jalannya agak berbukit & berliku la sket .. kalau jalan kaki dalam 15- 25 minit gitu.. tp arini cam rajin lak nak naik beskal.. nak excersice la kununn.. :P


he he he.. biasalah... kalau shopping brg2 rumah ni.. x sah kalau tak penuh troli tu... tak hingat nak mengangkatnyer camne la pulak.. takpe2.. beli dulu.. pasal nak mengangkat tu pk kendian...ha ha ha..

kat REAL...

big boy...pandai dah jaga diri.. :D

adeih.. lepas habis membeli tu tiba la time menyusun barangnyer...ha.. baru la tau.. camne la nak bawak barang2 yg byk ni.. dgn tembikainye.. buah2 len.. ayam yg berkilo2 tu, dgn brg2 lenn..& dgn anak2 yg berderet ni..huhuhu... aiyoh.. penin la lak mokcik nak pk mana nak letak.. si ayah jugak la yg kena arrange..hihihi..

tu tak tengok kat basikal lg satu tuh..knp masyam je nih?? hehe

last2 sangkut je la kat handle basikal.. penuh.. baik maknye ngan ayahnye.. ngan anak2 yg di sangkut juga.. nasib baik yang sulung dah reti naik basikal sendiri..bleh jalan jauh sendiri.. takla risau sangat..& si ayah offer angkut si kecik 2 orang ni..bg mak budak ni releks sket.. baiknye..hehehe..


cian cik hb, ermm... besh jugak ye hidup di perantauan ni.. walaupun takde kemudahan cam kereta ke ape, bas lak kene byr...cuma ade basikal buruk je da kire untung la jugak.. nanti kat mesia...hmmm.. x taula dpt merasa ke tak keadaan camni ...

p/s : mau merc balik mesia nt.. balas dendamm.. muahahaha..

17 Responses to “Shopping...”

  1. CikMin says:

    alalalala cik piyah ni...tomei betoi gambo dia katup mata tu...ishhhhh...nak kena cobet ni....

  2. Zuri@ni says:

    Masa tgh angkut brg tu, mmg sonok kan :D takpelah naik beskal pun, pengalaman tu nanti kat mesia nie x dapat dah kot ;) mesia panas, sian izzah nanti, hehe

    *** cute la topi izzah, nanti nak beli jugak untuk Naurah :D

  3. orkedanza says:

    kat sn nek basikal xpe...xpns. klu kat m'sia nak nek basikal g shopping mn mungkin..hehe.

  4. comelnyer anak dara sorang tu...lamanyer xnek beskal.. tingin plak... sy kat sini pun klau gi tesco membeli xhingat pas smpai umah baru termengah2 nak bw naik atas .. hihi:)

  5. Elok2 naik basikal tue... kiri kanan depan belakang nak kena jaga tuh.. hehhee... gambor maknye mane? takmo tunjuk ke? :D

  6. iu rf says:

    sedy,

    ehemmm... shoping b4 pose.. nt da pose xde nye nk jalan jauh soping brg.. mau join ka..?? hehehe.. kate nk wat bbq... bile.. tak ajak eh..

    cikmin..

    cute eh izzah..? sy pun slalu cobit2 dier..geram...tapeeer nt sy cobit lagi byk2 kali bg pihak cikmin..ekekeke

    zue,

    sebenarnya nk bli byk brg lagi tu. tp tula sbb igt naik beskal tu laa.. kalau x igt.. maunye dua troli..wakakaa..

    naurah nt sonot ah eh.. dpt ibu yang suke ngan kaler pink3... siappp...hehehhe

  7. iu rf says:

    orkendanza,

    a aa... sejuk sket berangin.. tp kdg2 panas jugak la.. plg tinggi tahun ni dpt rasa 31 degree je.. mesia msti lbh 35 deg tiap ari kan... ish4.. mmg berekon je la kat keter nt..lagi2 si tecikk ni.. mlm2 sejuk.. peluh jgak nk coolerr... huhuhu

    kak zai,
    mmg tuhhhh sonot.. tp kalau fikir byk brg yg nk kene angkat & duit yg mengalerrrr tuh.. x jd la nak seronok...kuikuikui..

    sib baik kt sini harga brg x mhl sgt compare ngn brg kt mesia berapa kali lipat tuuu.. kt mesia tu kalau satu troli tu maunye cecah 300 tu... tp kalau kt sini..seratus pn x lepas.. brg x mhl.. tp jgn la convert rm...he he he


    ijan,

    mak budak bz jaga trafik & sesekali tlg amik gamba.. ayah budak lak bz angkut barang.. itula nasib pengambik gamba.. sokmo gamba takdok dlm kamera.. bulih dibilang..

    tp smlm mmg takdek langsung gamba.. takkan nk amik gamba sendirik kot.. pelik jek org tgk nanti.. hahahaha..

  8. Neny says:

    hehehe..sama la kita. Masa amik brg x pk cemana nak angkut bawa balik. Selalu la kena leter ngan cik HB pasal ni.

  9. iu rf says:

    he he he..sib baik abe2 kite macho & sporting.. leh angkat brg byk2...ekekekek.. :P

  10. 1.comey lar gambar baby pakai topi sambil main pejam2 mata tuuu...hehehe

    2.Heheheeee,mmg kt m'sia tak tau lah bila leh merasa naik beskal cam kat ober-C...Er, pssst..nanti balik M'sia kalu dah angkat Merz, jgn ler buat2 tak kenal kiter lak ye...hehheheee...

  11. Ajzie says:

    hihihi terkonang2 satu masa dulu....

  12. beli siap2 la sana...pastu pos balik msia...
    kalo xd duet...merc menan pun jadik jugak :P

  13. iu rf says:

    ecah,

    piyah kirim slm..hehehee..

    merc? kt sini lupekan aje.. dirve kiri lerr..huhuhu.. lgpun kalau ade kanan pun mcm nk beli... maner la ader duit..hohoho

    kak azi.. sure de pengalaman eh.. nt pengalaman mgkin berulang.. unless akak nk bli kereta.. ha.. lesen international jgn lupe wat yer.. mudah nk sewa kereta nt.. :D

    saffa,

    awat nk g blog taklehh.. private ehhh..?? ape password... nk jejak kasih gak nihhh.. hehehehe

  14. wakakaak...
    tak la...sy tukar link la....
    http://saffaa-sas.blogspot.com

  15. iu rf says:

    thanx.. da link dah.. maceh2.. muahhh.. :D

  16. eriey says:

    naik beskal jimat ruang sket..bli pon yg penting ajo..kalu kete,seme brg nk d pilih selagi tak pnoh bonet wakakakak..sabar deh..tggu balik mesia bls dendam!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails